Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Milyonlar hacı oldu

Dünyanın dört bir yanından gelen 4 milyona yakın hacı adayı, haccın en önemli bölümü olan Arafat Vakfesi için Arafat’a çıktı. Hacı adayları, dün sabah erken saatlerden itibaren Arafat’ta duâlar edip, Cebel-ü Rahme tepesini ziyaret ediyor. Yaklaşık 100 bin Türk hacı adayının da aralarında bulunduğu milyonlarca Müslüman, her Müslüman’a hayatlarında bir kez farz olan hac ibadetlerini yerine getirmek için geldikleri Mekke’de haccın en önemli bölümü için önceki gün öğleden sonra Arafat’a çıkmaya başladı.


HAYVANCILIK CANLANIYOR

2 milyon küçükbaş, 600 bin de büyükbaş hayvanın kurban edileceği bu bayramda, Türk halkının sadece kurban kesimi için yapacağı harcama 2.5 milyar YTL’

Gül: Hedef terör örgütü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Irak’a yönelik operasyonu değerlendirirken, Türkiye’nin hedefinin terör örgütü olduğunu herkesin gördüğünü belirtere


  Teşrik Tekbirleri başladı

Teşrik Tekbirleri bugün sabah namazından itibaren başladı. Bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar (ikindi dahil) devam edecek.


  Bayram namazı saatleri

Kurban Bayramı namazı, Ankara’da 07.51’de, İstanbul’da 08.11’de, İzmir’de 08.08’de, Hakkâri’de ise 06.59’da kılınacak.


  Mevlânâ’ya yoğun ilgi

Mevlânâ’nın 734. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri’nde bu yıl 10 farklı makamda bestelenmiş Mevlevî ayini ile sunulan 33 sema gösterisini toplam 80 binden fazla kişi izledi.


  Demirtaş tutuklandı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, sahte-çürük raporu yüzünden bugün askeri mahkemece tutuklandı.


  DP’de kongre heyecanı

Demokrat Parti (DP) 4. Olağanüstü Büyük Kongresi, 6 Ocakta Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda toplanacak.


  Demokratik çözüm umudu azalıyor

Türkiye Barış Meclisi, son günlerde yaşanan gelişmelerin Kürt sorununun demokratik yollardan çözümü konusundaki umutları tüketme amacına hizmet edeceği endişesini taşıdığını açıkladı.


  Hisarcıklıoğlu: AB’de lider yok

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’AB’nin bence en büyük sorunu lider eksikliğidir’’ dedi.


  Kardak 11 günde 17 kez ihlâl edildi

Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan’a ait 2 sahil güvenlik botunun önceki gün Kardak Kayalıkları bölgesinde Türk karasularını ihlâl ettiğini bildirdi.


  Bardakoğlu: Hepimiz Allah’ın huzurundayız

Arafat’ta Türk hacı adaylarına seslenen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ‘’Hepimiz Allah’ın huzurundayız’’ dedi.


  Gümrük Birliği revize edilmeli

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, AB ile yapılan Gümrük Birliği Anlaşmasının Türkiye’ye zarar vermeye başladığını ifade ederek, anlaşmanın revize edilmesi gerektiğinii söyledi.


  Kurtalan Ekspresi raydan çıktı

İstanbul-Kurtalan seferini yapan Kurtalan Ekspresi, Malatya’da raydan çıkarak devrildi.


  Birliğimizi bozmaya çalışanlara en anlamlı cevap bayramlardır

AKP Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, Kurban Bayramı’nın barışın ve sosyal dayanışmanın simgesi olduğunu belirterek, bütün İslâm aleminin bayramını kutladı.


  Kurbanlıklar tükeniyor

Kurban Bayramı’na bir gün kala pazarlarındaki hayvanların çoğu satılmış. Küçükbaş hayvanların fiyatları 250-500, büyükbaş hayvanların ise 1 ila 5 bin YTL arasında değişiyor. Hayvan sahipleri satışlardan memnun olurken, maliyetlerin artmasından şikâyetçi.


  Başörtüsü Viyana'da

İMAM-HATİP LİSELERİ MEZUNLARI MENSUPLARI DERNEĞİ'nin (ÖNDER) bursuyla yurt dışında okuyan öğrenciler diplomalarını almaya devam ediyor. Son olarak, ÖNDER bursluları, Elazığ İHL mezunu Sümeyye Arslanoğlu (Kuşakçı), Adıyaman İHL mezunu Ramazan Aslan ve Bakırköy İHL mezunu Fatih Yılmaz törenle diplomalarını aldılar.


  Türk-İtalyan üniversitesi kurulacak

İstanbul’da Türk-İtalyan Üniversitesi kurulacak. Devlet üniversitesi statüsü taşıyacak üniversitenin öğrenim dili İtalyanca ve Türkçe olacak.


  Zabıtalar yine işbaşında

Milyonlarca kişi Kurban Bayramını evinde, ailesi ve yakınları ile geçirmeye hazırlanırken, itfaiye ve zabıta çalışanları ile diğer belediye memurları her zaman olduğu gibi yine bu bayramda da görevleri gereği işlerinin başında olacaklar.


  Sigarasız bayram

Tütünsüz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Akdur, bayramda konuklara sigara ikram edilmemesi gerektiğini belirterek, ‘’Bayramda sigara ikram edilmesi, çocukların bunu şeker, çikolata gibi basitçe alınacak bir gıda olarak algılamalarına neden oluyor’’ dedi.


  Annelik kursunda "erkek" kursiyer

İstanbul'da bir şirkette özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 37 yaşındaki Fahri Civelek, 7 yıl önce mutlu bir evlilik yaptı.


  Gazze’ye Türkiye’den yardım eli

İsrail işgal ve ambargosu altındaki Filistin’in Gazze bölgesinde insanlık dramı bitmek bilmiyor.


  Nilüfer Barajı hizmete girdi

Bursa’da 12 yıl önce temeli atılan Nilüfer Barajı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans sistemiyle katıldığı törenle açıldı.


  NASA laboratuvar ortamını evlere taşıyor

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), tarafından hazırlanan ve internetten ücretsiz indirilen ‘’Virtual Lab’’ isimli program, NASA teknolojisinin evlere taşınmasını sağlıyor.


  Maymunlar, kafadan hesap da yapabiliyormuş

ABD’deki Duke üniversitesinden araştırmacılar, sayıları zihnen karşılaştırabilme yeteneğine sahip oldukları zaten bilinen maymunların, kafadan aritmetik işlemi yapabilme yeteneğine de sahip olduklarını tesbit etti.


  Farelere karşı elektronik kapan

Özel bir firma tarafından üretilen üretilen ve zehir kullanılmadan fareleri yakalayan elektronik kapan, gıda üretimi yapan işletmeler başta olmak üzere iş yerlerine fareyle güvenli mücadele imkânı sağlıyor.


  Dünya SMS atmaktan yorulmadı

2006’da yayınladığı araştırmasında, 2,3 trilyon SMS sayısına 2010’da ulaşılmasını öngören Teknoloji araştırma kuruluşu Gartner şirketinden yapılan açıklamada, bu yıl gönderilen kısa mesajların cep telefonu operatörlerine 52 milyar dolar kazandıracağı, gelecek yıl da 60,2 milyar dolar kazandırmasının beklendiği belirtildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri