Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yenin, tarihe geçin

A Milli Futbol Takımı 13. Avrupa Şampiyonası elemeleri C Grubundaki 12. ve son maçında bugün Bosna-Hersek ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Stadında saat 21.00'de başlayacak maçı ATV yayınlayacak. Karşılaşmayı Hollandalı hakem Braamhaar yönetecek.

13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) Grubu 12. ve son maçında bugün İstanbul'da Bosna-Hersek ile karşılaşacak Türk Milli Takımı'nın, rakibine karşı henüz galibiyeti bulunmuyor. Türkiye'nin, 2008'de İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyeceği finallere katılabilmek için mutlak galibiyete ihtiyacı bulunduğu maç öncesi, iki ülke (A) milli futbol takımları arasında geçmişte yapılan 2 karşılaşmayı da Bosna-Hersek kazandı.

İLK DEFA TÜRKİYE'DE OYNAYACAK

Türk Milli Futbol Takımı, ilk kez evinde ağırlayacağı rakibi karşısında deplasmanda oynadığı 1'i resmi, diğeri özel, 2 maçtan da mağlup ayrıldı.16 Ağustos 2000 tarihinde Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapılan özel müsabakayı 2-0 kazanan ev sahibi ekip, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 2 Haziran 2007 tarihinde yine Saraybosna'da yapılan maçtan ise bu kez 3-2 galip ayrılmayı bildi. Öte yandan bugünkü maç, iki ülke (A) milli futbol takımları arasında Türkiye sınırları içindeki ilk müsabaka olacak.

BİLETLER TÜKENDİ

A Milli Futbol Takımı, 13. Avrupa Şampiyonası elemeleri (C) Grubu'ndaki 12. ve son maçında Bosna-Hersek'i ağırlayacak. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak ve ATV'den naklen yayınlanacak maçı Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Eric Braamhaar yönetecek. Braamhaar'ın yardımcılıklarını Arend Brink ve Patrick Gerritsen yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Bjorn Kuipers. Türkiye açısından büyük önem taşıyan maçın biletleri önceki gün satışa çıktıktan çok kısa süre sonra tükenmişti.

SON 90 DAKİKA

Grupta son maçlara ikinci sırada başlayan Türkiye, Bosna-Hersek'i yenmesi durumunda 2008 yılında Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenleyecekleri 13. Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanacak. Türkiye, Bosna-Hersek'i yenememesi durumunda ise Malta'da oynanacak Malta-Norveç maçının sonucunu bekleyecek.

2008'E NASIL GİDERİZ?

Her iki maçın da berabere bitmesi durumunda gülen taraf yine Türkiye olacak. Türkiye berabere kalıp, Norveç kazanırsa, bu kez Norveç finallere adını yazdıracak. Türkiye Bosna-Hersek'e yenilir, Norveç de Malta ile berabere kalırsa iki ülke milli takımlarının puanları eşitlenecek. Ancak, Norveç ile ilk maçta 2-2 berabere kalıp, ikinci maçı 2-1 kazanan Türk Milli Takımı, ikili averajda üstünlük sağladığı için bu durumda da ay-yıldızlı ekip finallere adını yazdıracak. Bu arada, gruptaki her iki maç da aynı saatte başlayacak.

21.11.2007


 

Halkımız ‘kazanırız’ diyor

Türk halkının galibiyete inancı tam. Futbol Federasyonu'nun resmi web sitesinde düzenlenen ankete katılanların yüzde 90'ı bugünkü maçı kazanacağı yolunda oy kullandı.

Türk halkının, (A) Milli Futbol Takımı'nın bugünkü maçta Bosna-Hersek'i yenerek, 13. Avrupa Şampiyonası finallerine katılacağına olan inancı tam. Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi web sitesinde halen süren, ''Sizce (A) Milli Takımımızın, Bosna-Hersek ile oynayacağı karşılaşma nasıl sonuçlanır?'' konulu ankete katılanların yüzde 90'ı, ''Türkiye kazanır'' oyu kullandı. Toplam 3 bin 161 oyun kullanıldığı ankete katılanların yüzde 4'ü ''Berabere biter'', yüzde 6'sı da ''Bosna-Hersek kazanır'' şıklarını işaretledi.

GALİBİYETE KİLİTLENDİK

13. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılabilmek için elemelerde (C) Grubu'ndaki son maçında bugün Bosna-Hersek'i yenmek zorunda olan Türk Milli Takımı, galibiyete kilitlendi. Norveç'i 17 Kasım'da deplasmanda 2-1 yenerek, finallere gidebilme yolunda avantajı yeniden eline geçiren Türkiye, yarınki Bosna-Hersek maçını da kazanarak, kısa süreli periyotlarda yapılan resmi maçlarda üst üste iki galibiyet alma konusundaki başarısız grafiğine de son vermek amacında. Türk Milli Futbol Takımı, 1998 yılından bu yana toplam 21 kez uygulanan, Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında 5 günde yapılan 2 milli maçı birden sadece 5 kez kazanabildi. Milliler, 21 maçlık serinin 16'sında, 5 günde yapılan 2 maçtan birinde mutlaka fire verdi.

3. DEFA GİTME UMUDU

A Milli Takımımız bugünkü maçta galip gelmesi durumunda, 84 yıllık tarihinde 3. kez Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele etmeye hak kazanacak. Ayyıldızlı ekip, BosnaHersek maçını kazanması durumunda, (C) Grubu'nda Yunanistan'ın ardından ikinci sırayı alarak, 2008 yılında Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenleyecekleri 13. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılacak.

21.11.2007


 

Taraftara 50 bin çiçek dağıtılacak

Türk Milli Futbol Takımı'nın, 13. Avrupa Şampiyonası elemeleri (C) Grubu'nda Bosna_Hersek ile bugün İstanbul'da yapacağı 12. ve son maçta milli futbolcular çiçek yağmuruna tutulacak.

İnterflora Çiçekçileri Derneği ve Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği'nin önderliğinde, Çiçek Tanıtım Grubu'nun düzenlediği etkinlikle, Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak maç öncesi taraftarlara 50 bin dal kırmızı ve beyaz çiçek dağıtılacak. Ayrıca, her iki ülkenin futbolcularınabirer buket sunulacak. Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği'nin, Antalya'da bulunan çiçek üretim seralarından temin ettiği 50 bin dal kırmızı ve beyaz karanfil ile gül, maç öncesinde İnterflora ekibi tarafından stada gelen taraftarlara dağıtılacak ve futbolcular sahaya çıktığında çiçek yağmuruna tutulacak.

Milliler 84 yılda 442. sınavına çıkacak

2008 finalleri için bugün Bosna-Hersek'le oynayacak olan Türk Milli Futbol Takımı, 84 yıllık tarihinde, 231'i resmi, 210'u özel olmak üzere geride kalan toplam 441 maçta, 152 galibiyet, 105 beraberlik alırken, 184 kez de rakiplerine yenildi. Ayyıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 564 gol atarken, kalesinde 684 gol gördü.

21.11.2007


 

Sağlam: Holosko'yu kadromuzda isterim

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sezon başından bu yana beklentilerinin büyük olduğu 7-8 oyuncudan gerekli verimi alamadıklarını, Beşiktaş'ın büyük hedeflerine katkıda bulunamayacak futbolcularla yollarını ayıracaklarını söyledi.

Beşiktaş Kulübü'nün İMKB'ye de kendisiyle ilgilendiklerini bildirdiği Vestel Manisasporlu futbolcu Holosko'nun transfer çalışmasıyla ilgili olarak, Sağlam şu değerlendirmeyi yaptı: ''O konuda çok somut bir adım atılmadı daha henüz. Hele o basında çıkan isimler kesinlikle doğru değil. Bu konuda şu oyuncuyu verelim, o oyuncuyu alalım gibi bir teklifimiz olmadı. Holosko iyi bir oyuncu. Beğendiğimiz bir oyuncu. Herkesin beğendiği bir oyuncu, dolayısıyla kadromuzda görmeyi isteriz.''

21.11.2007


 

Ampute Milli Takımı Dünya Üçüncüsü oldu

Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nda, Brezilya'yı uzatma dakikalarında attığı golle 1-0 yenen Türkiye, Dünya Üçüncüsü oldu.

Antalya'da düzenlenen Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nın son gününde, Türkiye ile Brezilya, üçüncülük unvanını elde etmek için karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen maçın normal süresi 0-0 sona erdi. 10'ar dakikalık uzatma devrelerinin ilkinde her iki takım oyuncuları gol atmayı başaramadı. Türkiye, ikinci uzatma devresinde, maçın 66'ncı dakikasında Nurettin Balkaya'nın golüyle üstünlüğü ele geçirdi. Maçın kalan süresinde Brezilya'nın çabası sonucu değiştirmedi ve Türkiye maçı 1-0 kazanarak, dünya üçüncüsü oldu.

21.11.2007


 

NBA'de Türklerin gecesi

Orlando Magic'in Hornets'i 95-88 yendiği maçta Hidayet Türkoğlu 15 sayıyla oynadı. Utah Jazz ise Nets'i 102-75'lik skorla geçerken Mehmet Okur maçı 14 sayıyla tamamladı.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, deplasmanda New Orleans Hornets'i 95-88 yenerken, milli basketbolcu karşılaşmayı 15 sayıyla tamamladı. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 39 dakika sahada kalan Türkoğlu, 7 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda 2 isabetle oynarken, 6 kez denediği 2 sayılık atışların da 2 tanesini sayıya çevirdi. Türkoğlu, 6 kez geldiği serbest atış çizgisinde de 5 kez başarılı olurken, karşılaşmayı 15 sayı, 7 ribaunt ve 4 asistle tamamladı. Magic'te 24 sayı ve 15 ribauntla ''double-double'' yapan Dwight Howard, takımının galibiyetinde baş rolü oynadı. 19 sayı, 7 ribauntla maçı tamamlayan Rashard Lewis ile 16 sayı ve 5 ribauntla oynayan Jameer Nelson, takımlarına önemli katkı sağladılar.

OKUR'DAN NETS'E 14 SAYI

Utah Jazz, sahasında New Jersey Nets'i 102-75 yenerken, Mehmet Okur karşılaşmayı 14 sayıyla tamamladı. 27 dakika sahada kalan Okur, 1 kez denediği 3 sayılık atışta sonuca gidemezken, 9 kez kullandığı 2 sayılık atışlarda ise 6 isabet buldu. 3 kez geldiği serbest atış çizgisinden de 2 isabet çıkaran Okur, karşılaşmayı 14 sayı, 7 ribaunt ve 1 asistle tamamladı. Utah'ta 20 sayı, 6 asist ve 4 ribauntla oynayan Deron Williams, takımı adına gecenin en başarılı ismi olurken, 17 sayı ve 6 ribauntluk performans sergileyen Carlos Boozer dikkati çeken bir diğer oyuncu oldu.

21.11.2007


 

Efes grup lideri Rytas'la oynuyor

Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'ndaki 5. maçında bugün deplasmanda, grubun namağlup lideri Litvanya'nın Lietuvos Rytas takımıyla karşılaşacak.

Başkent Vilnius'taki Siemens Arena'da TSİ 20.45'de başlayacak karşılaşma SKY Türk'ten naklen yayınlanacak. Grupta geride kalan 4 maç sonrasında Lietuvos Rytas namağlup olarak liderlik koltuğunda otururken, 2 galibiyet, 2 yenilgisi bulunan Efes Pilsen ise averajla dördüncü sırada bulunuyor.

21.11.2007


 

Filede bayanlar lig heyecanı başlıyor

Bayanlar Birinci Voleybol Ligi'nde 2007-2008 sezonu bugün İstanbul'da yapılacak 2 maçla başlayacak. Ligde bu sezon 11 takım mücadele edecek.

Ankara'dan Türk Telekom ve İller Bankası, İstanbul'dan Eczacıbaşı Zentiva, Vakıfbank Güneş Sigorta, Fenerbahçe Acıbadem, Beşiktaş ve Yeşilyurt, İzmir'den Karşıyaka DYO, Diyarbakır'dan Dicle Üniversitesi, Gaziantep'ten Şahinbey Belediyesi ve Muğla'dan da Marmaris Belediyespor puan mücadelesi verecek. Ligde bugün:16.30 Beşiktaş-Vakıfbank Güneş Sigorta(Akatlar). 17.00 Fenerbahçe Acıbadem-Karşıyaka DYO (Caferağa)

21.11.2007


 

Lise mezunu Haluk Ulusoy'u rahatlatan mahkeme kararı

Anayasa Mahkemesi'nin, Futbol Federasyonu Başkanlığı için ''yüksekokul mezunu olma'' şartını arayan yasa hükmünün iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin kararının gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu dışında kalan, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bütün spor federasyonları ile diğer özerk federasyonlarda seçilme şartları arasında ''Yüksekokul mezunu olmak'' şartının yer almadığına işaret edilen gerekçede, ''Bu durumda, bu düzenlemenin yapılmasındaki gerçek amacın; yüksek okul mezunu olmayan ancak daha önce bu görevi üstlenmiş kişilerin futbol federasyonu başkanlığına yeniden seçilmelerinin engellenmesi olduğu açıktır'' denildi.

BECKENBAUR VE PLATİNİ ÖRNEĞİ

Gerekçede, bütün spor federasyonları ile diğer özerk federasyonlarda seçilme şartları arasında ''Yüksekokul mezunu olmak'' şartı yer almazken, sadece Türkiye Futbol Federasyonu için böyle bir şart getirilmiş olmasında hiçbir haklı neden bulunmadığı ve düzenlemede kamu yararı olmadığı kaydedildi. Gerekçede ayrıca, ''Bu nedenle birçok ülkenin spor politikasında olduğu gibi dünya futbol tarihinin unutulmayan isimleri Michel Platini ve Franz Beckenbaur lise mezunu olup, UEFA'da asbaşkanlık yapmaktadırlar'' denildi.

21.11.2007


 

3 büyükler bugün Avrupa sınavına çıkıyor

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 3. maçında bugün İstanbul'da, Letonya'nın TTT Riga takımıyla karşılaşacak. Kadıköy Caferağa Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

Grupta geride kalan ikişer maç sonrasında birer galibiyet ve yenilgisi bulunan her iki ekip, averajla üçüncü ve dördüncü sıraları paylaşıyor.

BEŞİKTAŞ PANİONİOS'U AĞIRLIYOR

Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası (A) Grubu 3. maçında bugün İstanbul'da Yunanistan'ın Panionios takımıyla karşılaşacak. BJK Akatlar Cola Turka Arena'daki karşılaşma saat 19.30'da başlayacak.Grupta geride kalan 2 hafta sonrasında Beşiktaş 2 maçını da kazanarak lider durumda bulunurken, 1 galibiyet, 1 yenilgisi olan Yunan temsilcisi ise averajla ikinci sırada yer alıyor.

G.SARAY DNİPRO ÖNÜNDE

Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası (D) Grubu'ndaki 3. maçında bugün İstanbul'da Ukrayna'nın BSC Dnipro takımıyla karşılaşacak. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.30'da başlayacak. Geride kalan 2 haftada 2 maçını da kazanan Galatasaray lider durumda bulunurken, henüz galibiyeti olmayan Ukrayna temsilcisi ise dördüncü ve son sırada yer alıyor.

21.11.2007


 

Bu fırsat kaçmaz

2008 finallerine katılmak için bugün son 90 dakikamıza çıkacağız. Bu maçta kimse sürpriz bir sonuç beklemiyor. Herkes Bosna-Hersek engelini geçip, zafere emin görünüyor. Ancak, rakibimizin hiçbir iddiası olmaması bizi yanıltmasın. Bugüne kadar oynadığımız 2 maçta da bizi yenme başırısını gösterdiler. O yüzden güçsüz bir ekip değiller. Norveç maçındaki gibi mücadeleci ve disiplinli oynarsak gülen taraf yine biz olacağız..

Fatih Terim, çok zor şartlarda ve büyük stresler altında eline getirdiği bu fırsatı kaçırmak istemeyecektir. Millileri yine çok iyi motive edip, sahaya sürecektir. Norveç maçındaki kadroyu kaleci Volkan dışında koruyacağını tahmin ediyorum. Ancak, forvette Semih-Mehmet Yıldız ikilisinden bir tercih yapabilir..

Uzun bir aradan sonra yeniden milli takımda görev alacak olan kaleci Rüştü'nün tecrübesine güveniyorum. Maç eksiğine karşı bu açığını tecrübesiyle kapatacak gibi görünüyor. Bu maç bir bakıma Rüştü için eski başarılı günlerine dönmesi yolunda önemli bir fırsat. Bunu olumlu kullanmasını bekliyorum..

Kaptan Emre'yi aynı Norveç maçındaki gibi lider konumunda görmek istiyorum. Mücadeleci ve süratli oyunu ile maçı koparan isim olabilir.

Tribündeki taraftara da bugün önemli görevler düşüyor. Millilere maçın her anında destek vererek, arkasında olduklarını göstermeliler. Tribün desteğini arkasına alan futbolcunun ruh hali daha başka olur. Kendine güveni artarak, başarılı olmak için ekstra mücadele eder..

2008 için artık bütün ipler bizim elimizde. Ayağımıza kadar gelen bu fırsatı heba etmeyelim. Sahadan zaferle ayrılarak, hak ettiğimiz Avrupa finallerine 3. defa katılma hakkını elde edelim..

Erol DOYURAN

21.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri