Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Türk’e Türk propagandası

Kandil Dağı’nın vurulmasından sonra biz dahil ulusal gazetelerimiz her zaman olduğu gibi milli gururumuzu okşayıcı görüntüler ve başlıklarla çıktılar. Bunu eleştirmiyoruz. Bu son derece normaldir. Özellikle savaş durumlarında her ülkede ulusal gazeteler milli gururu okşayıcı haberlerle çıkarlar.



Türkiye “bölgesel güç” mü oldu?

Türkiye’nin PKK kamplarına karşı gerçekleştirdiği operasyon bu örgütün denklemdeki yeri açısından yeni bir aşamaya gelindiğinin işareti olarak bakılabilir. Bunca yıl aradan sonra gerçekleşen bu kapsamda operasyon TSK’nın savaş gücü açısından da altı çizilmesi gereken bir nokta.



Milliyetçilik böler!

Alman siyaset bilimci ve hukukçu Carl Schmitt’ten daha önce söz etmiştim. Schmitt’e göre devlet, daha kuruluş aşamasında “dost” ve “düşman” ayrımı yaparak politik alanı belirler.



On milyar dolarlık operasyon

(...)Son hava operasyonu, teknolojik açıdan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ciddi aşama kaydettiğini gösteriyor. Bu anlamda bir ilk, diğerlerinden farklı.



Dost ve müttefik!

Milat, Beyaz Saray zirvesi. Elinde “sınır ötesi operasyon için tezkere” ile ve üst düzey askeri yetkililerle giden Başbakan ile ABD Başkanı’nın görüşmesi.



Meşveret ve şûrâ

(...)Süleyman Demirel “bu konu çok derindir” dedi ve başladı anlatmaya:



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri