Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

2008 zor geçecek

Küresel pazarlarda rekabetin daha da artması başta olmak üzere yaşanabilecek çeşitli sıkıntılar sebebiyle küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) 2008 yılında zorlanacağı bildirildi.


‘KOBİ borsası kurulsun’

Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Ömer Faruk Başaran, KOBİ’lerin ekonomik sıkıntılarından kurtulması için İstanbul KOBİ Menkul K

Yurtdışı müteahhitlikte hedef aşıldı

Türk inşaat firmalarının, 1970’li yıllarda Libya başta olmak üzere birkaç Ortadoğu ülkesiyle başlayan yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, bu yıl 34 ülke


  İşsizlik te çok, iş beğenmeyen de

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, Türkiye’de işsizlikten çok iş beğenmeyen insanlar olduğunu belirtti.


  Ülker: Godiva’ya ortak olacağız

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş, Yıldız Holding’in satın aldığı Godiva’ya ileride ortak olunmasının düşünüldüğünü bildirdi.


  16 milyar dolar yabancı sermaye geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Genel Sekreteri Mustafa Alper, Türkiye’ye gelen yabancı sermaye miktarının 10 ayda 16,1 milyar dolar olduğunu bildirdi.


  Bakan Tüzmen: Bir milyar dolar destek istiyoruz

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 2010 sonrasının hesabı ve hazırlıklarını şimdiden yapmak zorunda olduklarını vurgularken, 2008 yılında ihracatçılara 1 milyar dolar destek istediklerini söyledi.


  IMF’yle ‘İhtiyarî Stand-by’ öne çıkıyor

Türkiye’nin, Mayıs 2008’de sona erecek mevcut 19’uncu Stand-by düzenlemesinin yerini alması beklenen, yeni program seçenekleri belli olmaya başladı. Türkiye’nin elinde üç ana IMF düzenlemesi seçeneği bulunuyor.


  Elektrik ve doğalgaz zammı kapıda

Aylardır bekletilen elektrik ve doğalgaz zammı için son haftaya girildi. Elektriğe yüzde 15, doğalgaza ise, yüzde 10 oranında zam yapılması bekleniyor.


  Tüketimi azaltmak için sigaraya ÖTV zammı

Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Kâzım Çalışkan, vergi ve fiyat arttırılarak, tüketimin azaltılması için, sigaradan alınan özel tüketim vergisinin (ÖTV) yükseltilmesine yönelik çalışma yürüttüklerini açıkladı.


  İyi komşuluk ilişkileri, sınır ticaretine yansıdı

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yunanistan’la gelişen iyi komşuluk ilişkilerinin, sınır ticaretine olumlu yansıdığını bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri