Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Orta Asya’da dostluk rüzgârları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü hafta içi konuk eden Türkmenistan, hafta sonu da Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman’ı ağırladı. Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un resmî dâvetlisi olarak bu ülkeye gelen Tacik lider, resmî temaslarına başladı.

Berdimuhamedov’un Ekim ayında Tacikistan’a gerçekleştirdiği sefere karşılık iadei ziyaret niteliği taşıyan bu görüşmenin ikili ilişkileri güçlendirmesi bekleniyor.

Berdimuhamedov, Tacik meslektaşı Rahman’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda askerî törenle karşıladı ve daha sonra ikili görüşmelere geçildi. Heyetler arası görüşmelere de katılan liderler, ülkeler arası münasebetlerin her alanda daha da güçlendirilerek, devam ettirilmesi konusunda mutabık olduklarını söylediler. Taraflar arasında bir çok anlaşma imzalandı. Türkmenistan ile Tacikistan’ın ilgili bakanları arasında havacılık ve karayolları seferleri başlatılmasına ilişkin anlaşma imzalanırken, liderler Berdimuhamedov ile Rahman da iki ülke arasındaki mevcut münasebetlere derinlik kazandıracak olan ortak bildiriye imza attılar.

/ AŞKABAT

10.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’de ırkçılık artıyor

  Orta Asya’da dostluk rüzgârları

  Papa: Tüketim sömürüye dönüştü

  Nejad, Türkiye’yi ziyaret edebilir

  PDK, Prizren’de seçimi kazandı

  Neçirvan Barzani: Peşmergeleri operasyon olacak diye çekmedik


 Son Dakika Haberleri