Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

2. TURUN KAPISI PORTO'DA

Şampiyonlar Liginde Marsilya'yı 2-1 yenerek gruptan çıkma iddiasını sürdüren ve son karşılaşmada deplasmanda Portekiz'in Porto takımıyla karşılaşacak olan Beşiktaş, bu önemli maçı kazandığı taktirde adını 2. tura yazdıracak. Menajer Sinan Engin, "Porto'da final maçı oynayacağız" dedi..

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, Şampiyonlar Ligi'nde Olympique Marsilya karşısında aldıkları galibiyetten dolayı futbolcularını kutlarken, ''Müthiş mücadele örneği gösterdiler. Şu anda, Porto maçını kaybettiğimiz için üzülüyoruz'' dedi. Porto ile grubun final maçını oynayacaklarını kaydeden Sinan Engin, maçı kazanmaya gideceklerini, buna da inandığını sözlerine ekledi.

Maçın son dakikalarında attığı golle Beşiktaş'ın üst tura çıkma ümitlerinin devam etmesini sağlayan Bobo, şu anda tüm takımların üst tura çıkma şansının bulunduğunu ve Porto ile bir final maçı yapacaklarını söyledi. Marsilya maçına çok iyi başladıklarını, ancak ikinci yarıda biraz geri çekildiklerini anlatan Bobo, ''Daha sonra riske girerek, galibiyet golünü attık. Grupta bütün takımların şansı var. Portekiz'e, üst tura çıkmak için gideceğiz'' dedi.

Ali Tandoğan ise görüşlerini şöyle açıkladı: 'Bu galibiyet güvenimizi yerine getirdi. Taraftarlarımız her zaman bizim yanımızda olsun. Onlar bizimle olduğu sürece daha çok koşup mücadele ediyoruz ve kazanıyoruz. Lütfen bize sırtlarını dönmesinler.''

Şampiyonlar Ligi'nde iki maç kazandıklarını anlatan Baki Mercimek de bu galibiyetlerin boşa gitmemesi için Porto'yu deplasmanda yenip, Türkiye'yi bu ligde temsile devam etmek istediklerini kaydederken, Arjantinli futbolcu Delgado, ''Porto ile final gibi güzel bir maç yapacağız. Porto'yu yenebiliriz, çünkü ilk maçta çok iyi oynamış, maçı kaybetmeyi hak etmemiştik'' dedi.

Liverpool ile deplasmanda oynadıkları ve 8-0 kaybettikleri maçla kara bir gün yaşadıklarını ifade eden Delgado, ''Bu maçın moral bozukluğundan kurtulduk. Olympique Marsilya karşısında hocalarımızın, futbolcu arkadaşlarımızın birbirine ne kadar bağlı olduğunu gösterdik'' açıklamasını yaptı. Tello da Şampiyonlar Ligi'nde iç sahada ne kadar güçlü olduklarını herkese gösterdiklerini vurgularken, kendileri için önemli şeyin, galip gelmek ve şanslarını sürdürmek olduğunu söyledi.

30.11.2007


 

Bobo Avrupa maçlarını seviyor

Beşiktaş'ın bu sezonki en büyük gol ayağı Bobo, Avrupa kupalarında da skorer özelliğini ortaya koymaya devam ediyor.

Siyah-beyazlıları Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda Olympique Marsilya karşısında galibiyete taşıyan golü atan Bobo, Avrupa kupalarında 6. golünü kaydetti ve Beşiktaş'ın en golcü oyuncuları sıralamasında Feyyaz Uçar ile Metin Tekin'i yakaladı.

Beşiktaş'a geldiği günden bu yana attığı gollerle takımına büyük katkı yapan ve bu sezon performansını en üst seviyeye çıkaran Bobo, skorer kimliğiyle Avrupa'daki kulüplerin de dikkatini çekti. Geçtiğimiz sezon UEFA Kupası'nda 2 gol atan Bobo, bu sezon Avrupa kupalarında ise şu ana kadar 4 gol kaydetti. Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu unvanını halen Oktay Derelioğlu elinde bulunduruyor. Beşiktaş forması giydiği dönemlerde, Avrupa arenasında takımına toplam 14 gol kazandıran Oktay'ı, 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 7 golle Mehmet Özdilek izliyor.

Bobo'nun 6 gole ulaşmasıyla birlikte bu oyuncuları, Brezilyalı futbolcunun yanı sıra, Feyyaz Uçar ve Metin Tekin izliyor. Bu arada siyah-beyazlıların şu anki kadrosunda bulunan Delgado'nun ise şu ana kadar 3 golü bulunuyor. Brezilyalı oyuncu, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ise 2. golüne ulaşırken, ''Devler Ligi''nde de en golcü sıralamasında 2'şer gollü Ahmet Dursun, Sergen Yalçın ve Gabriel Daniel Pancu'yu yakaladı. Genç oyuncu, Beşiktaş'ın Porto ile yapacağı maçta atacağı gollerle bu organizasyonda Beşiktaş adına 4 gol atan Oktay Derelioğlu'nu yakalamaya çalışacak.

30.11.2007


 

Sağlam gözünü rekora dikti

Genç çalıştırıcı, Şampiyonlar Liginde takımına 6 puan kazandırarak siyah-beyazlı takımın eski teknik direktörleri Scala'yı geçip, Toshack'ı yakaladı.

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma iddiasını sürdüren Beşiktaş'ta, genç teknik direktör Ertuğrul Sağlam, gözünü ''Devler Ligi''nde siyah-beyazlı takıma en fazla kazandıran teknik direktör rekoruna dikti. Grubunda şu ana kadar Liverpool ve Olympique Marsilya'yı yenen ve 6 puan toplayan siyah-beyazlılarda teknik direktör Ertuğrul Sağlam da bu puanlarla Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden Nevio Scala'yı geçti. Genç çalıştırıcı, ayrıca Galli teknik direktör John Benjamin Toshack ile aynı puana ulaştı.

Şampiyonlar Ligi'nde 4. kez mücadele eden ''Kara Kartallar'', bu organizasyondaki ilk deneyimini 1997-98 sezonunda John Benjamin Toshack yönetiminde yaşamış ve bu sezon 6 puan toplamıştı. Beşiktaş, ''Devler Ligi''nde 2000-01 sezonunda ikinci kez yer alırken, İtalyan çalıştırıcı Nevio Scala yönetiminde 4 puan toplamıştı. Sağlam, bu galibiyetle 5. karşılaşmada takımını 6 puana ulaştırdı ve Scala'yı geride bıraktı.

Siyah-beyazlı takım, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde en fazla puanı ise Rumen teknik direktör Mircea Lucescu döneminde elde etti. Ligde 2003-04 sezonunda 3. kez yer alan Beşiktaş, Lucescu yönetiminde 2 galibiyet ve 1 beraberlik alıp 7 puan toplamış ve tarihindeki en fazla puana ulaşmıştı.

Siyah-beyazlı takımın 9 puan alması halinde Ertuğrul Sağlam da ekibine en fazla puan kazandıran teknik direktör unvanını elde edecek. Bu arada Beşiktaş'ın FC Porto ile berabere kalması halinde Sağlam, Lucescu'nun rekoruna ortak olacak.

30.11.2007


 

Fransız basını: Turu zora soktuk

Fransız spor basını, Beşiktaş futbol takımının, Çarşamba gecesi İstanbul'da Marsilya futbol takımı karşısında aldığı galibiyete geniş yer verirken, ''kendi takımları için artık ikinci tura çıkabilmek için Liverpol karşısında yenilginin yasak olduğu'' yorumunu yaptı.

Le Figaro, ''Marsilya, şampiyonlar liginde geri adım attı'' başlığıyla verdiği haberde, Fransız takımının yıldız oyuncusu Nasri'nin sakatlık sonucu sahayı erken terk etmesinin talihsizlik olduğunu yazdı. Le Parisien gazetesi, 'bu yenilginini Marsilya'nın tur umutları için işini zorlaştırdığını yazdı. Liberation gazetesi, ise Beşiktaş 'tan Bobo'yu, Marsilya'da ise Rodriguez'i en başarılı oyuncu olarak gösterdi.

30.11.2007


 

İnter'i UEFA'ya şikâyet ettik

İzmir Barosu avukatlarından Barış Kaşka, Şampiyonlar Ligi'nde yapılan Inter-Fenerbahçe karşılaşmasında Milano ekibinin giydiği formada yer alan haç işaretinin, Haçlı Seferlerinde Hristiyanların kullandığı haçlarla aynı olduğunu öne sürerek, Inter'in 3 puanının silinmesi gerektiğini söyledi.

Barış Kaşka, yaptığı açıklamada, FC Inter'i, Fenerbahçe ile yaptığı karşılaşmada giydiği forma nedeniyle, UEFA'ya mektupla başvurarak, şikayet ettiğini belirtti. Kaşka, başvuru metninin örneğini, Avrupa Komisyonu ve FIFA'ya da gönderdiğini sözlerine ekledi.

30.11.2007


 

Gençlerbirliği- Trabzonspor

Süper Lig'de Trabzonspor ile Gençlerbirliği, bugün başkentte yapacakları maç ile birlikte ligde 47. kez karşı karşıya gelecekler.

Ankara 19 Mayıs Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Vedat Yüksel yönetecek. Bugüne dek 2 takım arasında yapılan 46 maçta, bordomavililerin galibiyetlerde 278 üstünlüğü bulunuyor. 11 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldılar. Trabzonspor, Gençlerbirliği filelerine 92 gol gönderirken kalesinde 44 gol gördü.

30.11.2007


 

Lorant'ın siftahı yok

Süper Lig'de sezona teknik direktör Kadir Özcan ile başlayan Kasımpaşa, ilk 7 haftada 6 puan toplarken, Özcan'ın yerine göreve getirilen Alman teknik adam Werner Lorant yönetiminde yaptığı 5 karşılaşmada ise henüz puanla tanışamadı.

Kasımpaşa'yı 43 yıl aradan sonra Turkcell Süper Lig'e çıkartan Kadir Özcan, görev yaptığı 7 karşılaşmada 2 galibiyet, 5 yenilgi gördü.

Kadir Özcan'ın istifası nedeniyle takımın başına daha önce Fenerbahçe, Sivasspor ve Kayseri Erciyesspor'u da çalıştıran Werner Lorant getirilirken, lacivert-beyazlı ekip, Alman çalıştırıcının yönetiminde yaptığı 5 karşılaşmadan da puan almayı başaramadı.

30.11.2007


 

Tur Porto'ya kaldı

Marsilya galibiyeti Beşiktaş'a her yönden çok iyi geldi. Bu zaferle birlikte hem yönetim derin bir ohh çekti, hem de teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve futbolcular 8-0'lık Liverpool hezimetini bir nebze olsun unutturdu. 11 Aralık'ta grubun son maçında deplasmanda Portekiz'in güçlü ekibi Porto ile final niteliğinde oynanacak maçta alınacak bir galibiyet Beşiktaş'ı direkt olarak 2. tura çıkaracak. Sağlam ve futbulcuları ellerine geçirdikleri bu altın fırsatı değerlendirmek için olağanüstü çaba göstermeleri gerekecek.

Bazı çevreler tarafından "bitti" denilen Avrupa yolculuğu şimdi yeniden başlıyor. Öncelikle Beşiktaş'a Porto önünde beraberlik yaramıyor. Sahadan galibiyetle ayrılırsa sadece bir üst tura çıkma değil, grup lideri olarak yoluna devam etme ihtimali dahi mevcut. Galibiyet halinde, Liverpool-Marsilya maçının sonucuna bağlı olarak ya lider ya da grup ikinci olarak üst tura çıkacak. Liverpool ile Marsilya, son maçlarında berabere kalırsa, Beşiktaş grup lideri olarak Devler Ligi'nde yoluna devam edecek.

Porto'ya İstanbul'da kaptırılan 3 puanın önemi şimdi çok iyi anlaşılıyor. Bu maçtan bir beraberlik dahi alınsaydı şimdi bütün kozlar Beşiktaş'ın elinde olacaktı. Temsilcimiz Marsilya önünde futbol olarak mücadeleci ve hırslıydı. Delgado ve Tello orta sahada güzel işler yaptı. Tello'nun frikik golü ne kadar güzelse, Delgado'nun Bobo'ya attığı goldeki asisti de o kadar mükemmeldi. Rüştü maç içinde yerinde hamleler yaptı ama yenilen golde topa sert karşılık verememesinin bedelini ağır ödedi. Bobo'yu da kutlayalım. Fransızları en çok sıkıntı veren isimdi. Attığı golle golcülüğünü bir defa daha gösterdi.

Zaferde büyük bir pay ise 12. adama aitti. 90 dakika boyunca susmadan ve göze hoş gelen tezahüratlarda bulundular. Zaten Beşiktaş tribünlerinin ününü İngilizler biliyordu. Şimdi Fransızlar da öğrenmiş oldu.

Erol DOYURAN

30.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri