Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

RONALDO'YA TALİP OLMADIK

Fenerbahçe Kulübü, ''gazetelerde yer alan transfer haberlerinin tümünün yalan olduğu ve kulübün bir transfer çalışmasının bulunmadığı'' açıkladı. Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, gazetelerde dün yine Ronaldo, Gilberto ve benzeri birçok futbolcuyu transfer edeceklerine dair haberlerin yer aldığı vurgulanarak, ''Mevcut transfer haberlerinin tamamı yalandır. Çünkü şu an itibari ile kulübümüzün herhangi bir transfer çalışması yoktur'' denildi.

''Bugün itibariyle Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yürüttüğü herhangi bir görüşme ya da pazarlık söz konusu değildir'' denilen açıklamada, medya, ''yalan yanlış haberler ile her gün adeta bir takım dolusu yeni oyuncuyu transfer etmeye son vermeye'' davet edildi. Açıklamada, şöyle denildi:

''Her gün onlarca futbolcuyu transfer ediyormuşuz gibi yazan ve biz yalanladığımız için bizi eleştiren basın mensuplarını, her şeyden önce mantıklı düşünmeye ve bir takımın nasıl olup da bu kadar çok oyuncu transfer edebileceğini önce kendilerine izah etmelerini bekliyoruz. Takımımızın zaten hali hazırda yabancı kontenjanının da dolu olduğunu, kendilerine yeniden hatırlatmak istiyoruz. Taraftarlarımız eğer bir transfer gündeme gelirse bunu resmi açıklamamız ile öğrenebileceklerdir. Gazetelerin resmi açıklamalarımız dışında yayınladığı transfer haberleri, sayfa doldurmak adına masa başında yapılmış haberlerden ya da menajerlerin birtakım oyunlarına alet olmaktan başka bir şey değildir.''

28.12.2007


 

Selçuk Şahin: Ligde tüm önemli rakiplerimizi yendik

Fenerbahçe'li futbolcu Selçuk Şahin, lig ve Şampiyonlar Ligi maçları göz önüne alındığında, oldukça zorlu bir dönemden en az hatayla ayrıldıklarını, ligdeki tüm önemli rakipleri yenerek de güçlerini gösterdiklerini söyledi.

Selçuk, internet sitesinde yaptığı ''Her şey Yolunda Gidiyor'' başlıklı değerlendirmede, şanssız başlanılan ligde, takım içindeki uyumun da iyice rayına oturmasıyla birlikte çok iyi maçlar çıkarttıklarını kaydederek, ''Lig ve Şampiyonlar Ligi maçlarına göz attığımızda oldukça zorlu dönemlerden en az hata ile ayrılmayı başardık. Bundan dolayı ayrı bir mutluluk duyuyorum'' ifadesini kullandı.

28.12.2007


 

Ligin en hızlı golcüsü Umut Bulut

Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun ilk yarısında en erken golü Trabzonsporlu Umut Bulut attı.

Bordo-mavili futbolcu, takımının Gaziantepspor ile 15. haftada, 9 Aralık Pazar günü oynadığı karşılaşmada henüz 17. saniyede fileleri havalandırarak, bu sezonun en erken golünü kaydederken, aynı zamanda 50. yılını geçiren lig tarihinin de bilinen en erken ikinci golüne imza koydu. Lig tarihinde bilinen en erken golünü, 2005-2006 sezonunun 32. haftasında, 30 Nisan 2006 tarihinde Sivas'ta yapılan ve Kayserispor'un 5-0 kazandığı maçın 15. saniyesinde fileleri havalandıran, o zaman Kayserispor forması giyen, şu anda Fenerbahçe'nin kadrosunda yer alan İlhan Parlak atmıştı. 2007-2008 sezonunun ilk yarısında yapılan maçlarda henüz birinci dakikalar dolmadan toplam 4 gol atıldı. Umut Bulut'un yanı sıra, Sivasspor-Kasımpaşa maçında Sivassporlu Musa Aydın 20. saniyede, Konyaspor-Vestel Manisaspor maçında Vestel Manisasporlu Filip Holosko 24. saniyede, Trabzonspor-Beşiktaş maçında da Trabzonsporlu Gökdeniz Karadeniz, 36. saniyede gol sevinci yaşadı.

28.12.2007


 

G.Saray son çeyrekte vuruyor

Liderliği son haftada aldığı beraberlikle kaybederek ilk yarı sonunda 3. sıraya inen Galatasaray, bu sezon rakiplerini son çeyrekte vuruyor.

Sarı-kırmızılılar, ilk yarıda 29 kez rakip fileleri havalandırırken, bunların yüzde 41.37'sini (12) 76 ile 90. dakikalar arasında attı. Maçların son bölümünde açılan Galatasaraylı futbolcular, 80. dakikadan sonra ligin kaderini belli eden 10 gol buldu. Galatasaray, attığı gollerin yüzde 69'unu ise ikinci yarılarda rakip filelere gönderdi. ''Cim bom'', oynadığı 17 maçın ilk yarılarında toplam 9 gol bulabilirken, ikinci yarılarda ise 20 gol kaydederek maçları kazanmasını bildi. Sadece Ankaraspor, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği OFTAŞ spor maçlarında gol atamayan sarı-kırmızılılar, diğer tüm maçlarda gol atmayı başardılar. Galatasaray, ilk yarıdaki en farklı galibiyetini 6-0'lık skorla Konyaspor'a karşı alırken, Çaykur Rizespor'u da 4-0 yendi.

VOLKAN: ZORLANDIM

Sezon başında Antalyaspor'dan Galatasaray'a transfer olan ve sezon başında oynadığı futbol ve attığı gollerle taraftarların gönlünü kazanan Volkan Yaman, form düşüklüğünü yoğun maç temposuna bağladı. Antalyaspor'da oynarken haftada tek maç yaptıklarını belirten Volkan, Lig TV'ye yaptığı açıklamada, 'Antalyaspor'da haftada 1 maç oynuyordum. Ancak Galatasaray'da genel olarak haftada 2 maç oynanıyor. Yoğun maç temposuna ayak uydurmakta zorlandım'' dedi. İlk yarıyı istedikleri yerde bitiremediklerini belirten Volkan, ikinci yarı için de umutlu açıklamalar yaptı. Volkan, sezonu lider bitirmek istediklerini kaydederken, genç bir ekipte bulunduğunu, hedeflerinin de UEFA Kupası, Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda en iyi sonuçlar almak olduğunu kaydetti.

28.12.2007


 

İbrahim Akın İstanbul Büyükşehir Belediye'de

Beşiktaş, İbrahim Akın'ın İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transferiyle ilgili gelişmeleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) bildirdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den İMKB'ye gönderilen yazıda, ''Şirketimiz profesyonel futbolcularından İbrahim Akın'ın transferi konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ile görüşmelere başlanmıştır'' denildi.

HAZIRLIKLAR BUGÜN BAŞLIYOR

Beşiktaş Futbol Takımı, 2007-2008 sezonunun ikinci yarısı için hazırlıklarına bugün başlayacak. Siyah-beyazlılar, Fortis Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Lig'de ikinci yarı hazırlıkları için bugün BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde saat 17.00'de topbaşı yapacak.

28.12.2007


 

Basketbolda yurtdışına antrenör transferi

Türk basketbol antrenörü Hakan Demir, İsviçre'ye transfer oldu. Hakan Demir, İsviçre 1. Basketbol Ligi'ndeki Sion Herens takımıyla sözleşme imzaladı.

Demir, yurt dışına transfer olmasının Türk antrenörlerinin geldiği noktayı gösterdiğini ifade ederek, ''Artık basketbolda Türk antrenörleri Avrupa'da her yerde var. Önemli olan görev alınan yerlerde başarılı olmak'' dedi.

28.12.2007


 

Patlayıcı madde atan taraftar para cezası aldı

Erzurum'da, bir futbol maçında sahaya yabancı madde atan taraftara, 6 ay süreyle spor müsabakalarını seyirden men ve bin 316 YTL para cezası verildiği bildirildi.

Vali Yardımcısı Gürkan Polat'ın başkanlığında yapılan toplantıda, Cemal Gürsel Stadı'ndaki bazı güvenlik eksiklikleriyle Sporda Şiddet Kanunu'na muhalefet eden kişilere verilecek cezaların görüşüldüğü belirtildi.

28.12.2007


 

Hagi: En güzel golüm Türkiye'ye

Romenlerin karpatların maradonası eski milli futbolcusu Gheorghe Hagi 17 yıllık milli maç serüvenini albüm yaptı.

1983 yılında oynadığı ilk milli maçtan 2000 yılındaki son milli maça kadar bütün milli maçlardaki unutulmaz anları iki saat süren ve 'Milli Hagi 1' adını verdiği bir DVD oluşturdu. Hagi DVD'nin tanıtımı için sahneye çıktığında salonda bulunan yüzlerce hayranları 'mutlu yıllar Hagi' 'nice yıllara Hagi' diye tempo tutular. Hagi, milli forma ile atığı en güzel golün Romanya'nın Craiova şehrinde oynadıkları Türkiye karşısında atığı gol olduğunu ifade etti.

28.12.2007


 

Yeni G.Saraylı Emre A.Gücü'ne veda etti

Galatasaray ile anlaşan ve önümüzdeki günlerde resmi sözleşme imzalayacak olan Emre Güngör, Ankaragücü'nden ayrılmasının nedeninin para olmadığı belirterek, ''Bugüne kadar sahip olduğum her şeyi Ankaragücü'ne borçluyum'' dedi.

Emre yaptığı açıklamada, 7 yıl boyunca formasını giydiği Ankaragücü'nde kendisine verilen her türlü sözün yerine getirildiğini ve Galatasaray'a ailesinin kararıyla transfer olduğunu belirtti.

28.12.2007


 

G. Saraylılar fidan dikecek

Galatasaraylılar, Kemerburgaz Metin Oktay Hatıra Ormanı'na 12 bin 500 fidan dikecek.

Kulüpten yapılan açıklamada, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Takımı sporcuları, Türkiye Engelliler Spor Eğitim Vakfı Başkanı Yavuz Kocaömer. kulübün ileri gelenleri ve Ultraaslan Grubu'nun katılımıyla yarın 12 bin 500 fidan dikileceği bildirildi. Organizasyona katılmak isteyenler için 29 Aralık Cumartesi günü saat 10.00'da Ali Sami Yen Stadı önünden araç kaldırılacak.

28.12.2007


 

Hidayet, Knicks'e patladı

NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, sahasında New York Knicks'i 110-96 yenerken, milli basketbolcu karşılaşmayı 26 sayıyla tamamlayarak, takımının en skorer ismi oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 39 dakika sahada kalan Türkoğlu, 5 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda 3 kez başarılı olurken, 10 kez denediği 2 sayılık atışların da 7 tanesini sayıya çevirdi. 3 kez geldiği faul çizgisinde de tam isabetle oynayan Türkoğlu, karşılaşmada 26 sayı, 6 ribaunt ve 6 asistlik performans sergiledi. 5 oyuncunun çift haneli rakamlara ulaştığı Magic'de Türkoğlu'nu 25 sayı ve 6 ribauntla Rashard Lewis takip etti. Maçı 16 sayı, 11 ribauntla tamamlayan Dwight Howard ve 12 sayı, 3 asistle tamamlayan Keyon Dooling'in çabaları da galibiyete katkı sağladı.

28.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri