Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Turu Rüştü hediye etti

İspanyol basınında yer alan haberlerde, Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber'e yüklenildi. Marca gazetesi, ''Rüştü, liderliği Porto'ya hediye etti'' başlığını atarken, evsahibi takımın ilk golünün Rüştü'nün hatasından geldiğini belirtti. Rüştü ise, "Hepimiz ofsayt bekledik" dedi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda salı akşamı oynanan maçta Porto'nun Beşiktaş'ı 2-0 yenmesiyle ilgili İspanyol basınında yer alan haberlerde, Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber'e yüklenildi. Marca gazetesi, ''Rüştü, liderliği Porto'ya hediye etti'' başlığını atarken, evsahibi takımın ilk golünün Rüştü'nün hatasından kaynaklandığını belirtti. ''Sadece Rüştü'nün kafasında ofsayt olan pozisyonda topu boş ağlara yollayan Lucho Gonzalez, Beşiktaş'ı cezalandırdı'' diye yazan İspanyol gazetesi, Türk kalecinin iş işten geçtikten sonra hatalı hareketini telafi etmeye çalıştığını, fakat başarılı olamadığını ifade etti.

RÜŞTÜ: KÖTÜ OYNADIK

Öte yandan kaleci Rüştü Reçber, ofyast olduğu iddiasıyla itiraz ettiği gol için şunları söyledi: " O pozisyonda hepimiz ofsayt bekledik. Ben ofsayt diye duraksadım, fakat değilmiş galiba öyle söyediler. Bazı şeyleri iyi yaptık, bazı şeyleri kötü yaptık. Kazanmak için gelmiştik, ama kazanacak bir oyun oynamadık. Galip gelip tarihimizde ilk kez üst tura çıkmak istiyorduk, ama olmadı çok üzgünüz."

DELGADO ÜZGÜN

Porto maçında 90 dakika boyunca sahada etkili olamayan Arjantinli futbolcu Delgado ise, "Biz tamamiyle oyunu kontrol etmesek de büyük bir kısmında oyunun onların tarafından kontrol edilmesini engelledik. Gole kadar her şey yolundaydı. Ancak ondan sonra işler değişti" şeklinde konuştu.

13.12.2007


 

Beşiktaş deplasmanda kayıp

Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda başarısız bir görüntü çizen Beşiktaş, bu sezon deplasmanda yaptığı 3. karşılaşmada da galibiyet ve gol sevinci yaşayamadı.

Ligde 4. kez mücadele eden seyah-beyazlı ekip, deplasman maçlarında tarihindeki tek galibiyetini İngiltere'nin FC Chelsea karşısında alırken, FC Porto karşısında bu akşam aldığı yenilginin ardından 12. deplasman maçında 10. yenilgi alınmış oldu. Beşiktaş, deplasmanda 1 galibiyetin yanısıra 1 de beraberlik almıştı. Siyah-beyazlı ekip, bu sezonki grup maçlarını ise 6 maçta 2 galibiyet ve 4 yenilgi sonrası 6 puanla 4. ve son sırada tamamladı.

13.12.2007


 

Başarılı sporcuya müjde

Uluslararası yarışmalarda madalya kazanan sporcular taksitle aldıkları ödüllerini artık peşin alacak. Genel Müdür Mehmet Atalay, "Tek şartımız doping raporunun temiz çıkması" dedi.

Uluslararası yarışmalarda başarılı olan sporculara taksitle verilen ödülleri artık peşin olarak ödenecek. 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'ndan sonra uygulanmaya başlayan ve 20 Ekim 2006'da resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğü giren, ulusal ve uluslararası spor hizmet ve faaliyetlerinde üstün başarı gösteren sporcular ile bunların kulüpleri, teknik direktörleri ve antrenörleriyle, başarıda emeği geçen diğer spor elemanlarına ayni veya nakdi ödül verilmesine dair esas ve usulleri belirleyen 'Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelik' ile sporda başarı sağlayanları ödüllendiren Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, yönetmelikte yapılacak bir değişiklikle, sporcu, antrenör ve kulüplere taksitle verilen ödülleri, peşin ödemeyi kararlaştırdı.

TAKSİTTEN VAZGEÇTİK

Konuya ilişkin olarak bilgi veren Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, ''Yönetmelikte yapacağımız küçük bir değişiklikle ödülleri taksitle vermekten vazgeçip, peşin ödeyeceğiz'' dedi. Amaçlarının, Türk sporcusunun emeğini ve başarısını ödüllendirmek olduğunu belirten Atalay, ''Uygulamadaki şekliyle sporcularımıza ödüllerini eşit parçalar halinde birkaç taksitte ödüyorduk. Tüm sporcularımızın hesaplarına ödülleri aksatılmadan aktarılıyor, ancak gördüğümüz lüzum üzerine bu taksit uygulamasından vazgeçme kararı aldık. Bundan böyle sporcularımıza kazandıkları ödülü peşin olarak ödeyeceğiz. Ödülün peşin verilmesinde tek şartımız doping raporunun temiz çıkması"'' diye konuştu.

13.12.2007


 

F.Bahçe potada R. Madrid önünde

Fenerbahçe Ülker, Euroleague C Grubu'ndaki 8. maçında Real Madrid ile deplasmanda karşılaşıyor.Grupta Real Madrid üçüncü sırada yer alırken, Fenerbahçe Ülker ise rakibinin ardından dördüncü sırada bulunuyor.

Real Madrid - Fenerbahçe Ülker mücadelesi TSİ 21.00'de başlayacak ve Kanal 24 Televizyonu'ndan canlı olarak yayınlanacak. Real Madrid'in Türk basketbolcusu Kerem Tunçeri, ''Savunmada iyi direnç gösterirsek maçı kazanırız'' dedi. Kerem, ULEB Avrupa Ligi'nde geçtiğimiz hafta deplasmanda Yunanistan'ın Panathinaikos takımına, İspanyol liginde de deplasmanda Unicaja Malaga'ya farklı yenilmelerinin ardından, takımda gerginlik yaşandığını, bunu düzeltmeleri açısından Fenerbahçe maçının önemli olduğunu söyledi.

13.12.2007


 

Dereli: Reyting için belden aşağı vuruyorlar

Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği (TÜFAD) Başkanı FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli, ''Reyting canavarının rüzgarına kapılıp yaptıkları yanlışın nereye vardığını bilmeyen yorumcuları kınıyorum'' dedi.

Futbolda fair play ruhunun herkese lazım olduğunu belirten FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli, ''Fair play sportif bir erdemdir. Reyting canavarının rüzgarına kapılıp yaptıkları yanlışın nereye vardığını bilmeyen yorumcuları kınıyorum. Güzel haberleri işlemeyen, kötü haberlerle pirim yapan bu insanlar kin ve nefret tohumu ekiyorlar. İnsanlar aklından geçen her şeyi her yerde söylememeli'' diye konuştu. Dereli, ''Hakemliği bıraktıktan sonra yorumculuk teklifi gelirse kabul eder misiniz?'' sorusuna ise, ''Televizyondaki eleştiriler bizi rahatsız etmiyor. Eleştiriye açığız ama belden aşağı vurulmaması lazım. Belki ben de yorumculuk yaparım ama fair playin dışına çıkmayacağımı düşünüyorum'' cevabını verdi.

13.12.2007


 

Kalli: Tekrar lider olacağız

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Sivasspor'u yenerek tekrar liderliğe yükseleceklerini söyledi.

Feldkamp, takım olarak sıkıntıları olduğunu, sakatların yanına şimdi de cezalıların eklendiğini belirterek, ''Sezon başından beri kadro sıkıntısı yaşıyoruz. Sakatlıklar vardı şimdi de Hasan Şaş ile Song'un cezaları buna eklendi. PAF Takım'dan 1-2 oyuncu A Takıma katılacak. Lig lideri ile lig ikincisi oynayacak. Sezon başında Sivasspor'un böyle bir çıkış yapacağı sizin tarafınızdan tahmin edilmiyordu ve bu şans onlara verilmiyordu. Fakat ben o zaman da söylemiştim. Sivasspor'un bu çıkışı sürpriz değil. Kimle oynarsak oynayalım amacımız lider olmak. Onun için Sivasspor'u yenerek yeniden lider olmak istiyoruz'' diye konuştu. Alman hoca, sakat olan Lincoln'ün ancak ilk yarının son maçında forma giyebileceğini söyledi.

13.12.2007


 

Şener: Seçilirsem Trabzon iyi yerlere gelir

Trabzonspor'da hafta sonu yapılacak genel kurul öncesi başkan adaylarından Sadri Şener, seçilmeleri halinde kulübün iyi noktalara geleceğine inandıklarını söyledi.

Hafta sonunda yapılacak genel kurul kadar cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında 3 puan almanın da önemli olduğunu vurgulayan Şener, ''Galibiyet aldığımız zaman herkes daha keyifli olacak. Böyle bir yarışın içine giriyoruz. Seçilirsek kulübün iyi noktalara geleceğine inanıyoruz'' dedi.

Şener, daha önce aday olmayacağı yönünde açıklamalar yapan kulüp başkanı Nuri Albayrak'ın ikna edilme çabalarına ilişkin olarak da, ''Eğer başkan adayı olursa, bu doğal hakkıdır. Kulübün başkanlığını yapmıştır. Aday olursa olur, seçilirse seçilir. Kendi takdiridir'' diye konuştu.Şener bir gazetecinin, ''Sataşmalara, kavgaya girmiyorsunuz'' şeklindeki sözlerine, ''Benim tarzım değil. Diğer adaylar da Trabzonsporlu arkadaşlar. Hizmet etmek istiyorlar. Onlara da teşekkür etmek lazım'' dedi.

13.12.2007


 

Mesut Bakkal'dan sürpriz istifa

Gaziantepspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ile kulüp genel menajeri Hasan Çetinkaya, görevlerinden istifa etti.

6 ay önce Gaziantepspor Kulübü'nde teknik direktör olarak görev aldığını belirten Bakkal, ''Geldiğimiz ortamda Gaziantepspor'a zarar vermemek, içeride yaşanan bazı iyi veya kötü sorunlar takım olgusunu engellediği için istifa ettim'' dedi. Bakkal, "Bıraktığımtakım beni ve spor kamuoyunu mutlu ediyor. Sorunsuz, problemsiz, aslan bir gibi takım bırakıyorum. Bu takımın iyi işler yapacağını eminim.'' Bakkal, alacağı olan 3 adet maç primini kulüp personeline dağıtılmasını da istedi.

13.12.2007


 

104 yıllık fırsat kaçtı

Beşiktaş, 104 yıllık tarihinde eline geçirdiği en büyük fırsatı teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın korkaklığı yüzünden kullanamadı. Porto karşısında alınacak bir galibiyet Beşiktaş'a hem Şampiyonlar Liginde 2. tur kapısını açacak, hem de kulübün kasasına en 5-10 milyon dolar gelir getirecekti. Ancak Sağlam'ın tecrübesizliği ve sahada mücadele eden 11 futbolcunun hırslı ve inançlı olmaması sonucu tatlı rüya erken bitti. Böylece Avrupa mücadelesinde erken havlu atan siyah-beyazlılar Marsilya'nın gerisinde kalarak UEFA Kupası'na da katılamadı.

Maalesef her yıl yaşanan ve milyonlarca dolara mal olan transfer savurganlığı bu yıl da kendini gösterdi. Sezon başından bu yana birkaç maç oynayan ve yaptığı hatalarla Beşiktaş'a önemli puan kayıpları yaşatan Diatta ve İspanya'dan geldiği günden bu yana henüz 90 dakika yüzü görmeyen Hurgain Türkiye'de sıradan futbolcular arasında değil mi? Ertuğrul Sağlam bizzat çıplak gözle izlediği bu iki oyuncuya kefil olarak transfer ettirme hatasına düştü.

Sadece bunlar mı? Fenerbahçe'den gelen Rüştü Reçber ve Mehmet Yozgatlı bu sezon kaç maçta forma giydi? Bir elin parmaklarını geçmez. Beşiktaş yönetimi nedense Fenerbahçe'nin işe yaramaz diye sözleşmelerini uzatmadığı bu tip futbolculara hem de büyük ücretler ödeyerek, transferden anlamadığını gösterdi.

Hele hele Alex'ten birkaç gömlek üstün iddiasıyla büyük gürültülerle getirilen 34 yaşındaki Ricardinho'yu gören var mı? 15 haftalık maratonda ilk 11'de sahaya çıktığını hatırlamıyoruz. Üstelik amatör bir futbolcunun bile yapmayacağı biçimde elini antremanda kırdı ve ilk yarıyı kapattı.

Yıldırım Demirören yönetimi yanlış kararlarla kulübe büyük zararlar verdi. Sözleşmesi bitmeden görevden alınan İspanyol teknik direktör Del Bosque'nin davası devam ediyor. Dava bitiminde Bosque'nin yüklü bir tazminat alacağı ileri sürülüyor. Yanlışlar transferler yüzünden kulübün borcu bir hayli kabardı. Sadece başkan Demirören'in şahsi alacağı milyonlarca doları buluyor. 4 yıldır şampiyonluk özlemi ile yanıp tutuşan tribünler bu yönetimin istifasını her maçta yaptığı toplu gösterilerle dile getiriyor. İşte böyle bir Beşiktaş'ı ancak Şampiyonlar Liginde 2. tura çıkılmasıyla düzlüğe çıkarmak mümkündü. Şimdi Süper Ligde elde edeceği derece merak ediliyor.

Erol DOYURAN

13.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri