Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Zam otomatiğe bağlanıyor

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, ‘’elektrikte otomatik fiyat ayarlamasının, otomatik zam anlamına geldiğini’’ savundu. Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetimi Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de elektrik üretiminin yarıya yakınının doğalgaz kullanılarak elde edildiği hatırlatıldı.


“Yapmak zorunda olduğumuz bir zamdı”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik zammı ile ilgili olarak, “Bu yapmak zorunda olduğumuz bir zamdı. Yapmasak yine cepten çıkacaktı

Elektrik zammını haklı bulan da var

Gaziantepli bazı sanayiciler elektriğe yapılan zamdan şikayetçi olurken, bazıları da hükümeti haklı buldu.


  Çağlayan: Enerji fiyatları yüksek

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’de enerji fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi.


  2008 reform yılı olsun

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ‘’Eğer ekonomide değişim ve reformlar yapılmazsa, 2008 ekonomisi 2007’den kötü olabilir” dedi.


  IMF’ye, 9 yılda 5.6 milyar dolar faiz ödendi

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonuna (IMF) son 9 yılda 5.6 milyar dolar faiz ödendiğini belirterek, 2012 yılına kadar borcun biteceğinin öngörüldüğünü bildirdi.


  KEY ödemesi başka bahara

Bakanlar Kurulu, konut edindirme yardımı hak sahiplerinin isimleri ile yardım tutarlarının yer aldığı listelerin Emlak Bankası’na teslimine ilişkin sürenin 30 Kasım’dan itibaren üç ay uzatılmasına karar verdi.


  Cari açık ciddî tehlike

Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran, yüksek iç ve dış borcun, sıcak para ve cari açığın Türkiye için ciddî tehlike olduğunu vurguladı.


  Asgarî ücret belli oldu

Asgari ücret Ocak ayında 16 YTL artışla 435 YTL olarak uygulanacak.


  Taşıt ihracatında yeni rekor

İhracatçı birlikleri günlük ihracat kayıtlarından yaptığı belirlemeye göre, Türkiye 1 Ocak25 Aralık arasında toplam 104 milyar 4.6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri