Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Savaş ihalelerinde aslan payı Cheney’nin

rak ve Afganistan’da dağıttığı savaş ihalelerinden en büyük payı, Bush'un yardımcısı Dick Cheney’nin 1995-2000 yılları arasında başkanı olarak görev yaptığı Halliburton şirketi aldı.

ABD’nin Irak ve Afganistan’da dağıttığı savaş ihalelerinden en çok kazanan 100 şirketin 31’inin yabancı olduğu ve bu 31 ihalenin 12’sinin Türk şirketleri tarafından alındığı ileri sürüldü.

Kamu Bütünlüğü Merkezi adlı kar amacı gütmeyen bir kuruluşun yaptırdığı araştırmaya göre ABD, yerel ve yabancı şirketlere toplam 25 milyar doların üzerinde ihale dağıtırken, savaş ihalelerinde en büyük payı, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin 1995-2000 yılları arasında başkanı olarak görev yaptığı Halliburton şirketi aldı. Kamu Bütünlüğü Merkezi Başkanı Bill Buzenberg, ‘’savaş bağlantılı ihaleler ve onlara harcanan milyarlarca dolar giderek artarken, bu meselelerin denetlenmesinde büyük bir gevşeklik görülüyor’’ dedi.

Araştırmayı yürüten kuruluşa göre Amerikan yönetimi, bu ihaleleri, rekabet usulüne göre dağıtmıyor, bazı ihaleleri alan şirketlerin isimleri gizli tutuluyor.

/ WASHINGTON

21.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye, Orta Asya'ya da gereken önemi vermeli

  Zebari: Sınır ötesi ihtimali azaldı

  İran, uranyumda ısrar ediyor

  Savaş ihalelerinde aslan payı Cheney’nin

  ABD’de ekonomik endişe

  Tutuklu muhalifler serbest

  Fransa’da grev dalgası

  PKK’ya karşı sıkı tedbirler


 Son Dakika Haberleri