Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Galatasaray'ın nefesi yetmedi

Süper Lig’de ilk yarının büyük bir bölümünü lider olarak götüren sarı-kırmızılı ekibin son haftaya adeta nefesi yetmedi. Gençlerbirliği OFTAŞ ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Cimbom, rakipleri Fenerbahçe ve Sivas'ın maçlarını kazanmasıyla birlikte puan cetvelinde bir anda 3. sıraya geriledi.

Süper Ligin ilk haftası sonunda liderliği eline geçiren ve üst üste 8 hafta liderliği kimseye kaptırmayan sarı-kırmızılı ekip, 9. hafta liderliği, Kayserispor ile deplasmanda alınan 1-1’lik skor sonrasında Sivasspor’a devrederken, 2. sıraya düştü. Ancak Sivasspor’un deplasmanda 10. haftada Konyaspor’a yenilmesi ve Denizlispor karşısında alınan 2-1’lik galibiyet Galatasaray’ı yeniden liderliğe yükseltti. Daha sonraki 4 hafta liderliği kimseye kaptırmayan Galatasaray, Fenerbahçe’ye deplasmanda 2-0 yenilince, 15. haftada yeniden 2. sıraya düştü. Sivasspor, bu haftada Denizlispor’u evinde 2-0 mağlup ederek zirveye oturdu.

LİDERLİKTEN 3. SIRAYA

Ligin 16. haftasında Sivasspor’u 2-0 yenerek yeniden liderliği ele geçiren Galatasaray, son haftaya alışık olduğu şekilde lider olarak girdi. Ancak, ligde Gençlerbirliği OFTAŞ spor ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Galatasaray, rakipleri Fenerbahçe ve Sivasspor’un maçlarını kazanmasıyla, bir anda Sivasspor ve Fenerbahçe’nin ardından 3. sıraya geriledi.

4 MAÇTA 7 PUAN GİTTİ

Galatasaray’ın, ligde oynadığı son 4 karşılaşmada 7 puan kaybetmesi, liderlik koltuğundan inmesinde büyük etken oldu. Ligin 14. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile sahasında 2-2 berabere kalan "Cim bom", daha sonra derbi maçta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda aldığı 2-0’lık mağlubiyetle puan kaybını sürdürdü. Sarı-kırmızılılar, son hafta aldıkları beraberlikle de puan kayıplarını 7’ye çıkardı.

SAKATLIKLAR ÜZDÜ

Lige fırtına gibi giren Galatasaray’da ilerleyen haftalarda yaşanan sakatlıklar, takımın saha içi organizasyonunu da oldukça etkiledi. Orta sahanın banko oyuncusu Ayhan, 6. haftadan sonra geçirdiği ağır sakatlık ve ameliyatın ardından forma giyemezken, 10. haftadan sonra Linderoth aynı şekilde sakatlığı nedeniyle oynayamadı. Orta sahada yaşanan bu sakatlıkların yanı sıra takımın beyni pozisyonundaki Lincol’ün de zaman zaman yaşadığı sakatlıklar nedeniyle forma giyememesi sarı-kırmızılı ekibin adeta belini büktü.

HAKAN BALTA: F.BAHÇE'YE GİTMEZDİM

Galatasaraylı futbolcu Hakan Balta, çocukluğundan itibaren Beşiktaş'ı tuttuğunu ancak siyah-beyazlı kulüpden teklif almasına rağmen Galatasaray'a gelmenin kendisi için en iyi karar olduğunu söyledi. Galatasaray'a transferinin biraz hızlı olduğunu hatırlatan Hakan, ''Galatasaray'a gelişim sürprizdi açıkçası. Vestel Manisaspor maçı sonrası Galatasaray uçağıyla dönmem basında geniş yer bulmuştu. Ancak şimdi Galatasaray'a gelmenin benim için en iyi karar olduğunu anlamış bulunuyorum'' dedi. Hakan Balta, ''Fenerbahçe'den teklif gelseydi gider miydin?'' sorusuna ise, ''Çok büyük bir camia ve köklü bir kulüp olmasına karşı Fenerbahçe'yi tercih etmezdim'' ifadesini kullandı.

25.12.2007


 

Beşiktaş, CSKA'dan Caner'i kiralık alıyor

Beşiktaş, transfer dönemini Caner Erkin'le açıyor. CSKA Moskova'yla her konuda anlaşmaya varan Beşiktaş, genç futbolcuyu sezon sonuna kadar kiralayacak.

Türkiye profesyonel futbol liglerinde ikinci transfer ve tescil dönemi 2 Ocak Çarşamba günü başlayacak. Ara transfer, 1 Şubat Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek. Beşiktaş, transfer dönemini Caner Erkin'le açıyor. CSKA Moskova'yla her konuda anlaşmaya varan Beşiktaş, genç futbolcuyu sezon sonuna kadar kiralayacak. Kadrosunu güçlendirmek için kolları sıvayan Siyah-Beyazlılar, CSKA Moskova'nın genç yıldızı Caner Erkin'in transferini büyük ölçüde bitirdi. Rusya'ya ayak uyduramayan ve Türkiye'ye dönmek isteyen 20 yaşındaki futbolcuyla anlaşmaya varan Kara Kartallar, CSKA Moskova'yı da ikna etmeyi başardı.

EN GENÇ LEJYONER OLMUŞTU

Anlaşmaya göre Caner sezon sonuna kadar kiralık olarak Beşiktaş formasını giyecek. Sezon bittiğinde taraflar tekrar masaya oturacak. Kartal isterse, Caner Erkin'i belirlenen bonservis bedelini ödeyip, renklerine bağlayacak. Genç futbolcu geçen yıl 4 milyon Euro karşılığında CSKA'ya transfer olmuştu. Caner, yurtdışına çıkan en genç oyuncu unvanını ele geçirmişti. Bu arada İtalyan basını Beşiktaş'ın, Juventus'ta oynayan Fransız defans oyuncusu Jean Alain Boumsong'u kadrosuna katacağını yazdı.

25.12.2007


 

Trabzon'un yükünü Gökdeniz çekti

Milli futbolcu sezonun ilk yarısında 10 gol atarak, takımının en golcü oyuncusu oldu.

Trabzonspor'da ilk yarıda en golcü oyuncu 10 golle Gökdeniz Trabzonspor’da, ligin ilk yarısında yerli oyuncular gol yükünü çekti. Karadeniz ekibinde Gökdeniz Karadeniz 10 gol atarak, takımının en golcü oyuncusu oldu. Gökdeniz, gol krallığı yarışında da Fenerbahçeli Semih ile ilk sırada yer aldı. Gökdeniz’i Ceyhun Eriş ve Umut Bulut 5’er gol ile takip ederken Mustafa Keçeli de 1 gol kaydetti. Trabzonspor’da 4 yerli oyuncu 22 golün 21’ini atarken, yabancı oyuncular içinde tek gol İbrahima Yattara’dan geldi.

YABANCILARDA SIKINTI

Bordo-mavililerde yabancı oyuncularla yaşanan sıkıntı gol sayısında etkili oldu. Çek oyuncu Tomas Jun, forma şansı bulamayarak Almanya’nın Freiburg takımıyla idmanlara çıkmak için izin aldı. Kiki Musampa da kadro dışı bırakıldıktan sonra kulüpten ayrılarak Hollanda’nın AZ Alkmaar takımına gitti. Savunma oyuncularından Risp takımdan ayrılırken, Jabi de fazla forma şansı bulamadı.

EN İSTİKRARLISI YATTARA

Trabzonspor’da yabancılarda en istikrarlı oyuncu İbrahima Yattara oldu. Yattara 16 maçta bin 184 dakika forma şansı bulurken bu futbolcuyu 5 maçta 428 dakika oynayan Jabi takip etti. Jefferson, 3 maçta 218 dakika, Risp ise 1 maçta 32 dakika forma giyerken, Musampa ve Tomas Jun hiç forma şansı bulamadı.

25.12.2007


 

A.Gücü'lü Emre G.Saray yolunda

Ankaragücü takım kaptanı Emre Güngör'ün, Galatasaray'a transferi gündeme geldi. Galatasaraylı yöneticilerin, Emre Güngör'ü, sarı-lacivertli kulübün başkanı Cemal Aydın'dan istediği öğrenildi.

Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile dün oynadıkları karşılaşma için Ankara'ya gelen Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Polat ile Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in, Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın ile 23 yaşındaki başarılı futbolcunun transferi için görüştükleri, büyük bir ihtimalle bu oyuncunun ligin ikinci yarısında sarı_kırmızılı formayı giyeceği belirtildi. Ligin ilk yarısının bitimine iki hafta kala yönetime takımdan ayrılmayı istediğini bildiren Emre Güngör'ün, Trabzonspor ve Kayserispor kulüplerinin de transfer listesinde olduğu bildirildi.

25.12.2007


 

Mehmet Yıldız: Teklif almadım

Attığı 2 golle Gençlerbirliği karşısında takımını galibiyete taşıyan golcü oyuncu Mehmet Yıldız, transfer teklifleri ile ilgili soru üzerine, ''Bu konu hakkında yorum yapmayacağım. Öyle bir şey yok, teklif falan yok'' ifadesini kullandı.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, ''10 kişi kalmamıza rağmen 2-0 gibi net bir skorla sahadan galip ayrıldık. Futbolcularımın hepsini tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum'' dedi. Gençlerbirliği'ni sahasında 2-0 mağlup ederek, ligde yeniden liderliğe yükselen ve iç sahadaki üst üste 9. galibiyetini elde eden Sivasspor'un kulüp başkanı Otyakmaz, yaptığı açıklamada, kendileri açısından çok önemli bu karşılaşmaya zirve mücadelesine devam etmek için çıktıklarını söyledi. Sivasspor'un sezonun ilk yarısındaki başarısının ikinci yarıda da devam edip etmeyeceği ile ilgili soru üzerine Otyakmaz, ''Amacımız bu başarıyı sürdürmek'' şeklinde konuştu.

TEKLİF BEKLİYORUZ

Golcü oyuncuları Mehmet Yıldız'a gelen transfer teklifleri ile ilgili bir soru üzerine Otyakmaz, sezonun ilk yarısını bitirdiklerini ifade ederek, şu cevabı verdi: ''Bugünden itibaren Mehmet Yıldız ile ilgili transfer tekliflerini değerlendireceğiz. Yönetim kurulumuzda tartışacağız. Eğer bizi memnun edecek bir teklifle karşılaşırsak Mehmet Yıldız'ı vermeyi düşünüyoruz.''

MEHMET YILDIZ NE DEDİ

Attığı 2 golle Gençlerbirliği karşısında takımını galibiyete taşıyan golcü oyuncu Mehmet Yıldız ise ''Kimin gol attığı önemli değil, önemli olan 60 dakika 10 kişi oynayıp sahadan galip ayrılmak. Burada 60 dakika 10 kişi oynayıp kazanmayı bildik, üstüne üstlük bir de gol attık. Takım arkadaşlarımı kutluyorum'' dedi. Ligin ikinci yarısının daha zorlu geçeceğini belirten kaptan Mehmet Yıldız, iyi bir hazırlık döneminin ardından ligin ikinci yarısına da Trabzonspor galibiyeti ile başlayıp, sahalarındaki galibiyet serisini sürdürmek istediklerini söyledi. Transfer teklifleri ile ilgili soru üzerine Yıldız, ''Bu konu hakkında yorum yapmayacağım. Öyle bir şey yok, teklif falan yok'' ifadesini kullandı. Ligin ikinci yarısında Sivasspor forması giyip giymeyeceği ile ilgili soruya ise Yıldız, ''Evet'' cevabını verdi.

25.12.2007


 

Parayı basan Mehmet'i alır

Sivas Teknik Direktörü Bülent Uygun, "Mehmet Yıldız'ı parayı basarlarsa alırlar. Almazlarsa da (Sezon sonunda şampiyon olmayacağız) dedim ya onu kaldırırım (şampiyon biziz) derim'' dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ''Futbolcu kardeşlerimin hepsini tek tek tebrik ediyorum. Onlar bulunduğu bu konuma hak ederek geldiler'' dedi. Takımdaki 7-8 oyuncunun yokluğu nedeniyle PAF takımından takviye yaptıklarını, rakiplerini 1 hafta içinde iyi analiz ettiklerini belirten Uygun, ''Gençlerbirliği gibi bir takımı 30. dakikada 10 kişi de kalsak kendi evimizde 2-0 yenmenin mutlululuğunu yaşıyoruz. O yüzden futbolcu kardeşlerimin hepsini tek tek tebrik ediyorum. Onlar bulunduğu bu konuma hak ederek geldiler. Kısıtlı imkanlar ve bütçelerle çok güzel şeyleri başarıyorlar. Bundan sonra da başarmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Uygun, hakemin elinden geldiği kadar iyi niyetli bir maç yönetmeye çalıştığını bildirdi. 2 hafta önce Sivasspor-Denizlispor maçında hakem Özgüç Türkalp ile aralarındaki geçenlere de değinen Uygun, şöyle konuştu: ''Benim o gün 'abilerin abisi' dediğim konuyu ben yanlış anlattım. O yüzden konuyla ilgili de özür diliyorum. Özgüç'ten de özür diliyorum. Onunla ilgisi yoktu. Ama öyle bir konu vardı. Sonucunda çok dürüst, genç, iyi şeyler yapmaya çalışan, en azından inandığını vermeye çalışan bir hakem topluluğumuz var.''

Transferi gündemde olan Mehmet Yıldız'ın takımda kalıp kalmayacağının sorulması üzerine Uygun, şunları kaydetti: ''Mehmet Yıldız'ı parayı basan alır. Mehmet Yıldız gibi bir futbolcu yok diyorum, iddia ediyorum. Çok bilenler, çok anlatıyor. Çok bildikleri için de bir şey anladıkları yok, bir şey de anlattıkları yok. Mehmet Yıldız'ı parayı basarlarsa alırlar. Almazlarsa da (Sezon sonunda şampiyon olmayacağız) dedim ya onu kaldırırım (şampiyon biziz) derim.''

25.12.2007


 

Ronaldo'ya özel krampon

Nike, Dünya Kupası'nda şu ana kadar en çok gol atan oyuncu ünvanına sahip olan ve üç kez 'FIFA Yılın Futbolcusu' ödülüne layık görülen Brezilyalı futbol yıldızı Ronaldo için çok özel bir krampon tasarladı.

Ronaldo, Mercurial 98'i ilk defa Milan'ın Seri A'da Juventus'a karşı oynadığı maçta giydi. Ronaldo'nun benzersiz yeteneği şerefine tasarlanan Mercurial 98, ünlü futbolcunun giydiği ilk Nike kramponundan alınan üst malzemenin ve renklerin, şu an piyasada bulunan Nike Mercurial Vapor III'e eklenmesiyle oluşturuldu.

Nike Mercurial 98, Ronaldo ile Nike arasında on yıldır devam eden ve temellerini futbolun, yeniliğe ve hıza dayanan felsefesinden alan ortak bir çalışmanın ürünü. Ronaldo, krampon tasarımında devrim yapan Nike Mercurial Vapor'ları giyen ilk futbolcu oldu. Top kontrolü için çok önemli olan üst bölümde kullanılan teijin sentetik mikrofiber sayesinde bu kramponlar, Nike'ın gelmiş geçmiş en hafif kramponları olarak nitelendirildi. Nike Mercurial Vapor'lar ayrıca, tasarımında kullanılan malzemeler, renkler ve şekil itibariyle yeni bir tasarım ve estetik anlayışına da öncülük ettiği ifade edildi.

Ronaldo, Mercurial 98 ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Benim oyunumun vazgeçilmez iki unsuru var. Bunlar hız ve ivme. Nike'la birlikte yaptığımız çalışmalarda, hem bana en üst düzeyde performans sağlayacak, hem de şık görünecek kramponlar tasarlamayı amaçladık.'' dedi.

25.12.2007


 

Villarreal Nihat'ın golüyle 1 puan kazandı

La Liga'da ilk dörtte yer almak için mücadele eden Villarreal, sahasında Recreativo Huelva karşısında 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

İlk yarıda yenik duruma düşen Villarreal'e beraberlik golünü Nihat Kahveci kazandırdı. El Madrigal'deki mücadelede ilk gol Ersen Martin'in takımı Huelva'dan geldi. 38. dakikada Camunas, attığı güzel golle konuk ekibi 10 öne geçirdi ama Villarreal'in cevap vermesi gecikmedi. Golden 1 dakika sonra son haftaların golcü ismi Nihat maça dengeyi getirdi. İkinci yarıda da rakibinin savunmasını aşmayı başaramayan Sarı mavililer, 1 puana razı oldu. Maçın erken bitirilmesine itiraz eden Nihat, son düdüğün ardından sarı kart gördü.Öte yandan Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Fenerbahçe'nin rakibi Sevilla ise dün oynanan maçta Racing Santander'i Kanoute, Chevanton, Navas ve Correira'nın golleriyle 4-1 yenmişti.

25.12.2007


 

F.Bahçe başarılı

Fenerbahçe-Trabzonspor derbisi bu sezon Süper Ligde izlediğimiz en tempolu, en hızlı ve en çok gol pozisyonu olan bir maçtı. Saracoğlu Stadını dolduran 50 bin kişi ile ekranlardaki milyonlarca sporsever böylesine bir mücadelenin bitmesini hiç istememişledir. Her iki takımın futbolcuları fizik ve kondisyonlarının yettiği müddetçe sahada herşeylerini ortaya koydular. Türkiye'ye böylesine heyecanı ve temposu yüksek bir mücadele yaşattıkları için her iki ekibi de tebrik istiyoruz.

Fenerbahçe bu sezon istikrarlı bir grafik yakaladı. Özellikle Avrupa'da herkesi şaşırtan bir başarıya imza attı. Şampiyonlar Liginde ilk defa 2. tura kalma başarısını gösterdi. Buna karşılık Süper Ligde Avrupa'da yakaladığı başarının gerisinde kaldı. Özellikle küme düşme potasındaki takımlara kaptırılan puanlar yüzünden zirve yarışında bir türlü Galatasaray'ı geçemedi. Sürpriz puan kayıpları olmasaydı bugün açık puan farkı ile rakiplerinin önünde bulunacaktı.

Fenerbahçeli futbolcular takvimi çok dolu bir sezon geçirdiler. Ligde 17, Avrupa'da 8 ve Türkiye ve Süper Kupada 2 olmak üzere 27 maç oynadılar. Bu rakam Türkiye şartlarında hiç alışık olmadığımız bir durum. Bu yoğun maç takviminde takımda önemli bir sakatlığının olmaması da başarı olarak kabul edilmelidir.

Teknik Direktör Zico, Fenerbahçe'ye iyi bir hava getirdi. Tribündeki seyirci sahadaki futbolcusuna 90 dakika boyunca güveniyor. Ligin ilk yarısında Kadıköy'de hiç yenilgi alınmaması bu güveni pekiştiriyor. Fenerbahçe takım olarak eski demoda yavaş futbolu çöpe attı. Artık savunmadan süratle orta sahaya çıkıp, oyunu yönlendiriyor. Eskiden beri en büyük zaaf kabul edilen kanatlar Roberto Carlos ve Gökhan Gönül’ün gelmesiyle birlikte aktif hale getirildi. Bu sezon kazanılan birçok gol kanat çalışmaları sonunda elde edildi..

Şimdi devre arası oldu, bir süre hayalı transferler haberleriyle camianın kafası karıştırılmak İstenecek. Fenerbahçe bu kadroyu muhafaza etmeli. Belki forvette etkili bir ismi o da takasla olacaksa alınma yoluna gidilebilir. Appiah konusu basında çok tartışılıyor. Appiah’ın bu haliyle Avrupa’da bir kulübe transfer olması mümkün değil. 8 aydır 90 dakika bir maç oynamayan bir futbolcuya kimse milyon dolarlarını harcamaz.

Kezman da öyle. Ameliyat sonrası çabuk iyileşip, arkadaşlarına katıldı. Ama formda Semih’ten formayı geri alması zor görünüyor. Şu gerçeği herkes kabul ediyor. Yönetim Kezman’a iyi bir teklif geldiği taktirde göndermek istiyor. Kezman’ın da aklı Avrupa’da. Kendini ispatlamak için oynamak istiyor ancak Zico buna sıcak bakmıyor. Eğer bu durum böyle devam ederse zaten agresif tavırları ile gazetelere manşet olan Sırp futbolcunun tek çaresi var. Ya çalışarak formasına kavuşacak, ya da bonservis bedelini cebinden ödeyip Fenerbahçe’den ayrılacak. Devre arasında bu konu mutlaka aydınlağa kavuşacak.

Erol DOYURAN

25.12.2007


 

İlk yarının lideri Sivasspor

Turkcell Süper Lig'de 17. ve ilk yarının son haftasında Sivasspor, sahasında Gençlerbirliği'ni 2-0 yenerek ilk yarıyı lider olarak tamamladı. Büyük bölümünü 10 kişi olarak sürdürdüğü karşılaşmada Mehmet Yıldız'ın golleriyle 3 puana ulaşan Sivasspor, Galatasaray'ın Ankara deplasmanında puan bırakmasıyla liderlik koltuğuna bir kez daha oturdu. Haftaya lider olarak giren Galatasaray ise Ankara deplasmanında Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile golsüz berabere kalarak, hem liderlikten oldu, hem de 3. sıraya geriledi.

Fenerbahçe ise sahasında Trabzonspor'u 3-2'lik skorla geçerek puanını 37'e yükseltti ve averajla Sivasspor'un ardından 2. sıraya yerleşti. Beşiktaş da Vestel Manisaspor'u 2-1 yenerek 34 puana ulaştı ve zirve yarışından kopmayarak ilk yarıyı 4. sırada tamamladı. 4 maçı ev sahibi ve 2 maçı deplasman takımlarının kazandığı 17. haftada 3 maç da beraberlikle bitti ve toplam 20 gol atıldı.

TOPLU SONUÇLAR

İstanbul B.şehir Bld.-Gaziantepspor : 1-2

Çaykur Rizespor-Denizlispor : 2-0

Fenerbahçe-Trabzonspor : 3-2

Vestel Manisaspor-Beşiktaş : 1-2

Ankaragücü-Kayserispor : 1-1

Bursaspor-Ankaraspor : 0-0

G.Birliği OFTAŞ Spor-Galatasaray : 0-0

Sivasspor-Gençlerbirliği : 2-0

Konyaspor-Kasımpaşa : 2-1

18. HAFTANIN MAÇLARI

11, 12 ve 13 Ocak 2008: Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor-Galatasaray, Sivasspor-Trabzonspor, Bursaspor-Denizlispor, Ankaragücü-Ankaraspor, Vestel Manisaspor-Kayserispor, Konyaspor-Beşiktaş, Kasımpaşa-Gaziantepspor.

Seyhan ŞENTÜRK

25.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri