Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Tsunami’nin yaraları sarılıyor

26 Aralık 2004’teki tsunami felâketinden en çok etkilenen ülkelerden birisi olan Sri Lanka’da onbinlerce insan hâlâ yardıma muhtaç. Dış ülkelerden ve uluslar arası sivil toplum kuruluşlarından 3.1 milyar dolarlık yardım sözü alan Sri Lanka’ya, bunun ancak 1.7 milyar doları ulaşabilmiş.

On binlerce insan tenekelerden yapılmış barakalarda hayat mücadelesi veriyor. Bazı barakalarda iki üç aile beraber yaşıyor.

Felâketten sonra 480 uluslar arası yardım kuruluşu Sri Lanka’ya yardım sözü vermiş. 150 milyon dolar vaat eden Dünya Bankası 142 milyon dolar gönderirken, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) 42.3 milyon dolarlık vaadinin tamamını yolladı. ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) 115 milyonluk yardım sözünün 68 milyon dolarını ödemiş.

Sri Lanka Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Tsunami Evleri Projesi Müdürü Ramesh Selliah, ülkede tsunamiden zarar görmüş toplam 117 bin 483 evin tamir edilmekte olduğunu 19 bin 791 evin ise kullanılamaz halde beklediğini kaydetti.

KİMSE YOK MU 15 BİN

AİLENİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Sri Lanka sadece tsunami felâketinin acısını yaşamıyor. Ülkenin kuzeyinde ve doğusunda bağımsızlık ilan etmek isteyen Tamil gerillaları ve yerel güvenlik güçleri arasında 30 yıldır süren şiddetli çatışmalar ülkeye kan kaybettiriyor.

Savaş ve felaketler, ‘Hz. Adem’in dünyaya indiği yer’ olarak bilinen Sri Lanka’daki halkın acılarına acı katmış.

Geçtiğimiz Ramazan bayramında insanların elini tutan Kimse Yok Mu derneği, yardımlarına Kurban bayramında da devam etti. Habanto, Trinkomali ve Puttalam şehirlerinde kesilen 300 büyük baş hayvanın etlerini 15 bin aileye dağıtan dernek, halkın göz yaşlarını bir nebze olsun dindirdi.

Sri Lankalılar yardımlara minnet duygularıyla ve heyecan içinde koştu.

Kimse Yok Mu’nun yardımlarına en çok sevinen, 17 yıl önce Tamil eylemcileri tarafından Cafna ve Mannar’dan çıkarılan ve Puttalam’daki mülteci kamplarında hayat mücadelesi veren Müslüman halk oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da tsunami felâketinin yaralarının sarılması için ülkeyi ziyaret etmiş, mağdurlar için 450 konutlu Kızılar Türk Köyü inşa ettirmişti.

/ COLOMBO

27.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  HEDEF İRAN MI?

  "Talabani Saddam olmak mı istiyor?"

  İran Rusya’dan füze sistemi alacak

  İran dahil hiç bir ülkede nükleer silâh olmamalı

  Rice: 50 milyon insanı kurtardık

  İslâm âlimlerinden Noel mektubu

  Irak’ta 17 erkek cesedi bulundu

  Rusya’da Nemtsov adaylıktan çekildi

  Endonezya’da toprak kayması: 78 ölü

  Irak’ta genel af kabul edildi

  Abbas ve Olmert bir araya geliyor

  Orta Asya liderleri Kerimov’u kutladı

  Mısır’dan İsrail’e sert cevap

  Tsunami’nin yaraları sarılıyor

  Uçan halı üretmek mümkün

  3 milyon Sovyet askeri kayıp


 Son Dakika Haberleri