Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

486 kişi tahliye bekliyor

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, daha önce tahliye günü gelip de tahliye edilemeyenlerin sayısını 327 olarak açıkladığını ancak araştırmaları sonucu bu sayının aslında 486 olduğunu öğrendiğini belirtti.

Karabük’ün Ovacık ilçesine bağlı Ekincik köyünde yaşayan anne ve babasını ziyaret eden Bakan Şahin, kamuoyunda zaman zaman ‘’genel af’’ beklentisinin gündeme geldiğini belirterek, hiç kimsenin ‘’af’’ beklentisi içinde olmamasını istedi. Şahin, ‘’Herhangi bir af çıkarmayı, affı gündeme almayı asla düşünmüyoruz’’ dedi.

Bakan Şahin, ülke gündemindeki kadrolaşma iddialarına gülüp geçtiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eğer hakim ve savcıları mülakat yoluyla almak kadrolaşmaksa 1934 yılından beri tüm adalet bakanları kadrolaşmış demek ki. Şu anda hakim ve savcı olup da mülakattan geçmeyen yoktur. Adalet Bakanı olup da aynı sistemi uygulamayan hiçbir bakan da yoktur. Bu anayasaya aykırı değildir. Söylenen sözler ise tamamen siyasî amaçlıdır.''

Bakan Şahin, daha önce tahliye günü gelip de tahliye edilemeyenlerin sayısını 327 olarak açıkladığını ancak araştırmaları sonucu bu sayının aslında 486 olduğunu öğrendiğini belirterek, şunları kaydetti:

‘’Ben, Adalet Bakanlığı görevine başladıktan sonra cezaevlerinden çok mektup aldım. Bunların büyük bölümü dosyalarının Yargıtay da uzun suredir beklediğini, aslında tahliye haklarını elde etiklerini belirten mektuplardı. Meclis’te bir milletvekili arkadaşım ‘Bu şekilde cezaevinde bulunan kaç kişi var?’ diye sormuştu. Arkadaşların incelemesinde, 327 vatandaşımızın böyle olduğu konusunda bilgiler gelmişti. Şimdi açıklıyorum, aslında bu 327 değil, 486 imiş. En son arkadaşlarımız diğer mahkemelerden ve savcılıklardan gelen bilgileri topladılar. Sayının 486 olduğu gerçeği ortaya çıktı. Bunun üzerine önce Yargıtay Genel Sekreteri, daha sonra da Yargıtay Başkanı’mızla görüştüm. O da eksik olmasın konuya duyarlı yaklaştı. Şimdi bu durumda olan cezaevindeki vatandaşlarımızın dosya numaralarının hangi daireye gittiklerini tespit eden bir çalışma yapılıyor. Önümüzdeki kısa bir süre içinde bu vatandaşlarımızın dosyaları incelenerek, mahalli mahkemelere gönderilmiş olacak. İnşallah, bu vatandaşlarımız tahliye olma şansına sahip olurlar.’’

/ OVACIK

10.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Prof. Sabahattin Zaim vefat etti

  Modern ve çağdaş

  486 kişi tahliye bekliyor

  İslamofobya’nın sebebi petrol

  YÖK açıkladı: Bilimsel yayınlarda 23. sıradayız

  Merkel’i, Türkiye bitirecek

  Göstericiler polise direndi

  İstanbul’un merkezinde 12 otomobili yaktılar

  Kaçakları taşıyan minibüs devrildi: 20 kişi yaralı

  TOKİ Başkanı: Belde belediyeleri kapatılmalı

  Mina şeytan taşlamaya hazır

  Köylüler, AB projelerine alışıyor

  Bayramda 140 bin kişi tatile gidecek

  Kimse Yok Mu? selzedenin yanında

  Alo kurban kesim hattı

  İstanbul, 2008 yemek başşehri

  Dersane öğrencilerinin örnek davranışı


 Son Dakika Haberleri