Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hacılar veda tavafında

Dün şeytan taşlamayı bitiren hacılar veda tavaflarını yaptıktan sonra, Mekke’den ayrılmaya hazırlanıyor. Bir bölümü ülkelerine dönmeye başlayacak olan hacılardan mukaddes topraklarda kalacak olanları ise Medine’ye geçecekler.


İlişkilerde balans ayarı

The Economist dergisi, TSK’nın sınır ötesi operasyonu ve ABD’nin verdiği desteği değerlendirdiği haberinde ABD ve Türkiye’nin bir anlaşma yapmış olabi

‘Sınır’sız bayramlaşma

Sınır ötesi bayramlaşma kapsamında, gerek Türkiye’den Suriye’ye, gerekse Suriye’den Türkiye’ye binlerce insan, sınırı geçerek akraba ve dostlarıyla ya


  Deprem bölgesi gözlem altında

Ankara’nın Bala ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK MAM) ile Afet İşleri Genel Müdürlüğünün birlikte oluşturduğu 3 ekibin bölgede incelemelerini sürdürdüğü bildirildi.


  Ankara'da 48 deprem oldu

nkara’nın Bala ilçesinde depremler sürüyor. Bala’da, önceki gün, toplam 48 deprem meydana geldi.


  Schengen alanı genişledi

Schengen serbest dolaşım alanı, 9 yeni ülkenin katılımıyla önceki gece yarısı resmi olarak genişledi. Böylece AB’de serbest dolaşım hakkına sahip ülkelerin sayısı, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Slovenya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’nin de katılımıyla 15’ten 24’e çıktı.


  DTP ile sadece SHP ve SP bayramlaştı

Ankara, bayramın ikinci günü geleneksel partilerarası bayramlaşmalara sahne oldu.


  CHP bayramlaşmasında arbede

Gaziantep’te, CHP İl Başkanlığında bayramlaşma sırasında partililer arasında arbede çıktı.


  Karadeniz’in RTÜK’leri de bir araya geliyor

Karadeniz ülkeleri, ekonomi yanında, radyo ve televizyon yayıncılığının düzenlenmesinde de işbirliğini arttıracak.


  Memura 115 gün tatil

Kamu çalışanları, 2008 yılında hafta sonlarında 104, milli ve dini bayramlarda da 11 gün olmak üzere toplam 115 gün resmi tatil yapacaklar.


  Papaz camide vaaz dinledi

Mevlânâ faaliyetleri için Türkiye’de bulunan Katolik bir papaz ile cemaatinin, İzmir Hisar Camiinde bayram vaazına katıldı. Adının ‘’Robert’’ olduğu belirtilen Katolik papaz ve beraberindeki 12 kişilik cemaati, İzmir’deki tarihi Hisar Camiinde gelerek vaazını dikkatle dinledi.


  Avustralya'da yıl sonu şenliği

Geçtiğimiz Pazar akşamı Avustralya nın Melbourne şehrinde yaşayan Nur Vakfının gençleri ve çocukları unutulmaz bir geceyle yıl sonu şenliklerini kutladılar. Program Melbourne’de bulunan Avustralya Nur Vakfının organizasyonuyla vakfın konferans salonunda düzenlendi. Bu gece çocukların anne ve babalarının yanı sıra orada yaşayan bir çok Türk vatandaşının yoğun katılımıyla gerçekleşti.


  Kimlikler ‘cep’te

Bugüne kadar müzik dinlemek, fotoğraf ve video çekmek, internette gezmek gibi sayısız alanda kullanılan cep telefonları, bir kaç yıl içinde kimlik olarak kullanılabilecek.


  Engellilere et yardımı

Kimse Yok Mu Derneğince Samsun Sakatlar Derneği Samsun Şubesi üyelerine Kurban Bayramı nedeniyle kurban eti ve lokum yardımında bulunuldu


  Seyahat etmiyoruz

ETS Tur Yurt İçi Turlar Müdürü Suat Özbek, Türkiye’de her yıl 1,5-2 milyon insanın seyahat ettiğini belirterek, 70 milyonluk bir ülkede bunun çok düşük bir rakam olduğunu kaydetti.


  Nar her derde deva

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz, kalbi kuvvetlendiren nar suyunun, karaciğer zafiyetini giderdiğini, mide iltihabını ve ağrısını geçirdiğini söyledi.


  Sigarayı tek seansta bırakma şansı

En önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen sigaraya tek seansta çözüm müjdesi geldi. Sigarayı bırakmak artık büyük bir yük olmaktan çıkıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri