Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Köklü bir anayasa reformu şart

Dr. Şükrü Karatepe başkanlığındaki bir çalışma grubu tarafından hazırlanan “Anayasa Raporu”, MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat tarafından açıklandı. Hükümetin reformlara ciddiyetle devam etmesi istenen raporda, “Türkiye’nin insan hakları, yargı, güvenlik, hukuk devleti, yüksek öğrenim konularında toplumsal krize sebep olan sorunlarını aşabilmek için köklü bir Anayasa reformu gerekmektedir” denildi.


Bakan yasakçıların konumuna düştü

TÜBİTAK’ın Ulusal Bilim Olimpiyatları ödül töreninde başörtülü öğrencinin kürsüye çıkmasına tepki gösterip öğretmenleri ve okul idarecilerine “jet sor

Uslu: AB hedeftir

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, AB’nin, Türkiye için ulusal bir hedef olduğunu ve bu hedeften asla taviz verilmemesi gerektiğini bildirdi. TÜSİAD Yük


  Babacan: Müzakere süreci raydan çıkmadı

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’nin AB ilişkilerinin devam ettiğini vurgularken, “süreç rayında şu anda. Açıklanmış olan karar da müzakere sürecini rayından çıkaran bir karar değil. Üyelik hedefimiz orada duruyor” diye konuştu.


  Wilczek: Türkiye, AB'ye girecek

Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Marcin Wilczek, ‘’Türkiye’nin AB’ye gireceğine inanıyor, bu süreçte tecrübelerimizi dost ülke Türkiye ile paylaşmak istiyoruz’’ dedi


  DTP'li Türk: Sorunların çözüm yeri parlamento

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, “PKK/Kongra-Gel Terör Örgütüne Yönelik Ekonomik ve İdeolojik Desteğin Kesilmesi’’ konulu sempozyumda yaptığı açıklamaları değerlendirirken, ‘’Halkın iradesiyle, oyuyla seçilerek parlamentoya gelen insanlarız. Sorunların çözüm yerinin parlamento olduğuna inanıyoruz’’ dedi.


  Şemdinli dâvâsı askerî mahkemede

Kamuoyunda Şemdinli dâvâsı olarak bilinen ve Seferi Yılmaz’a ait ‘Umut Kitapevi’ne el bombası atılmasıyla ilgili 2 astsubay ve bir PKK itirafçısına açılan ve Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’nde görevsizlik kararı gerekçesi ile bozulan dâvânın askerî mahkemedeki ilk duruşması bugün görülecek.


  YÖK başkanı Özcan rektörlerle tanışacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, yarın yapılacak Rektörler Komitesi toplantısında, üniversitelerin rektörleriyle tanışacak. Prof. Dr. Özcan, yarın YÖK’te ilk kez Rektörler Komitesine başkanlık yapacak.


  Doğu esnafı operasyon haberlerinden şikayetçi

Şırnak ve ilçelerinde oturan vatandaşlar, operasyon haberlerinin adeta şehir merkezlerinde çatışma varmış izlenimi uyandırmasından şikâyetçi. Çatışma haberleri dolayısıyla, şehre geliş gidişlerin durma noktasına geldiği belirtildi.


  Gül: Bayramda gönül seferberliği yapılsın

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yükselen yardımlaşma ve dayanışma duygularının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki ihtiyaç sahiplerine yönelmesi ve bir gönül seferberliğine dönüşmesi gerektiğini belirtti.


  Isparta'da kaza: 17 yaralı

Isparta'nın Büyükkabaca beldesinden Isparta'ya yolcu taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 17 kişi yaralandı.


  İstanbul'da elektrik kesintisi

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., şebeke düzenleme çalışmaları sebebiyle 15-16 Aralık tarihlerinde İstanbul'un bazı yerlerinde elektrik kesintisi uygulanacağını bildirdi.


  Bakan Çelik’ten gazetecilere kazanılmış hakları koruma sözü

Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Meclis alt komisyonunda görüşülen tasarıda gazetecilerin yıpranmayla ilgili kazanılmış haklarının korunması hakkında düzenleme yapılacağını belirtti.


  e- Devlet kapısı 2008'de hizmete başlayacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, vatandaşların hayatını kolaylaştırma ekseninde iş yapmayı önemsediklerini ve GSM işletmecilerini de buna teşvik ettiklerini belirterek, ‘’Tabii ki 3. nesil de olacak, wimax de olacak, dördüncüsü de sonrakileri de olacak ama bunu yaparken temel haberleşme hizmetlerinin yurdun her köşesinde eksiksiz veriliyor olması lazım’’ dedi.


  Kış doğuyu da batıyı da zorluyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, bugün ve Cumartesi günü etkili kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, dün sabah saatlerinde Kars ve Ardahan'da başlayan kar yağışının, bölge genelinde kar ve karla karışık yağmur şeklinde devam edeceğini bildirdi.


  Kediden korkmayan fare

Ezelden beri varolan kedi-fare husûmetine son verebilecek bir çalışmaya imza atan Japonlar, genetik değişikliğe uğratmak suretiyle “korkusuz” fare yetiştirdiler


  Tabiî afetler arttı

Dünyada tabiî afetlerin sayısının son bir yılda yaklaşık yüzde 20 oranında arttığı ve bu yıl 500’ün üzerine çıkarak rekor sayıya ulaştığı bildirildi.


  2007 en sıcak yıl oldu

2007’nin, dünyadaki kara yüzeyi ısısı açısından en sıcak yıl olduğu bildirildi.


  Çılgın sporcu gökdelenden atladı

Avusturyalı Base-Jumping sporcusu Felix Baumgartner (38), dünyanın en yüksek binası olan, 508 metrelik “Taipei 101 Tower”dan atladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri