Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dinî baskı iddiasıyla bölücülük yapılıyor

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Amasya’da “Aleviler üzerinde dini baskı var’’ iddiası ortaya atılarak, toplumsal bir ayrışma varmış gibi gösterilmeye çalışıldığını belirtti. Toplumumuzun, ayrımcılıkların kışkırtılmasını kabul etmeyeceğini kaydeden Üskül, “Olmayan kavgaları çıkarmak; bu cumhuriyeti, laikliği, insan haklarını savunanlara yarar sağlamaz, tam tersi sonuçlar doğurur’’ dedi.


Bu haksızlık artık bitmeli

Adana Kozan’da Millî Eğitim Müdürlüğünün açtığı kompozisyon yarışmasında birinci olan, ama ödülünü almak için çıktığı sahneden başörtülü olduğu gerekç

Sorumlular özür dilemeli

Memur-Sen Genel Sekreteri Ali Küçükkösen, Kozan’daki olayla ilgili olarak, “Devleti temsil makamında bulunan Kaymakam ve Garnizon Komutanı Binbaşı’yı


  Mevcut anayasa, darbenin ruhunu taşıyor

Anayasa Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, mevcut anayasanın on dört defa değiştirildiğini ve hala darbe anayasasının ruhunu taşıdığını belirterek, “Bu anayasanın felsefesi vesayet rejimidir” dedi.


  CHP’den yine darbe tehdidi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Türkiye’nin 27 Mayıs ortamına doğru sürüklendiğini ileri sürdü. Hükümeti eleştiren Anadol, “O günlere mi döneceğiz? Unutmayın başkalarının da çoğunluğu yeter” derken CHP Mersin Milletvekili İsa Gök de “1956 sonrası ile ilgili yapılan uyarı dikkate alınmalı” dedi.


  Meclis, AİHM'in zoruyla dokunulmazlıkları kaldıracak

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, ‘’TBMM, kendi özgür iradesiyle dokunulmazlıkları kaldırma yetisini gösteremezse, AİHM’in dayatmasıyla dokunulmazlıkları kaldırmak zorunda kalacak’’ dedi.


  Polisin yetkileri kısıtlansın

KESK Genel Başkanı İsmail H. Tombul, Son günlerde yaşanan polis şiddetinin asıl sebebinin Polis Vazife ve Salahiyet Yasası olduğunu ileri sürdü.


  Avukatlar, hakim veya savcı olabilecekler

TBMM Adalet Komisyonunda, hakim ve savcı atamalarının yasal dayanağa kavuşturulmasını amaçlayan kanun teklifi, 9 saat süren görüşmelerin ardından kabul edildi.


  Yargıtay seçime hazırlanıyor

Yargıtay Başkanı Osman Arslan’ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalacak başkanlık için Aralık ayında seçim yapılacak.


  Kaçırılan rahip için kriz masası

Mardin Valiliğince, Rahip Edip Savcı’nın kaçırılması olayının takip ve koordinasyonu amacıyla kriz masası oluşturulduğu belirtildi.


  Eski vekillere temsil tazminatı

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören düzenlemeyle TBMM üyeliği sona eren milletvekillerinden, emeklilik şartlarını taşımadığı için aylık bağlanamayanlara her ay temsil tazminatı ödenecek.


  Diyanet, kurban kesimini VCD ile öğretecek

Kurban kesimi konusunda yaşanan sorunların eğitim ve denetim eksikliğinden kaynaklandığını belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Bekaroğlu, bu konuda vatandaşları eğitmek üzere bir “Kurban VCD’si” hazırladıklarını bildirdi.


  TÜBİTAK, geleceğin mucitlerini buluşturdu

lköğretim öğrencilerini buluş yapmaya özendirmek amacıyla düzenlenen TÜBİTAK 7. Buluş Şenliği başladı.


  Kütüphaneler bilgisayarla desteklenecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, halk kütüphanelerinin altyapısını güçlendirmek için gelecek ay, 316 kütüphaneye 365 adet bilgisayar gönderecek.


  Tarım işçilerinin çadırlarına ‘sezonluk’ izin

Adana Valiliği, özellikle çocuk ve kadınların sefalet içinde, sağlıksız şartlarda yaşadıkları çadırlara bundan böyle “sezonluk” izin verme kararı aldı.


  Fazla katlar yıkılırken arbede çıktı

Ümraniye’de bazı katları fazladan yapılan inşaat halindeki bir kompleksin yıkımı sırasında zabıta görevlileri ile kompleksteki daire sahipleri arasında çıkan kavgada, bazı kişiler yaralandı.


  Doğuda hayat kar etkisinde

Doğu Anadolu’da, Ardahan-Posof karayolu ile 103 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkili olduğu Artvin’de de dün eğitim ve öğretime ara verildi.


  “Fırsatçı ayılar”ı avlamaya izin var

Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri, “fırsatçı” ya da “yağmacı” olarak nitelendirilen ayıların avlanması konusunda, belirlenenler dışında vurulanlar için ağır yaptırımlar olduğunu söylediler.


  Mamak Çöplüğü, artık aydınlatıyor

Ankara’nın “kanayan yarası” olarak nitelendirilen Mamak Çöplüğüne “Ankara katı atık yönetimi projesi” ile köklü bir çözüm getirildi. Günlük 4 bin tonun üzerindeki çöpün döküldüğü Mamak Çöplüğünde şu anda 5.6 megawatt olan elektrik üretiminin, yıl sonunda 11.2 megawatta kadar çıkarılması planlanıyor.


  İstanbul’da su kesintisi

İSKİ’nin Bayramtepe Depo ve Terfi Merkezi çıkışındaki ana isale hattında yapılacak montaj çalışmaları sebebiyle Küçükçekmece’nin bazı semtlerine, bugün 16 saat süreyle su verilemeyecek.


  Diş hekimleri kimsesizleri unutmadı

Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görevli diş hekimleri, bakımevi, çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarında kalan kimsesiz çocuk ve yaşlıların ağız ve diş tedavisini gönüllü olarak yapıyorlar.


  Sigarasız kahvehaneye takdirname

Edirne’de kahvehanesinde sigara içilmesini yasaklayan işletmeci, Temiz Nefes Sigarasız Yaşam Derneği tarafından takdirnameyle ödüllendirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri