Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Bizim Radyo programcılarıyla buluştu

Bizim Radyo yöneticileri, yayın kurulu üyeleri ve programcıları, yeni yayın dönemi öncesinde tanışmak ve kaynaşmak üzere yemekli bir toplantıda bir araya geldiler.

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutlular, Genel Müdür Recep Taşçı ve Bizim Radyo Yayın Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantı, samimi ve sıcak bir havada geçti.

Toplantının, Bizim Radyo yöneticilerinin, çalışanlarının ve programcıların birbirlerini daha yakından tanıması ve “Bizim Radyo olarak biz kimiz”i daha iyi anlamak adına düzenlendiğini ifade eden Genel Müdür Recep Taşçı, yeni yayın dönemiyle ilgili dilek ve temennilerinden sonra, sözü, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutlular’a bıraktı.

Herşeyden önce, insana insan olduğu için değer vermenin en önemli prensiplerimizden biri olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Kutlular, programcılara Bizim Radyo’nun temel yayın ilkeleri ve hassasiyetleri-miz hakkında bilgi verdi. Yeni Asya Medya Grubu olarak beslendikleri temel kaynağın Risâle-i Nur ölçüleri olduğunu vurgulayan Kutlular, radyo programlarının da bu doğrultuda şekillenmesi gerektiğini dile getirdi.

Tek tek tanışmanın ardından, Bizim Radyo programcılarından sanatçı İsa Muslubaş türküleriyle hoş dakikalar yaşattı. Toplantı, yeni yayın döneminin hayırlara vesile olması temennileriyle sona erdi.

İsmail TEZER

20.11.2007


 

Müzik şiddet eğilimine terapidir

Goethe Enstitüsü’nden Müzik Terapi Uzmanı Dr. Monika Nöcker, müzikal teşvik ile akıl arasında kanıtlanabilir bir ilişki bulunduğunu, müziğin, şiddet eğilimine karşı da iyi bir terapi olduğunu söyledi.

Gazi Üniversitesi, Türk Müzik Eğitimi Araştırma Geliştirme Merkezi, Görsel Sanatlar Eğitim Derneği ve Müzik Eğitimcileri Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen 3. Sanat Eğitimi Sempozyumu Gazi Konser Salonu’nda başladı. 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen sempozyumda, ‘’Sanat Eğitimi ve Şiddet’’ konusu ele alındı.

Müzik Terapi Uzmanı Dr. Nöcker, müziğin çocukların kavrama gücünü ve belleğini geliştirdiğine, sağlıklı bir öz güven duygusu oluşturduğuna dikkati çekti. Müzikal teşvik ile akıl arasında kanıtlanabilir bir ilişki bulunduğuna dikkati çeken Nöcker, IQ değerinin müzikle uğraşan gençlerde arttığını ifade etti. Artan şiddet eğilimine karşı müziğin iyi bir terapi aracı olduğunu da vurgulayan Nöcker, ‘’Çocuklara içinde bulundukları durumu ifade edebilmek için müzik yapma fırsatı verildiğinde saldırganlık davranışları azalmaktadır’’ dedi. Görsel Sanatlar Eğitim Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Vedat Özsoy da erken yaşta verilen sanat, spor ve rehberlik eğitiminin ruhsal ve bedensel anlamda sağlıklı nesiller yetiştirilmesinde büyük rol oynadığını söyledi. Özsoy, sanatsal faaliyetlerin gençleri şiddetten uzaklaştırdığını vurguladı.

/ ANKARA

20.11.2007


 

Mevlânâ’nın gönül zenginliği seramikte

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi ve Seramik Sanatçısı Yardımcı Doçent Dr. H.Serdar Mutlu, Hz. Mevlânâ’yı anlatan altmış eserden oluşan bir çalışma yaptı.

Mutlu, Toprağın ateşle semasında Mevlânâ çalışmasını İstanbul Tünel Sanat Galerisi’nde 26 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında sergileyecek. Mutlu, sergide, Mevlânâ’nın gönül zenginliğinin seramiğin yalınlığıyla sunulduğunu ifade etti.

“Gönül penceresine can kulağımı koydum. Dudak görmedim ama konuşulanları duydum.” ifadeleri ile Mevlânâ’dan aldığı ilhamı anlatan Mutlu, Mevlânâ’nın tanıtımına sanatı ile katkıda bulunmayı hedeflediğini söyledi.

Hz. Mevlânâ’yla ilgili çalışmalara başlarken tasavvufla ilgili edindiği bilgilerin kendisine yetmediğini belirten Mutlu, “Hz. Mevlânâ’nın hayatını birçok kaynaktan bulabiliyorsunuz. Ama onun yaşama ait derin coşkunluklarını ve aşkınlıklarını anlatan kitap bulmakta zorlandım. Bu konuda Keşkül dergisinden çok faydalandım. Mesneviden faydalandım. Mevlânâ’nın izinden giden insanlardan faydalandım. Tarihi İstanbul Türk Tasavvuf Musikisi Vakfı’nın törenlerine katıldım. Orada gözlemler yaptım. Konya’da gözlemler yaptım.” dedi.

Mevlânâ’nın yurt dışında daha çok anlaşılmaya çalışıldığının altını çizen Mutlu, Amerika, Fransa, Almanya gibi ülkelerde Mevlânâ ile ilgili çalışmalar yapıldığını kaydetti. Türkiye’nin kendi değerine sahip çıkması ve onu tanıyıp tanıtması gerektiğini vurgulayan Mutlu, bu konuda herkesin yapabildikleri ile katkıda bulunması gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda İnönü Üniversitesi Geleneksel El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan Mutlu, “Mevlânâ’nın Anadolu’da başlattığı tasavvufi düşünce, insanlara karşı engin hoşgörü ve alçak gönüllü yaklaşımları ile geniş kitleleri etkisi altına almaktadır. Bu sergide, Mevlânâ’nın tasavvufi düşünce deryasındaki gönül zenginliği ve aşkınlığı sizlere seramiğin yalınlığı ile sunulmuştur” dedi.

Bugüne kadar 600 dolayında eser çalışması olan Mutlu, Mevlânâ sergisinde döküm, plaka ve seramikle ilgili tüm tekniklerin kullanıldığını kaydetti.

/ MALATYA

20.11.2007


 

Taşköprülüler okuyor

Kastamonu’nun on altı bin nüfuslu Taşköprü ilçesinde belediye tarafından geçen yıl açılan kütüphaneden, geçen yıl doksan bin kez yararlanıldı.

Taşköprü Belediyesi, geçen yıl hizmet binasının altında bulunan bir kahvehaneyi boşaltıp, gerekli tefrişatı yaptıktan sonra kütüphane olarak halkın hizmetine sundu. Değişik konularda sekiz bin kitabın, ücretsiz olarak yararlanılan internet bağlantılı beş bilgisayarın olduğu kütüphaneden, çok sayıda vatandaş yararlandı.

Kütüphaneden vatandaşlara altmış iki bin kez ödünç kitap verildiğini ifade eden Taşköprü Belediye Başkanı Mustafa Günay, ‘’Daha önce kahvehane olarak kullanılan bir yeri kütüphane olarak halkın hizmetine sunmamız ve buranın da ilgi görmesi bizleri sevindirmiştir. Mahalli idareler olarak insanlarımızı özellikle de çocuklarımızı kitap okumaya teşvik etmeyi amaçladık ve bunun meyvelerini kısa sürede almış olmaktan mutluluk duyuyoruz’’ dedi.

/ TAŞKÖPRÜ

20.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri