Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Prof. Sabahattin Zaim vefat etti

“İktisadın duayeni” olarak tanınan Prof. Dr. Sabahattin Zaim, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Lenf kanseri sebebiyle yaklaşık 15 gün önce Maltepe’deki Özel Sema Hastanesinde ameliyat geçiren Prof. Dr. Zaim, önceki gün rahatsızlanarak aynı hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Zaim, dün sabaha karşı hayatını kaybetti.


Modern ve çağdaş

Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar, “Başörtüsü kişisel tercihi ve inancı yansıtıyor. O inanç çerçevesinde insanın kendi bed

486 kişi tahliye bekliyor

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, daha önce tahliye günü gelip de tahliye edilemeyenlerin sayısını 327 olarak açıkladığını ancak araştırmaları sonucu bu


  YÖK açıkladı: Bilimsel yayınlarda 23. sıradayız

Türkiye Bilim Göstergeleri Analizi’nde, Türkiye’nin dünyadaki ülkelerin yayınlar ve atıflara göre sıralamasında 146 ülke arasında, yayınlarda 23., atıflarda ise 30. sırada olduğu belirtildi.


  Merkel’i, Türkiye bitirecek

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grubu Başkanı Martin Schulz Almanya Başbakanı Merkel’in Türkiye yüzünden Avrupa’daki ağırlığını riske atmak üzere olduğunu söyledi.


  Göstericiler polise direndi

Küçükçekmece, Beyoğlu ve Okmeydanı’nda yasa dışı gösteri yapan gruplar, yola molotofkokteyli atarak polise direndi.


  İstanbul’un merkezinde 12 otomobili yaktılar

Kâğıthane’de park halindeki 12 otomobil kundaklandı. Olaylara ilişkin 3 kişi gözaltına alındı.


  Kaçakları taşıyan minibüs devrildi: 20 kişi yaralı

Edirne’nin İpsala ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yabancı uyruklu 20 kişi yaralandı.


  TOKİ Başkanı: Belde belediyeleri kapatılmalı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, gecekondulaşmanın, kaçak yapılaşmanın en büyük sebebinin belde belediyeleri olduğunu, bu belediyelerin “yapılaşmanın rejimini bozduğunu” belirterek, “Bence belde belediyeleri olmamalı, kapatılmalı” dedi.


  Mina şeytan taşlamaya hazır

Kurban Bayramı arifesinde dünyanın en büyük çadır şehri haline gelecek ve milyonlarca kişiyi barındıracak olan Arafat’daki çalışmalar tamamlanmak üzere. Her yıl izdihamların yaşandığı Mina’da şeytan taşlama için 3. kat bitmiş durumda ve son hazırlıklar yapılıyor.


  Köylüler, AB projelerine alışıyor

Türk köylüsü, AB projelerine ve bu çerçevede kullanılan finansman kaynaklarına alıştı. Merkezî Finans ve İhale Birimi proje hibeleri, yüzde 100’e yakın kullanım oranına ulaştı. “AB bize niye bedava para versin? Bunun altında bir şey var” anlayışını bırakan Türk köylüsü, yeni projelerin ne zaman başlayacağını sormaya başladı.


  Bayramda 140 bin kişi tatile gidecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Önümüzdeki bayramda yurt dışı turlara 60-70 bin civarında vatandaşımızın katılacağı, 70 bin vatandaşımızın da yurt içindeki otellerde konaklayacağı ve yurt içi turlarla seyahat edecekleri söylenebilir” dedi.


  Kimse Yok Mu? selzedenin yanında

Tekirdağ’da meydana gelen sel afetinin ikinci gününden beri bölgede yaraları sarmaya çalışan Kimse Yok Mu Derneği, eşyaları kullanılmaz hale gelen selzedelere eşya yardımında bulundu.


  Alo kurban kesim hattı

Etimesgut Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu ‘’Alo Kurban Kesim Hattı’’ ile talepte bulunan vatandaşların kurbanlarının kesiminin, 30-90 YTL ücretle yapılmasını sağlayacak.


  İstanbul, 2008 yemek başşehri

ABD’nin saygın gazetelerinden New YorkTimes, okuyucularına, 2008 yılında İstanbul’a mutlaka gitmelerini ve leziz Türk yemeklerini tatmalarını tavsiye etti.


  Dersane öğrencilerinin örnek davranışı

İzmir’de, Çiğli Körfez Dershanesi’nde başlatılan kampanyada, öğrenciler, okudukları kitapları ülkenin diğer bir köşesindeki kardeşlerine gönderiyorlar.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri