Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Terim çok önemli açıklamalar yapacak

2008 Avrupa Şampiyonası'na katılan A Milli Takım'ın antrenörleri, EURO 2008'e gidiş öyküsünü NTV'ye anlattı. Güntekin Onay'ın konuğu olan antrenörler Müfit Erkasap, Metin Tekin ve Oğuz Çetin, en sıkıntılı dönemlerde dahi kendilerini yalnız hissetmediklerini ve birbirlerine destek verdiklerini söylediler.

Programa telefon bağlantısıyla katılan A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ise önümüzdeki günlerde kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı."Tarihi bir basın toplantısıyla her şeyi anlatmak ve paylaşmak üzere hazırlanıyoruz" diyen tecrübeli teknik adam, yardımcılarıyla beraber basının karşısına çıkacaklarını söyledi.

İki senelik süre zarfında Türk futbolunun analizini yaptıklarını belirten Terim, tespit ettikleri gerçekleri kamuoyuyla paylaşmak zorunda olduklarını söyledi. Fatih Terim, düzenlenecek toplantıda zaman açısından şu ana kadar söyleyemedikleri şeyleri, Türk futboluna ışık tutması açısından dile getireceklerini belirterek, şunları anlattı:

"Şimdi neredeyiz, ne yaptık, ne yapmamız lazım, Türk futbolu ne oluyor, şampiyonaya katıldık diye Türk futbolu kurtuldu mu? Belki de devrim niteliğinde çok dikkatli bir paylaşım yapmak zorunda olduğumuzu hissediyorum. Teknik ekip olarak iki yıllık doğruları ve yanlışları aktamak zorundayız. O yüzden çok geniş kapsamlı delillerle, olması gerekenlerle bir arada olmamız gerek diye düşünüyorum."

Antrenör Oğuz Çetin ve Müfit Erkasap da, Fatih Terim’in bahsettiği basın toplantısının Türk futbolu açısından önemli olacağını ifade ettiler. Müfit Erkasap, “Çok kapsamlı ve programlı çalıştık. Özellikle Oğuz Hoca’nın raporlama yöntemi sayesinde, ülke futbolu adına önemli doneler elde ettik” diye konuştu.

25.11.2007


 

2010'DA KURA GÜNÜ

Futbolda 2010 Dünya Kupası eleme grubu kuraları Güney Afrika Cumhuriyeti'nde bugün çekilecek. Türkiye, kura çekimine 2. torbadan katılacak. TRT, saat 17.00'de başlayacak kura çekimini canlı yayınlayacak.

4 KİŞİLİK TÜRK HAYETİ

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 2010 yılında düzenlenecek FIFA Dünya Kupası'nın Avrupa Elemeleri kura çekimi bugün Durban kentinde yapılacak. Kura çekiminde, Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) başkanvekili Affan Keçeci, yönetim kurulu üyesi Metehan Berktaş, genel sekreter Lutfi Arıboğan ve genel sekreter vekili Metin Kazancıoğlu temsil edecek. Kura çekimi TSİ 17.00'da başlayacak ve TRT'den naklen yayınlanacak. Türkiye kura çekimine 2. torbadan katılacak. Toplam 9 grupta oynanacak eleme karşılaşmaları sonrasında, gruplarında ilk sırayı alacak takımlar doğrudan finallere gidecek. Gruplarda en iyi puan ve averaja sahip 2. sıradaki 8 takım ise playoff mücadelesi verecek. Playoff maçları sonrasında 4 takım daha finallere katılmaya hak kazanacak.

9 ŞEHİRDE OYNANACAK

İtalya, İspanya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Portekiz, Hollanda, Hırvatistan ve Yunanistan 1. torbadan, İngiltere, İskoçya, Romanya, Türkiye, Bulgaristan, Rusya, Polonya, İsveç ve İsrail 2. torbadan, Norveç, Ukrayna, Sırbistan, Danimarka, Kuzey İrlanda, Finlandiya, İrlanda Cumhuriyeti, İsviçre ve Belçika 3. torbadan, Slovakya, Bosna Hersek, Macaristan, Moldova, Galler, Makedonya, Belarus, Litvanya ve Kıbrıs Rum Kesimi 4. torbadan, Gürcistan, Arnavutluk, Slovenya, Letonya, İzlanda, Ermenistan, Avusturya, Kazakistan ve Azerbaycan 5. torbadan, Liechtenstein, Estonya, Malta, Lüksemburg, Karadağ, Andorra, Fareo Adaları ve San Marino 6. torbadan kura çekimine katılacak. 2010 Dünya Kupası Finalleri Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, 11 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasında organize edilecek. Karşılaşmalar, 9 ayrı şehirdeki toplam 10 statta oynanacak.

25.11.2007


 

Karadeniz'de derbi ateşi

Turkcell Süper Lig'de bugün evinde Galatasaray ile karşılaşacak Trabzonspor, sahadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Ligde istikrarlı sonuçlar alamayan bordo-mavililer, Galatasaray'ı yenerek çıkışa geçmek istiyor. Bordo-mavililer, teknik direktör Ersun Yanal ile ilk büyük maç sınavını sarı-kırmızılı takım karşısında verecek. Hüseyin Avi Aker Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Selçuk Dereli yönetecek.

TARAFTARIYLA BULUŞACAK

Ligin ilk haftasındaki Sivasspor maçının ardından aldığı 5 maç seyircisiz oynama cezası dolan Trabzonspor, 105 gün sonra taraftarının önüne çıkacak. Karşılaşmayı yaklaşık 20 bin bordo-mavili taraftarın izlemesi bekleniyor.

AYMAN: ÇOK ÖNEMLİ MAÇ

Trabzonspor'un Mısırlı oyuncusu Ayman Abdelaziz, Galatasaray maçının kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi. Ayman, Trabzonspor'un her maça 3 puan için çıktığını belirterek, ''Bizim için çok zor ve önemli bir maça çıkacağız. Takım olarak çıkışa ihtiyacımız var. Bu maçı kazanmak istiyoruz. Çünkü ligde bir çıkış yakalamak istiyorsak galip gelmeliyiz'' dedi.

LİGDEN HENÜZ KOPMADIK

Ligden kopmadıklarını ifade eden Ayman, ''Puanlar birbirine çok yakın. İlk yarının bitimine daha 4 maç var, ikinci yarı var. O yüzden şu anda bir kopma olduğunu söylemek doğru olmaz. İki maç üste üste kazandığımızda üst sıralara çıkacağımızı biliyoruz. Her hocanın tekniği tabii ki farklı. Ersun hocanın hücum oynatması benim için fark etmez. Ben her oyun sisteminde oynayabilirim'' diye konuştu.

25.11.2007


 

2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası İstanbul'da

İstanbul, 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Yönetimi, 2010 Dünya Salon Şampiyonası'nın ise Katar'ın başkenti Doha'da yapılmasını kararlaştırdı.

Monaco'da toplanan IAAF Yönetim Kurulu, bu sabah Doha ve İstanbul kentlerinin adaylık sunumlarını dinledi. Her iki kente de sunumları için 25'er dakika süre verildi. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay başkanlığındaki Türk heyeti, video görüntü desteğiyle yapılan sunumda, organizasyonun İstanbul'da düzenlenmesinin avantajları konusunda 27 kişilik yönetim kuruluna ayrıntılı bilgi verdi.

OYLAMADA ZORLANDILAR

Öte yandan, IAAF Yönetimi'nin, bu sabah yapılan sunumların ardından 2010 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na hangi kentin ev sahipliği yapacağını belirlediği oylamada oldukça zorlandığı bildirildi. İlk tur oylamada her iki kente 13'er oy çıkarken, ikinci tur oylamada, Katar'ın başkenti Doha'a 15 oy alırken, İstanbul ise 11 oyda kaldı. Türkiye'nin sunumunu oldukça beğenen IAAF Yönetimi, 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın da İstanbul'da düzenlenmesi görüşünü benimsedi. IAAF Yönetik Kurulu'nun 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın ev sahipliğini İstanbul'a vermesi Türk heyetinde memnuniyetle karşılandı.

25.11.2007


 

Golfde en iyiler bugün belli oluyor

Türkiye'nin ev sahipliğinde Avrupa'nın en iyi profesyonel golf oyuncularını buluşturan, golf sporunun en kapsamlı Pro-Am organizasyonu Beko Classic 2007 Turnuvası'nın şampiyonu bugün yapılacak turnuva finali sonrasında belli olacak.

Dereceye giren oyunculara ödülleri bugün saat 16:00'da Antalya Golf Kulübü'nde düzenlenecek özel törenle takdim edilecek. Turnuva dünyaca ünlü birçok golf oyuncusunu bir araya getiriyor. Bu isimler arasında, Mustafa Koç, Esra Demirsoy, Ian Randell'dan oluşan Beko takımının profesyoneli DJ Russell, dünya çapında 43 turnuva kazanarak "Büyücü" lakabını alan Avrupa'nın en büyük golf oyuncularından Galli Ian Woosnam, Yamaha Takımı'nın profesyoneli İngiltere Milli Takımı Eski Kaptanı David Platt'in yanı sıra, sayısız müsabakada yer alarak ülkesini Avrupa Ryder Cup da temsil eden ve Avrupa Tur'unda önemli neticeler elde eden Paul Way, D.J. Russell, Liam Bond, Steve Richardson, Simon Brown ve Steve McAllister bulunuyor.

25.11.2007


 

İGDAŞ turnuvasını Lig TV kazandı

7. İGDAŞ Geleneksel Basın Dostluk Futbol Turnuvası sona erdi. İGDAŞ Genel Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'ndeki halı sahada 28 medya kuruluşunun katılımıyla düzenlenen turnuvanın final maçında Vakit Gazetesi'ni 107 yenen Lig TV, şampiyon oldu. Turnuvada üçüncülüğü Radyo 7 elde ederken, Marmara FM dördüncü oldu. En centilmen takım unvanı ise NTV ve Hilal TV'ye verildi.

SÜPER LİGDE BUGÜN

4.00 Gaziantepspor-Gençlerbirliği

14.00 Ankaragücü-Vestel Manisaspor

14.00 Bursaspor-Konyaspor

14.00 Çaykur Rizespor-Kasımpaşa

15.30 Sivasspor-Kayserispor

TFF 1. LİGDE BUGÜN

13.00 Antalyaspor-Elazığspor

13.00 Giresunspor-Samsunspor

13.00 Kartalspor-Kayseri Erciyesspor

13.00 Eskişehirspor-Kocaelispor

13.00 Malatyaspor-Orduspor

13.00 Altay-İstanbulspor

26 Kasım Pazartesi:

19.00 Sakaryaspor-Diyarbakırspor

25.11.2007


 

Hidayet ve Mehmet'in yüzü güldü

NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, sahasında Charlotte Bobcats'i 105-92 yenerken, milli basketbolcu karşılaşmayı 16 sayıyla tamamladı.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 40 dakika sahada kalan Türkoğlu, 7 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda 2 kez başarılı olurken, 10 kez denediği 2 sayılık atışların da 4 tanesini sayıya çevirdi. Serbest atış çizgisinde de 4 atıştan 2 tanesinde başarılı olan Türkoğlu, karşılaşmayı 16 sayı, 7 ribaunt ve 6 asistle tamamlayarak galibiyete önemli katkı sağladı.

OKUR'DAN HORNETS'E 12 SAYI

Utah Jazz, sahasında konuk ettiği New Orleans Hornets'i 99-71 yenerken, Mehmet Okur karşılaşmada 12 sayıyla oynadı. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 29 dakika sahada kalan Okur, 5 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2 tanesini, 7 kez kullandığı 2 sayılık atışların da 3 tanesini sayıya çevirdi ve karşılaşmayı 12 sayı, 5 ribaunt ve 3 asistle tamamladı.

25.11.2007


 

Ronaldinho 1 numara

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, İspanya'nın ''Cuatro'' adlı televizyonuna verdiğidemeçte, ''La Liga'da en iyi futbolunu Villarreal oynuyor ama şampiyon Real Madrid olacak'' dedi.

Carlos, La Liga'da sezon sonunda 1. Real Madrid, 2. Villarreal ve 3. Barcelona olacağını savundu. Barcelona'nın dünyaca ünlü oyuncusu Ronaldinho ile ilgili bir soruya Roberto Carlos, ''Barça'nın kalkanı ve referansı olan bir futbolcu.Böyle çünkü Milan onu almak için 100 milyon avroluk teklifle geldi. Ronaldinho'yu kötü bir dönemde gibi görmüyorum. Dünyanın 1 numarası olarak devam edebilir'' cevabını verdi.

25.11.2007


 

Trabzonlu Jabi'den haber yok

Trabzonspor'un Gineli defans oyuncusu Jabi'den haber alınamıyor.

Gine Milli Takım kampı sona ermesine rağmen Trabzon'a dönmeyen Jabi'ye de kulüp yetkilileri ulaşamıyor. Menejer Necmi Perekli, Gineli oyuncu Jabi ile en son çarşamba günü görüştüklerini ifade ederek, "Jabi, bize uçağı kaçırdığını söyledi. Kendisinden bir daha haber alamadık" dedi.

25.11.2007


 

Hırvatları İngilizlerin kibri kızdırmış

Hırvatistan Milli Takımı'nın, Wembley'de İngiltere'yi 3-2 yenerek rakibini 2008 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nden etmesinin yankıları hala sürüyor.

İngiltere'de top koşturan Hırvat futbolcu hırslarının gerçek nedenini itiraf etti. Hırvat savunma oyuncusu Vedran Corluka, hırsın nedeni olarak İngilizlerin kendilerine karşı kibirli davranışını gösterdi.

25.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler