Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Risâle-i Nur, ders kitabı olacak

Filipinler’de Müslüman Mindanau Otonom Bölgesi Yüksek Öğrenim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Nora Şerif, Risâle-i Nur eserlerinin Filipinler’de ders kitabı olarak okutulacağını belirtti. Yeni Asya’ya konuşan Şerif, “Risâle-i Nur gibi bir eserin Filipinler’e ulaşmış olması bizim için büyük bir nimettir. Buna şükrediyoruz. Bu sayede Allah bize imanımızı Bediüzzaman vasıtasıyla güçlendirme fırsatı sunmuş oluyor” dedi.


İNTİHAR SALDIRISINDA ÖLDÜ

Pakistan’da, muhalefet lideri ve eski başbakanlardan Benazir Butto, Ravalpindi’de partisinin miting yaptığı alana düzenlenen intihar saldırısında haya

Erdoğan: 301 için bize teklif gelmedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TCK’nın 301. maddesiyle ilgili teklif getirilmesi çağrısında bulunulduğunu ancak birşey gelmediğini söyledi.


  Servisler çarpıştı: 4 öğrenci öldü

Konya’nın Beyşehir ilçesinde öğrenci taşıyan minibüsle işçi taşıyan otobüsün çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 4 öğrenci öldü, çok sayıda kişi yaralandı.


  Neron yine işbaşında 9 araç daha yakıldı

İstanbul’un 3 ayrı ilçesinde 9 araç daha kundaklandı. Alınan bilgiye göre, Küçükçekmece Halkalı Toplu Konutlar 1. Etap’ta park halinde duran ve çoğunluğu polis memurlarının özel otomobili olan 34 BH 74, 34 US 0186, 34 TA 0473, 34 AYE 02, 34 CSK 55, 34 UFU 53 ve 34 AD 8755 plakalı 7 araç, yüzleri kar maskesi ile kapalı kişilerce, gece yarısı ateşe verildi.


  Türkiye'yi iyi okuyamadık

Demokrat Parti (DP) genel başkan adayı Süleyman Soylu, ‘’taban ve tavan kucaklaşması olmadığı için Türkiye’yi iyi okuyamadık’’ dedi.


  Bakandan zamma tepki

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ‘’Enerji fiyatlarındaki artış, ciddi bir şekilde Türkiye’nin rekabetçiliğinde sıkıntı yaratır’’ dedi.


  Gıdada tek otorite Tarım Bakanlığı olacak

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, daha önce hazırladığı Veteriner Hizmetleri Kanunu, Gıda Kanunu ve Yem Kanunları taslağına gelen görüşleri dikkate alarak yeni bir taslak hazırladı.


  Anayasa Mahkemesi: Hakem Heyeti ‘mahkeme’ değil

Anayasa Mahkemesi, Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin ‘’mahkeme’’ niteliği taşımadığını bildirdi.


  Dursun Uyar, teslim oldu

Hakkında 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar’ın Karabük’ün Eskipazar İlçesi Emniyet Müdürlüğü’ne teslim olduğu bildirildi.


  Baydemir’in 3 yıl 6 ay hapsi istendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in ‘’Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanun’un koyduğu yasaklara ve yükümlülüklere aykırı hareket etmek’’ ve ‘’Görevi kötüye kullanmaktan’’ 3 yıl 6 ay hapsi istendi.


  Avrupa, Türkiye ile küresel güç olur

AB Dönem Başkanlığını 1 Ocak 2008’de üstlenecek olan Slovenya’nın Devlet Başkanı Danilo Turk, Türkiye’nin AB üyeliğine desteklediğini söyledi.


  DTP’ye tedbir yok

Anayasa Mahkemesi, Demokratik Toplum Partisinin (DTP) kapatılması talebiyle açılan davada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesindeki ‘’seçime katılamama, üyelik dondurma ve muhtemel hazine yardımından yoksun bırakma’’ taleplerini reddetti.


  2007’nin son MGK toplantısı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bugün saat 13.30’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında toplanacak. MGK’nın 2 ayda bir yapılan olağan toplantısı, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilecek.


  Sekiz asırlık çınara tanıtım panosu

Isparta’nın Yalvaç ilçesindeki anıtsal çınarın altına, Çınaraltının tarihî dokusu hakkında bilgilerin yer aldığı, Türkçe ve İngilizce tanıtım panosu yerleştirildi.


  İstihdam sadece hükümetin değil, Türkiye’nin meselesi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, istihdamda arz ve talebin çakıştırılamadığını belirterek, ‘’’İstihdam sadece hükümetin değil, Türkiye’nin meselesidir’’ dedi.


  Kitabı oku, ödülü kap

Rize’de öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarınını artırılması amacıyla ödüllü kitap okuma kampanyası başlatılacak.


  2,5 aydır hastanede ziyaretçi bekliyor

zmir otogarında düşen ve felç geçirdiği belirlenen 43 yaşındaki kadını, kaldırıldığı İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2.5 aydır kimse aramadı.


  Yılbaşı kutlamaları Kadıköy’de de iptal

Taksim’den sonra Kadıköy’deki yılbaşı kutlamaları da iptal edildi.Kadıköy Belediyesi, daha önce yapılacağını duyurduğu yılbaşı gecesi kutlamalarının iptal edildiğini bildirdi.


  DHMİ’ye yeni genel müdür

Ulaştırma Bakanlığına bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne (DHMİ), Genel Müdür Yardımcılarından Orhan Birdal’ın atanmasına ilişkin kararnamenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandığı öğrenildi.


  560 konuta 5 bin yüz başvuru

Topu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Diyarbakır’da satışa sunulan 559 konut için 5 bin 100 kişi başvurunca hak sahipleri yapılan çekilişle belirlendi.


  İstismara destek olmayın

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, vatandaşların sokakta çalıştırılan çocuklara para vermeleri durumunda o çocuğu istismar eden kişiye destek sağlayacaklarını belirterek, ‘’Verdiğiniz her kuruş, o çocuğun sokakta kalmasına ve sokakta yaşayan çocuğa dönüşmesine katkı sağlar’’ dedi.


  50 bin öğrenci sınavda ter döktü

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilköğretim 6. ve 7. sınıflar için ilk kez Haziran 2008’de yapılacak Seviye Belirleme Sınavı’nın denemesi bugün yapıldı.


  Okul öncesi zorunlu eğitim önemli bir adım

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesinin çok önemli bir adım olduğunu belirtti.


  Fahri trafik müfettişi sayısı arttırılacak

Türkiye’de görev yapan 11 bin 537 fahri trafik müfettişi sayısı 26 bin 14’e çıkarılacak.


  Sarıkamış Harekâtı stratejik bir plan

TBMM Başkanlığı Başdanışmanı Kemal Öztürk, Sarıkamış Harekâtı’nı herkesin hayalperestlik olarak gördüğünü ama harekâtın stratejik bir plan olduğunu araştırınca gördüğünü söyledi.


  Yıl başında çam ağacı kesmeyin

Tema Vakfı Genel Müdürü Uygar Özesmi, yılbaşı süsü olarak kullanılan çam ağaçlarının 5-10 yılda yetiştiğini, kesilmelerinin ‘’yılların ziyan edilmesi’’ anlamına geldiğini belirterek, vatandaşlardan yeni yıla girerken çamları kesmek yerine ağaç dikmelerini istedi.


  Şifalı fast-food

‘’Türk fastfood’’u olarak tanımlanan, karın doyurmanın en kolay ve ucuz yolu olarak bilinen simit, artık değişik ayaküstü atıştırma alternatifleriyle yarışıyor.


  Uykunuz kaliteli mi?

Düzensiz hayat ve bazı hastalıklar sebebiyle bozulan uyku kalitesi, insan hayatını olumsuz yönde etkileyerek, birçok önemli hastalığa sebep olabiliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri