Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye’ye destek çağrısı

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, üye ülkelere Türkiye’yi AB yolunda cesaretlendirmeleri çağrısında bulundu.


Darbecilerle hesaplaşılmalı

MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Ümit Mert, iktidardaki 6. yılında 28 Şubat’ın bütün yasaklarını aynen uygulayan AKP için birer turnusol kâğıdı olduğunu

Bayram bilânçosu: 46 ölü, 332 yaralı

Arefe Günü ile Kurban Bayramı’nın son günü saat 24.00’e kadar meydana gelen toplam 94 trafik kazasında 46 kişi öldü, 332 kişi yaralandı.


  Mecidiyeköy’de bomba paniği

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısında etkisiz hale getirilen 3 kilogram A4 tipi bombanın, bir kişinin sırt çantasında olay yerine kadar geldiği, şahsı takip eden sivil ekiplerin üzerine atlayarak şahsı etkisiz hale getirdiği ortaya çıktı. Şahsın bombayı Mecidiyeköy Metro İstasyonu’nda patlatacağı öğrenildi.


  Yargıtay’da seçim günü

Yargıtay Başkanı Osman Arslan’ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan başkanlık için bugün seçim yapılacak.


  Adana’da 4.1 büyüklüğünde deprem

Adana’nın Kozan İlçesi’nde en büyüğü 4.1 büyüklüğünde olan 3 ayrı deprem meydana geldi.


  Susurluk’ta ihale operasyonu

Balıkesir’in Susurluk ilçe belediyesinde ‘’kum ocağı ihalesine fesat karıştırıldığı ve devletin zarara uğratıldığı’’ iddiasıyla düzenlenen operasyonda, ihaleye ilişkin belge ve dosyalara el konulduğu bildirildi.


  Türkiye'de "aktif 12 terör örgütü" var

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye’de ‘’aktif durumda’’ 12 terör örgütünün bulunduğunu, bunlardan 4’ünün yasa dışı sol, 3’ünün bölücü, 5’inin de dinî motifli örgütler olduğunu açıkladı.


  8 milyon genç emekli var

Türkiye’de 8 milyon genç emekli olduğu, bu rakamın İsviçre, Danimarka, Finlandiya, Bulgaristan gibi ülkelerin nüfuslarından fazla olduğu ifade edildi.


  Vatandaşlıktan atılma kararına iptal

Türk vatandaşlığı kaybettirilen 14 kişi hakkındaki karar iptal edildi.


  Babacan, Kosova ziyaretini erteledi

Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın 26-27 Aralık’ta gerçekleştirilmesi planlanan Kosova ziyaretini “yoğun programı dolayısıyla” ertelemesi, bölgede yatırım imkânlarını incelemek için geniş katılımlı bir “çıkarma” yapmaya hazırlanan Türk işadamlarınının programını sekteye uğrattı.


  Zayıflama ilâcı Xenical eczanelerden çekilecek

Sağlık Bakanlığı, Xenical 120 Mg’’ adlı zayıflama ilacının bazı serilerinin, firmanın talebi üzerine eczanelerden çekilmesini istedi.


  Geçmişini bilmeyen, geleceğini inşaa edemez

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, geçmişini bilmeyen bir toplumun geleceğini inşaa edemeyeceğini belirterek,“Çanakkale birlik, bütünlük ve kardeşliğimizin simgesi; millet olarak yeniden dirilişimizin destanıdır” dedi.


  Tödürge Gölü dondu

Sivas’ın Zara ilçesinde çok sayıda kuş türünün barındığı Tödürge Gölü dondu.


  Polis amcalar, çocukları ve ebeveynleri uyarıyor

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, anne-baba ve çocuklara yönelik uyarılarını sanal âlemden de sürdürüyor.


  Telli turnalar, çobanlar ve çocuklara emanet

Avrupa’da üreme alanları sadece Türkiye’de Muş’un Bulanık Ovası olan son 11 telli turnanın çoğalmalarının sağlanması amacıyla Doğa Derneği’nin hazırladığı projenin uygulanmasına başlandı.


  Küresel ısınma, en çok Akdeniz’de etkili olacak

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Güven, dünyada hızla artan küresel ısınmanın en fazla Akdeniz bölgelerinde etkili olacağını belirterek, bu durumda 50 yıl içerisinde 1 milyon canlı türünün yok olabileceğini söyledi.


  Yeşil Kutu ile çevre eğitimi

Bölgesel Çevre Merkezinin (REC Türkiye), çevre konusunda ilköğretim öğrencilerine yönelik hazarladığı ‘’Yeşil Kutu’’ eğitim seti, 2007-2008 öğretim yılında, 38 ilde bin 700 öğretmen ve 200 bin öğrenciyle buluştu.


  Çevre sorunları altyapıyla çözülür

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, çevreyle ilgili sorunların özel sektöre ağır cezalar getirerek çözülemeyeceğini, asıl meselenin bir an önce altyapının sağlanması olduğunu söyledi.


  Dünya Su Forumu İstanbul’da düzenlenecek

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin su ile ilgili çalışmalarda dünyada liderliği üstlendiğini belirterek, “Bu nedenle İstanbul’da 2009 yılında düzenleyeceğimiz Dünya Su Forumu bizi heyecanlandırıyor” dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri