Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bediüzzaman bütün üniversitelerde okutulmalı

Adalet konulu “8. Bediüzzaman Sempozyumu”na katılan Filipinler’in Mindanau Özerk Bölgesi Yüksek Öretim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Nora Şerif, Risale-i Nur’un bütün üniversitelerde ‘ders kitabı’ olarak okutulması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Şerif, “Ben kendi sorumluluğumda olan üniversitelerde bunu gerçekleştirmek için teklif ettim. Bütün üniversiteler bunu yapabilir ve yapmalıdır” şeklinde konuştu.


Adaletin esası, Kur'ân medeniyetindedir

Ross Nicall Ferguson Collins (Anglikan Rahip, İngiltere): Daha onurlu bir hayat ve daha yaşanılır âdil bir dünya için Said Nursî’nin fikirleri bir an

Terörün ilâcı demokrasi

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye’nin terörle uğraşmak zorunda bırakılarak enerjisini başka alanlara aktarmaya zorlandığını belirtti. Demokratik kaz


  Erdoğan: Gücümüzü ekonomiden alıyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Türkiye bugün bölgesinde istikrar unsuruysa, rol sahibiyse, gündem belirleyen ülke konumuna gelmişse bu, güçlü ekonominin bir eseridir’’ dedi.


  Baykal: Terörle bağlantısını kesmeyen parti kapatılır

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İngiltere, İspanya gibi ülkelerde de terör örgütleriyle bağlantılarını kesmeyen partilerin kapatıldığını hatırlattı.


  Siyasal partileri halk, oylarıyla kapatır

Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar, DTP hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili olarak, ‘’Siyasal partilerin yargı yoluyla değil, halkın oyuyla kapatılması gerekir’’ değerlendirmesinde bulundu.


  Gürkan Avcı: Öğretmenler veresiye yaşıyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ‘’Türkiye büyüdükçe öğretmen küçülüyor. Öğretmen de Türkiye gibi veresiye yaşıyor’’ dedi.


  YÖK, KKTC'de üniversiteleri inceliyor

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) 3 kişilik heyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) üniversitelerde akademik inceleme ve değerlendirmeler yapıyor.


  AB’nin gündemi,Türkiye

Avrupa Birliği’nin dışişleri ve savunma bakanları, aralarında Türkiye’nin PKK’ya sınır ötesi operasyonunun da bulunduğu gündem maddeleriyle dün Brüksel’de toplandı. Toplantılar bugün de devam ediyor. Toplantılara, 80’den fazla AB’li bakan katılıyor.


  Türkiye AB troykası toplanıyor

Dışişleri Bakanlığı, bugün Brüksel’de yapılacak Türkiye-AB Troykası toplantısının, Türkiye’nin bölgesinde vuku bulan güncel gelişmeler hakkında AB’li muhataplarıyla fikir teatisinde bulunmak açısından bir fırsat oluşturduğuna dikkati çekti.


  Bardakoğlu: Amacımız fikri açık din adamları yetiştirmek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ‘’Amacımız geleceğin çağdaş, aydınlık, fikri açık din adamlarını yetiştirmek’’ dedi.


  Trakya’da sel devam ediyor

Trakya’da, hayatı olumsuz etkileyen etkili sağanak yağışların bugün de devam edeceği belirtildi. Edirne’de, Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin debilerinde önemli ölçüde artış olurken, şehirde bazı yerler sular altında kaldı.


  Şiddetli yağışın Marmaris’e zararı 8 milyon YTL

Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Marmaris’te önceki gün yaşanan şiddetli yağışta 450 iş yeri ile evi su bastığını ifade ederek, ilk belirlemelere göre, 8 milyon YTL’lik hasar oluştuğunu belirtti.


  Nükleer karşıtları Gül'e faks çekti

Sinop’ta Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e toplu faks çekerek, TBMM’de kabul edilen, ‘’Nükleer Güç Santrallarının Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin 5710 sayılı Kanun’’u onaylamamasını istediler.


  Avrupa'ya vizesiz giriş, hakkımız

Akdeniz Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekan Yardımcısı ve Euromaster Direktörü Doç. Dr. Harun Gümrükçü, Türklerin Avrupa’ya vizesiz giriş yapmalarının, Avrupa Adalet Divanı’nın vermiş olduğu karara göre hukuki hak olduğunu bildirdi.


  Şahide devlet koruması geliyor

Geçen dönem Genel Kurulda görüşülemeyen ve hükümet tarafından yenilenen, tanıkların kimliğinin saklı tutulması ve güvenliğinin sağlanmasına olanak tanıyan ‘’Tanık Koruma Kanunu Tasarısı’’, TBMM Genel Kurulunda bu hafta görüşülecek


  Ulusu: AB'ye üyelik, Türkiye'nin hakkı

12 Eylül darbesi sonrası ara dönemde başbakanlık yapan eski Başbakanlardan emekli Oramiral Bülend Ulusu, Avrupa Birliği (AB) konusunda Türkiye’nin birliğine gölge düşürülmemesi gerektiğini belirterek, “AB’ye sırtımızı çevirmeyelim. AB’ye üye olmak Türkiye’nin hakkı” dedi.


  Türk üniversiteleri, ‘net’te geri kaldı

Çeşitli ülkelerde faaliyet gösteren 13 bin üniversite üzerinde yapılan üniversitelerin internet performansı araştırmasına göre, Türk üniversiteleri sıralamasında Bilkent, ODTÜ ve Boğaziçi üniversiteleri ilk üçte yer aldı.


  Okullara kitap desteği

Dünya Çocuk Kitapları Haftası faaliyetleri kapsamında Körfez Belediyesi, ilçedeki 23 adet ilköğretim okuluna kitap seti hediye etti.


  OGS olmayan otoyol kalmayacak

Ulaştırma Bakanlığı, zaman ve paradan tasarruf sağlayan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) olmayan otoyol bırakmayacak.


  Köpeklerden en çok sahipleri şikâyetçi

Son zamanlarda sokak köpeklerinin saldırıları tehlikeli boyutlara ulaştı. Eskiden sokakta nadir görülen ve zararsız olduğu düşüncesinden hareketle pek tedbir alınmayan köpeklerin, insanlara yabanî hayvanlar gibi grup halinde saldırmaları dikkat çekmeye başladı.


  Kırmızı süveterle 27 yıl

TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, ‘’tüketim çılgınlarına mesaj vermek’’ amacıyla üzerinden hiç çıkarmadığı ‘’kırmızı süveteri’’ ile 27 yılını doldurdu.


  Çocuk haklarında karnemiz zayıf

Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, Türkiye’nin çocuk hakları kültürü bakımından henüz çok sınırlı düzeyde olduğunu ifade ederek, “Bunun temel nedeni çocuk konusunun hâlâ sevgi düzeyinde kalmış olmasıdır. Buna karşılık, çocuk sorunları sarmalı genişleyerek derinleşmiştir’’ dedi. Şirin, Türkiye’nin çocuk hakları karnesi zayıf bir ülke olduğunu belirtti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri