Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Fenerbahçe tarihe geçti

Sarı-lacivertliler, CSKA Moskova galibiyetiyle Şampiyonlar Liginde ilk defa gruptan çıkma başarısını gösterdi. F.Bahçe ayrıca gruplarda topladığı 11 puanla bu ligde en çok puan toplayan Türk takımı olma ünvanını da G.Saray'ın elinden aldı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki son maçında CSKA Moskova'yı 3-1 yenerek bir üst tura yükselen Fenerbahçe, tarihinde bir ilke imza attı. Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne bundan önce katıldığı 4 sezonda gruptan çıkma başarısını gösteremeyen sarı-lacivertliler, bu sezon, grup maçlarını ilk sırada bitiren FC Inter'in ardından grubu 11 puanla ikinci sırada tamamlayarak üst tura adını yazdırdı. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde 1996-1997 sezonunda 7 puanla ve 2004-2005 sezonunda 9 puanla grup üçüncüsü, 2001-2002 sezonunda puansız, 2005-2006 sezonunda da 4 puanla grup sonuncusu olmuştu. ''Devler Ligi''nde, yaptığı toplam 30 maçta 9 galibiyeti bulunan sarı-lacivertliler, 4 beraberlik, 17 yenilgi alırken, attığı 31 gole karşılık kalesinde 51 gol gördü.

G.SARAY'I SOLLADI

Fenerbahçe, elde ettiği bu başarıyla kendi tarihinde bir ilke imza atmanın yanında, Türk futbolunda Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarındaki performansta da üste çıktı. (G) Grubu'nu 11 puanla tamamlayan Fenerbahçe, grup maçlarında en çok puanı toplayan Türk takımı olma unvanını ezeli rakibi Galatasaray'dan aldı. Galatasaray, ''Devler Ligi''nde 2001-2002 sezonunda mücadele ettiği (D) Grubu'nu 10 puanla 2. sırada tamamlayarak, bir üst turdaki gruba yükselmişti. Sarı-kırmızılılar, bir üst turda (B) Grubu'nu ise 5 puanla son sırada tamamlamıştı. 2000-2001 sezonunda da ilk turdaki (D) Grubu'ndan 8 puanla 3. sırada yer alarak bir üst turdaki gruba kalma başarısı gösteren sarı-kırmızılı ekip, (B) Grubu'ndaki mücadelesini de 10 puanla 2. sırada tamamlayıp çeyrek finale yükselmişti.

CSKA'lı Caner: F.Bahçe için mutlu oldum

Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi son maçında 3-1 yendiği CSKA Moskova'nın Türk oyuncusu Caner Erkin, bir Türk takımı olarak Fenerbahçe'nin gruptan çıkmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Fenerbahçe'nin kendi sahasında iyi futbol oynadığını belirten Caner, sahasında yapacağı maçı kazandığı taktirde bir üst turu da geçme şansının büyük olduğunu ifade etti. Caner, Fenerbahçe taraftarına da övgüde bulunarak, ''Dünya kulüpleri rakipleri olacak. Çok iyi konsantre olmaları lazım. Fenerbahçe içeride çok iyi oynuyor. Taraftar zaten mükemmel. İçerideki maçı kazanıp, deplasmanda da beraberliğe oynamaları lazım" dedi.

14.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fenerbahçe tarihe geçti

  Zico: Alex'e teşekkür ediyorum

  İtalyan basını: Tarihî zafer

  Aslantepe'ye ilk harç kondu

  Zoru başardı..


 Son Dakika Haberleri