Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Ya bayram ya hüsran

A Milli Futbol Takımı 13. Avrupa Şampiyonası elemelerinde bugün Norveç deplasmanında tamam mı, devam mı maçına çıkacak. Alman hakem Markus Merk'in yöneteceği karşılaşmayı Kanal D naklen yayınlayacak.

A Milli Futbol Takımı'nın, 2008 yılında İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyecekleri 13. Avrupa Şampiyonası Finalleri öncesinde, elemelerde Norveç ile yapacağı (C) Grubu'ndaki 11. maç, Türk futbol tarihi için çok büyük önem taşıyor. Finallere katılabilmek için mutlak galibiyet ihtiyacı bulunan Türk Milli Takımı, yenilgi halinde, grup maçlarının tamamlanmasına 1 karşılaşma kala havlu atacak, beraberlikte dahi şansını adeta mucizelere bırakacak. Ullevaal Stadyumu'nda oyananacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Markus Merk yönetecek. Kandal D bu önemli karşılaşmayı naklen yayınlayacak.

BERABERLİK BİLE YETMİYOR

Yunanistan'ın ardından gruptan finallere gidecek ikinci takımı belirlemesi açısından çok büyük önem taşıyan karşılaşma öncesi ev sahibi Norveç 20 puanla ikinci, Türkiye ise 18 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Norveç, Türkiye'yi yenmesi durumunda aradaki puan farkını 5'e çıkararak, son maçlar öncesi finallere katılmayı garantileyecek. Beraberlik halinde ise aradaki puan farkı korunacak. Grupta son maçlarda Türkiye ve Norveç, hiçbir iddiası bulunmayan ekiplerle karşılaşacak. Türkiye'nin İstanbul'da Bosna-Hersek, Norveç'in de deplasmanda Malta ile karşılaşacağı göz önünde alındığında, avantajın Norveç'te olduğu görülüyor. Türkiye'nin galibiyeti halinde ise ipler bu kez ay-yıldızlı ekibin eline geçecek.

Mutlaka yenmeliyiz

Türkiye, Norveç'i yenerse finallere katılma yolunda çok büyük avantaj yakalayacak. (A) milliler, bu durumda, 21 Kasım'da Ali Sami Yen Stadı'nda Bosna-Hersek'i de mağlup ederse, Norveç'in Malta ile olan maçının sonucunu beklemeden, 2008 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılmaya hak kazanacak. Ancak,bugün alınacak galibiyet dışındaki bir sonuçta, Türk futbolunda milli takımlar bazında son yıllardaki düşüş sürecek.

441. MAÇA ÇIKIYOR

A Milli Takımı, Norveç ile bugün yapacağı maçıyla birlikte 441. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı, 84 yıllık tarihinde, 230'u resmi, 210'u özel olmak üzere geride kalan toplam 440 maçta, 151 galibiyet, 105 beraberlik alırken, 184 kez de rakiplerine yenildi. Ayyıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 562 gol atarken, kalesinde 683 gol gördü.

17.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ya bayram ya hüsran

  Fatih Terim'in 65. millî sınavı

  Millî Takım Avrupa'da galibiyeti özledi

  Alex: Benim rüyam final oynamak

  Mahmuti Treviso'da

  Zafer bizim olmalı


 Son Dakika Haberleri