Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Avrupa bizi konuşuyor

A Milli Takımının deplasmanda Norveç'i 2-1 yenmesi Avrupa'da geniş yankı yaptı. Alman basını, Türkiye'nin Norveç zaferini ''Bir yükten kurtulundu'' başlığıyla verdi. Basın, Terim'in yaşlanan Hakan Şükür'den vazgeçtiği ve böylece takımı ağır bir yükten kurtardığı belirtildi..

Alman ''Frankfurter Rundschau'' gazetesi, Türk Milli Takımı'nın Norveç'e karşı elde ettiği 2-1'lik galibiyeti, ''Bir yükten kurtulundu'' başlığıyla verdi. Gazetenin haberinde, Norveç-Türkiye karşılaşmasında 50. maçına çıkan Alman hakem Markus Merk'in de son kez uluslar arası bir karşılaşmada maç yönettiği, maçın sona eriş düdüğüyle birlikte Türklerin de yeniden ümitlenmeye başladıkları belirtildi.

ŞAMPİYON GİBİ SEVİNDİLER

Türk halkının, Norveç'e karşı aldığı galibiyet sonrasında şampiyon olmuş gibi sevindiği, Malta ve Moldova'yla elde edilen beraberliklerden ve Yunanistan'la Bosna-Hersek yenilgisinden sonra bazı internet sitelerinde Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in kalıp kalmaması konusunda anketler yapıldığı ifade edildi. Haberde, ''Türkler, freni tutmayan bir kamyon gibi durdurulmadan uçuruma doğru gidiyor gibiydiler'' şeklinde ifadeye yer verildi.

TERİM'DEN ŞÜKÜR SÜRPRİZİ

Terim'in bir ara kamu oyundaki desteğini büyük ölçüde kaybetmiş gibi görünmesine rağmen, son anda sürpriz bir karar alarak, yaşlanan Hakan Şükür'den vazgeçtiği ve böylece takımı ağır bir yükten kurtardığı şeklinde görüşe yer verildi. Alman spor dergisi Kicker de ''Türk lejyonerler Norveç'i şok ettiler'' başlığıyla verdiği haberde, Norveç'in oyuna iyi başladığını ve Hagen'in golüyle de 1-0 öne geçerek önce Avrupa Şampiyonası biletini cebine koymuş gibi göründüğünü, ancak Emre ve Nihat'ın, son dakikaya kadar heyecanlı geçen karşılaşmada Türkiye'yi ''galibiyet yoluna çıkarttıklarını'' kaydetti.

20.11.2007


 

Terim: Baskı yapmayın

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Artık bir adımımız kaldı. İnşallah Çarşamba günü de ne fazla baskı altında tutan, ne kaygıyı az yaşatan, kaybetme duygusundan uzak, kazanma coşkusuyla, duygusuyla dolmuş aynı bir milli takım göreceğimize inanıyorum" dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubu maçında deplasmanda Norveç karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, ''Oyuncularım ülkeleri için çok anlamlı bir galibiyet aldı'' dedi. Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın BJK İnönü Stadı'nda yaptığı antrenman öncesinde, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, teknik heyetle birlikte Norveç maçını bir kez daha izlediklerini ifade ederek, ''Bir kez daha heyecanlandık. Oyuncularımı tekrar tebrik ediyorum. Hakikaten de müthiş bir mücadele ortaya koymuşlar. Yüreklerini, tekniklerini, becerilerini ortaya koymuşlar. Ülkeleri için çok anlamlı bir galibiyet aldılar. Oyuncularımızla ne kadar övünsek azdır'' diye konuştu.

Futbolcularının Norveç maçından sonra da sağduyulu yaklaşımlar sergilediklerini anlatan Terim, ''Maçtan sonra soyunma odasına girdiğimizde, o bağırtı sevinç içinde içlerinden seslenen arkadaşlar, 'Bu maç burada bitti, sevinmemizi Çarşamba'ya saklayalım' diyordu. Böyle genç insanların böyle akıllı ve sağduyulu yaklaşımları zaten bir takım olduklarını ve olayı hepimizden fazla düşündüklerini gösteriyor. Bundan dolayı çok memnunum'' şeklinde konuştu.

Fatih Terim, 2008 finallerine gitmek için sadece bir adımlarının kaldığını kaydetti. Grupta çarşamba günü Bosna-Hersek ile yapacakları son maça da değinen Terim, şunları söyledi: ''Artık bir adımımız kaldı. İnşallah Çarşamba günü de ne fazla baskı altında tutan, ne kaygıyı az yaşatan, kaybetme duygusundan uzak, kazanma coşkusuyla, duygusuyla dolmuş aynı bir milli takım göreceğimize inanıyorum ve Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne gitmeye hak kazanacağımızı düşünüyorum.''

20.11.2007


 

Yusuf: Maça gelemeyenler bize dua etsin

Norveç maçında ilk defa milli olan Yusuf Şimşek, "Çarşamba günü seyircimizi maça bekliyoruz, gelemeyenlerin de dualarıyla bizi desteklemelerini istiyoruz'' diye konuştu.

Norveç maçında ilk defa milli olan Yusuf Şimşek, ilk milli maçında elinden gelenin en iyisini yaptığını ifade ederek, ''İlk milli maçımda galibiyet almak, mutluluk verici. Bu zorlu maçta bize görev veren Fatih hocama teşekkür ederim'' dedi. Norveç maçına takım olarak inançlı bir şekilde çıktıklarını kaydeden Yusuf, ''Zor bir atmosfer vardı. Ben kulüp takımlarında bu zorluklara alıştığımı düşünüyorum. Maçta çok fazla zorluk yaşamadım. Şimdi daha zor bir maçımız var. Bu maçı da alıp, finallere gitmek istiyoruz. Çarşamba günü seyircimizi maça bekliyoruz, gelemeyenlerin de dualarıyla bizi desteklemelerini istiyoruz'' diye konuştu.

20.11.2007


 

Nihat'a göre Bosna maçı zor geçecek

Milli futbolculardan Nihat Kahveci, "''Belki herkes kolay olacak gibi görüyor, ama biz öyle düşünmüyoruz. Çok ciddi hazırlanıyoruz. Yine bir final maçı oynayacağız" dedi.

A Milli Takım'ın oyuncuları, Bosna-Hersek'i de yenip, Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılacaklarına inanıyor. Milli futbolculardan Nihat Kahveci, Norveç maçındaki zafere herkesin katkısının olduğunu belirterek, ''Biz de ileride olan oyuncular olarak gol attığımız için daha da mutluyuz. Özellikle böyle önemli bir maçta gol attığım için tabii ki mutluyum'' dedi. Bosna-Hersek ile yarın yapacakları maçı da kazanmaları gerektiğini kaydeden Nihat, şunları söyledi: ''Belki herkes kolay olacak gibi görüyor, ama biz öyle düşünmüyoruz. Çok ciddi hazırlanıyoruz. Yine bir final maçı oynayacağız. Çok fazla final maçı oynuyoruz, ama bu sefer inşallah bu final maçını da kazanıp, Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne giden taraf biz olacağız.'' Emre Aşık: Bosna'yı yenip 2008'e gideriz Norveç maçında Carew'i başarıyla etkisiz hale getiren milli futbolcu Emre Aşık, ''Maalesef sevinçleri ve üzüntüleri çok fazla yaşıyoruz. Norveç maçını geride bırakmalıyız. Önümüzde çok önemli bir adım kaldı. O adımı atmamız için de tamamen Bosna-Hersek maçına konsantre olmalıyız. Norveç'teki gibi mücadele edersek, herkes birbirine yardım ederse kazanırız'' dedi.

20.11.2007


 

Norveç zaferini Gökhan sağladı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Norveç'i yendiği maçtaki performansıyla beğenilen Fenerbahçeli futbolcu Gökhan'ı överek tavsiyelerde de bulundu.

Sarı-lacivertli futbolcunun, milli takımın sağ kanadını hareketlendirdiğini ve alınan skorda büyük payının olduğunu ifade eden Brezilyalı teknik adam, çalışmasını şimdi olduğu gibi sürdürdüğü taktirde geleceğinin parlak olduğunu vurguladı. Zico'nun Gökhan'ı öven ve tavsiyeler veren konuşmaları özetle şöyle:

MİLLİ TAKIMA HAVA GETİRDİ

''Gökhan gerçekten milli takımda oyuna girdiği andan itibaren skora etki etti. Sağ kanada hareketlilik getirdi, arkadaşlarına hareketlilik getirdi, takımın havasını değiştirdi. Herkesle uyumlu oynayıp hareketlilik getirince milli takımın aldığı skorda çok büyük bir payı oldu. Umarım ki bundan sonra da her şey onun için güzel bir şekilde gelişir. Kendini geliştirdi, Fenerbahçe gibi bir takımda ilk 11'de oynamaya başladı, sonra milli takıma çıktı. Bunların hepsini ortaya koyduğunuzda Gökhan'ın ne kadar başarılı, geleceği parlak bir oyuncu olduğunu görüyoruz.

20.11.2007


 

Ampute Millî Takımı yenildi

Antalya'da devam eden Dünya Ampute Futbol Şampiyonasında Türkiye, yarı final maçında Özbekistan'a 2-1 yenilerek, final şansını yitirdi.

WOW Futbol Center'da devam eden şampiyonada Türkiye, yarı finalde Özbekistan ile karşılaştı. Büyük çekişmeye sahne olan maçta Türkiye'nin tek golünü 34. dakikada Cüneyt atarken, Özbekistan'ın gollerini 24. dakikada Ismatov ve 36. dakikada Shukurov attı. Türkiye, bugün Brezilya ile üçüncülük maçına çıkacak.

20.11.2007


 

Bosna maçına Hollandalı hakem

A Milli Futbol Takımı'nın, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda 21 Kasım Çarşamba günü Bosna Hersek ile oynayacağı maçı Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Eric Braamhaar yönetecek.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Eric Braamhaar'ın yardımcılıklarını Arend Brink ve Patrick Gerritsen yapacak.

20.11.2007


 

UEFA'dan Selçuk Dereli'ye görev

FIFA Kokartlı Türk hakemlerden Selçuk Dereli'ye UEFA'dan uluslararası karşılaşmada görev verildi.

UEFA Kupası'nda 20 Aralık'ta oynanacak AZ Alkmaar-Everton karşılaşmasını Selçuk Dereli yönetecek. Dereli'nin yardımcılıklarını M. Emre Eyisoy ve Cem Satman yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Vedat Yüksel.

20.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri