Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush: İran’a baskı artacak

Japonya Başbakanı Yasuo Fukuda’yı Beyaz Saray’da ağırlayan ABD Başkanı George Bush, hassas nükleer faaliyetlerini askıya almaması halinde İran’a uluslararası baskıların artacağını belirtti ve bu konuda Fukuda ile görüş birliğine vardıklarını kaydetti.

Bush, İran'ın elinde atom bombası olmasının Ortadoğu bölgesindeki güvenliği tehdit edeceği konusunda Fukuda ile aynı görüşte olduğunu da belirtti ve iki ülkenin, diplomatik yollarla, İran'ın tutumunu değiştirmesi için çabalarını ortak sürdüreceğini ifade etti.

Göreve Eylül ayında gelen Fukuda da Bush ile başbaşa yaptığı bu ilk görüşmede, Hint Okyanusu'ndaki Amerikan ve müttefik gemilerine yakıt ve su temin edilmesine ilişkin düzenlemenin yenilenmesinin Japon muhalefeti tarafından engellenmesi konusunda da Bush'a bu misyonun en kısa süre içinde yeniden başlanması için elinden geleni yapma sözü verdiğini açıkladı.

Görüşmede 1970 ile 1980 arasında Kuzey Koreliler tarafından kaçırılan Japonlar konusuna da değinildiği belirtilirken, Bush da bu konuya ilişkin olarak "Japon halkına, Japonların, Kuzey Koreliler tarafından kaçırılması olayını unutmayacağız diyorum" açıklamasında bulundu.

/ WASHINGTON

18.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush: İran’a baskı artacak

  Nejad: ABD bize saldıramaz

  Kosova seçimlerine katılım düşük oldu

  Polonya, gelecek yıl Irak’tan çekiliyor

  Pakistan’da şimdi de aşiret çatışması: 20 ölü

  Hintli vekiller ‘Allah’ adına yemin edecek


 Son Dakika Haberleri