Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Darbecilerle hesaplaşılmalı

MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Ümit Mert, iktidardaki 6. yılında 28 Şubat’ın bütün yasaklarını aynen uygulayan AKP için birer turnusol kâğıdı olduğunu belirterek, “AKP’nin eğer 28 Şubatçılardan bir farkı varsa, bir an önce gasp edilen hak ve özgürlükleri yeniden tesis etmeli ve darbecilerle köklü bir hesaplaşmaya gitmelidir” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada, son bir ay içinde Türkiye’de meydana gelen hadiselerin son derece kaygı verici boyutlara ulaştığını söyleyen Mert şöyle konuştu: “24 Kasım Öğretmenler gününde başörtüsü gerekçe gösterilerek kürsüden indirilen Tevhide Kütük’e; TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatlarında kazandığı ödülü başörtülü olarak alan Elif Büşra Doğan’a ve öğretmenlerine reva görülen muamele ortadayken; Şemdinli davasında sivil mahkemede 40 yıl ceza alanlaın çıkarıldıkları askeri mahkemede serbest bırakılması; ve son olarak 1930’da cereyan eden Menemen olaylarıyla ilgili yapılan açıklamalar 28 Şubat’ta halka ve onun değerlerine karşı estirilen terörü anımsatmaktadır.”

YASAK KONUSUNDA ÇAMURA YATMAK

28 Şubat sürecinin kangrenleştirdiği başörtüsü yasağının 6. yılına giren AKP iktidarında aynen devam ettiğini söyleyen Ümit Mert, “Bugüne kadar AKP’nin başörtüsü yasağının kalkması için önce ‘toplumsal mutabakat’ ardından ‘kurumsal mutabakat’ diyerek çamura yattığını söyleyebiliriz. Sık sık demokrasi vurgusu yapan, ‘hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ diyen başta Başbakan Erdoğan olmak üzere AKP yöneticileri ‘kurumsal mutabakat’ söylemini demokrasiyle nasıl bağdaştırıyor? AKP’nin başörtülüler karşısındaki tutumu aynen CHP’nin Alevi vatandaşlarla ilgili politikasına benzemektedir. Bunun temelindeki mantık ‘sorunu çözmeden duyguları okşayarak, ötekilerde ona karşı öfke uyandırmaktır.’ Bu tutum son derece gayr-i ahlâkîdir” dedi.

“Menemen olayı” ile ilgili Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın yaptığı açıklamaları değerlendiren Ümit Mert şunları söyledi: “Büyükanıt, yaptığı açıklamada Kubilay’ın laikliği korumak için canını verdiğini söylerken, acaba laikliğin Kubilay’dan 7 yıl sonra kabul edildiğini bilmiyor mu? Acaba açıklamada vurgulanan ‘yüzyılların eskittiği köhnemiş zihniyet’, ‘çağ dışı emeller’ ve ‘karanlık odaklar’ ile kastedilen Yüce dinimiz İslâm ve onun müntesipleri Müslümanlar mıdır?” diye sordu.

Fatih Karagöz / ANKARA

25.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye’ye destek çağrısı

  Darbecilerle hesaplaşılmalı

  Bayram bilânçosu: 46 ölü, 332 yaralı

  Türkiye’nin AB üyeliği, İslâm dünyasını memnun eder

  Mecidiyeköy’de bomba paniği

  Yargıtay’da seçim günü

  Adana’da 4.1 büyüklüğünde deprem

  Susurluk’ta ihale operasyonu

  Türkiye'de "aktif 12 terör örgütü" var

  8 milyon genç emekli var

  Vatandaşlıktan atılma kararına iptal

  Babacan, Kosova ziyaretini erteledi

  Zayıflama ilâcı Xenical eczanelerden çekilecek

  Geçmişini bilmeyen, geleceğini inşaa edemez

  Tödürge Gölü dondu

  Polis amcalar, çocukları ve ebeveynleri uyarıyor

  Telli turnalar, çobanlar ve çocuklara emanet

  Küresel ısınma, en çok Akdeniz’de etkili olacak

  Yeşil Kutu ile çevre eğitimi

  Çevre sorunları altyapıyla çözülür

  Dünya Su Forumu İstanbul’da düzenlenecek


 Son Dakika Haberleri