Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

KOBİ’ler: Katsayı zulmü bitsin

YÖK’ün dayatmacı politikaları sonucu KOBİ’lerde nitelikli iş gücü eksikliğinin had safhaya ulaştığını söyleyen KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, meslek liselerine yönelik katsayı adaletsizliğinin bir an önce sona erdirilmesi çağrısında bulundu.


DAĞA ÇIKANLARIN ÇOĞU CAHİL

Tunceli’de öğretmenlik yaparken, 1993 yılı Ekim ayında düzenlenen terör saldırısında dört öğretmen arkadaşını kaybeden, kendisi de 10 yerinden yaralan

Toptan: Oyunları bozduk

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, terörle mücadenin demokratik bir ortamda yapıldığında sonuç vereceğini belirterek, Türkiye’


  Kar yolları kapadı

Van’da kar yağışı sebebiyle ilk belirlemelere göre 16 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Van İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, kar yağışının yüksek yerlerde etkili olduğu kaydedildi.


  Denizli Mevlidi bugün

Denizli Merkez Ulu Camiinde bugün öğleyin, “Peygamberimiz (a.sm) başta olmak üzere, bütün ehl-i iman, Bediüzzaman Said Nursî ve merhum talebelerinin, hususan Hâfız Ali Ergün ile Hasan Feyzi Yüreğil ve ayrıca şehitlerimizin ruhlarına ithafen Mevlid-i Şerif okutulacak.


  Afet yönetimine yeni yapılanma

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, afet yönetiminde sürecin tek elden yönetilmesinin daha yararlı olacağını düşündüklerini belirterek, ‘’Afet ile ilgili risk yönetimini tamamen biz alabiliriz, afet anı ve afet sonrası için de İçişleri Bakanlığı ve ilgili bakanlıklar devreye girebilir veya tümü bizde toplanabilir’’ dedi.


  Öğretmenler artık bilgiyi doğru kullanmayı öğretmeli

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle, Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve 81 ilden gelen öğretmen temsilcilerini Meclis’te kabul etti.


  Recai Kutan: DTP kapatılmamalı

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ‘’Ne inancımız, ne dünya görüşümüz, ne de siyasî tercihlerimiz arasında en ufak benzerlik olmasına rağmen, DTP kapatılmamalı diyoruz’’ dedi.


  Baykal: Önlerinde engel kalmadı

AKP’nin önünde Cumhurbaşkanı freninin kallmadığını ve Cumhurbaşkanlığı makamının Anayasa’ya sahip çıkmadığını savunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ciddi kaygıları olduğnu söyledi.


  Gül, Fransa’ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir’in EXPO 2015 adaylığıyla ilgili sunum yapılacak Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kuruluna hitap etmek üzere bugün Fransa’ya gidecek.


  İstanbul 'kurban'a hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 20-23 Aralık 2007 tarihlerinde kutlanacak Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında bazı tedbirler aldı.


  3 bin işyeri kapandı

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkan Yardımcısı Atalay Çatal, SSK primi, istihdam zorluğu ve vergi baskısı sebebiyle 3 bin işyerinin kapandığını söyledi.


  Eğitim-Sen: Hep aynı nakarat

Bitlis Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdulgani Cayhan, Öğretmenler Gününü kutlama havasından uzak; sorunların tartışıldığı ve hatırlandığı bir gün olarak gördüklerini belirtti.


  Öğretmenler 25 yılda emeklilik istedi

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) İzmir Şubesi Başkanı Abdurrahim Şenocak, Öğretmenler Günü münasebetiyle gerçekleştirdikleri ankette, öğretmenlerin, 25 yılını tamamlamış eğitimcilerin emekli olmasını istediklerini aktardı.


  Esrarengiz ağaç, Amerikan ağacıymış

Adıyaman Tarım İl Müdürlüğü, esrarengiz meyve ağacının, Kuzey Amerika Orjinli bir ağaç türü olduğunu bildirdi.


  Kamuda çalışan başörtülü insan değil mi?

ÖNDER İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula, Prof. Dr. Özbudun’un başörtüsü serbestliğini sadece üniversite öğrencileri için savunmasını, “Sanki kamu görevi yapan hanımlar insan değil” şeklinde eleştirdi.


  Bütçe maratonu 4 Aralık’ta başlayacak

2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda 4-14 Aralık 2007 tarihleri arasında görüşülecek.


  Kuzguncuklular, dizi film çekimlerinden şikâyetçi

Üsküdar Kuzguncuk semti sakinleri, birçok dizi ve reklam filminin semt mekânlarında çekilmesine engel olmak için imza kampanyası başlattı.


  YÖK’te sürpriz atama beklentisi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün en önemli atamalarından biri olarak görülen YÖK Başkanlığı için dört adayın isminin gündeme gelmesine karşın, henüz adı geçen adayların arasında ağırlık kazanan bir isim bulunmuyor. Bu durum, Gül’ün YÖK Başkanlığı için sürpriz bir atama yapma olasılığını da güçlendirdiği konuşuluyor.


  Selde kurumlar koordinesiz çalıştı

Tekirdağ’da meydana gelen selde kriz masasına Kızılay’ın çağrılmasına sitem eden Kızılay Tekirdağ Şubesi Başkanı Doğan Cangil, selde en çok yardımı gerçekleştiren Kızılay’ın dışlandığını belirtti.


  Türkiye, hızlı tren hatlarıyla örülecek

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD), gelecek yıl, ülkenin doğudan batıya hızlı tren ağlarıyla örülmesini içeren projeleri için çalışacak. Ankara-İstanbul hızlı tren projesi sürdürülürken Ankara-Sivas, Ankara-İzmir, Ankara-Konya, Sivas-Kars ve Halkalı-Bulgaristan hızlı tren projelerine işlerlik kazandırılacak.


  Gördes Barajı ödenek bekliyor

Manisa’nın tarım arazilerini suya kavuşturacak Gördes Barajı’nın inşaatı devam ediyor.


  ‘Jeopark’lar geliyor

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürü Mustafa Kemal Yalınkılıç, Türkiye’nin jeolojik yapılar açısından dünyanın en zengin ülkeleri arasında olduğunu belirterek, ‘’Bugüne dek Türkiye’nin jeolojik zenginliğinin envanterinin çıkarılmasında eksiklik yaşanmış’’ dedi.


  Türkiye işlemcisini tasarlıyor

Türkiye Bilişim Sektörü Derneği (TÜBİDER), yenilikçilik ve teknik eğitimin Türkiye’deki gelişimine destek olmak amacıyla ‘’Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor’’ yarışması düzenliyor.


  Bebekleri pnömokoktan aşıyla koruyun

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl 5 yaşından küçük 1 milyon çocuğun ölümüne yol açan pnömokok (menenjit, zatürre, kan iltihabı, orta kulak iltihabı ve sinüzit vb) hastalıklarından korunmanın en etkili yolunun çocukları aşılamak olduğu bildirildi.


  Kimse Yok Mu Derneği selzedelere umut oldu

Trakya’da meydana gelen selin yaraları yavaş yavaş sarılıyor. Birçok ev ve işyerinin sular altında kaldığı Tekirdağ’da, Kimse Yok Mu Derneği selzedelere umut oldu.


  Mevlânâ, bugün de yol gösteriyor

Almanya’nın başşehri Berlin’de Mevlânâ’nın 800. doğum yılı faaliyetleri çerçevesinde sema gösterisi düzenlendi.


  ABD’de fakir çocuklar, zengin eyaletlerde

Amerika’da yardıma en muhtaç çocukların, ülkenin en zengin eyaletlerinde yaşadığı belirtildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri