Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Elektrik zammı çarpacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez, elektrik zammının zincirleme etkisi olacağını söyledi. Sönmez, “Elektrik fiyatlarına zam yapmak yerine yıllık maliyeti 1 milyar YTL’ye varan elektrikteki kayıp ve kaçak oranlarının azaltılması için yöntemler bulunmalıdır” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez, elektrik zammının zincirleme etkisi olacağını söyledi.

Hükümetin aldığı elektrik fiyatlarına zam yapılması kararını değerlendiren BTSO Başkanı Celal Sönmez, “Alıştıra alıştıra gündemde tuttulan ve beklenen elektrik zammı nihayet geliyor. Temel girdilerden olan elektiriğin fiyatındaki artış, zincirleme etki ile herşeyin zamlanmasına neden olacak” dedi. ÖTV oranlarının arttırılması ile başlayan sürecin elektrik zammı ile devam ettiğini belirten Sönmez, “BOTAŞ’ın da doğalgaza zam hazırlığında olduğu haberleri kulağımıza geliyor. Birkaç gün sonra yeni asgari ücret de açıklanacak ve söz verildiği gibi SSK primlerindeki indirim yapılmadığı için işverene ilave maliyet artışları getirecek. Girdi fiyatları ve maliyetlerdeki bu artışla tüccar ve sanayici nasıl iş yapabilecek, nasıl üretim gerçekleştirecek, bunlara nasıl dayanabilecek bilemiyorum” şeklinde konuştu.

Açıklamasına, “2008 hedeflerini tutturmak için alınacak önlemler vergi ve zamlar yerine kamu harcamalarının kısılması olmalı” şeklinde devam eden Sönmez, “Tüccarın ve sanayicinin yaşadığı iç piyasa durgunluğu halen devam etmekteyken, zincirleme etki oluşturabilecek bu tip, geçici çözüm olarak ilk akla gelen zamların, piyasalarda oluşturacağı etki tahmin edilenden daha büyük olabilir. Elektrik fiyatlarına zam yapmak yerine yıllık maliyeti 1 milyar YTL’ye varan elektrikteki kayıp ve kaçak oranlarının azaltılması için yöntemler bulunmalıdır” diye konuştu.

/ BURSA

26.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gelir uçurumu arttı

  Gerileme başladı

  Sebze fiyatları tırmanışta

  Elektrik zammı çarpacak

  Yurtdışından radyo-TV getiren para ödeyecek

  Ankara’nın doğalgazı satışa çıktı

  Vergi dairelerinde yıl sonu mesaisi

  DGD mercek altına alınıyor

  MÜSİAD Akademi’de yeni dönem

  Bank Asya’dan 141 milyon YTL net kâr

  Devler, Tekel Sigara’yı gözlüyor

  Pratisyen hekimler Döner Sermaye hakkı istiyor


 Son Dakika Haberleri