Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Sergen'in 3 yıldızı

Türkiye'ye gelen yabancı oyuncuların vasat olduğunu söyleyen tecrübeli futbolcu Sergen Yalçın, "Roberto Carlos, Delgado ve Alex iyi oyuncular ancak, Lincoln'ün yıldız olduğunu düşünmüyorum. Brezilya milli takımı forması giymemiş bir 10 numara yıldız olamaz" diye konuştu.

Futbol hayatını Eskişehirspor'da sürdüren Sergen Yalçın, Turkcell Süper Lig'in kalitesinin düştüğü görüşünde. NTV'nin sorularını cevaplayan deneyimli futbolcu, Roberto Carlos ve Lincoln için de ilginç tespitlerde bulundu. Süper Lig'in kalitesinin son yıllarda oldukça düştüğünü belirten Sergen, "Artık alttan çok iyi oyuncular gelmiyor. O yüzden ligin kalitesi bana göre son bir kaç senede düştü" dedi.

F.BAHÇE ÇOK KALİTELİ

Tecrübeli oyuncu Fenerbahçe'nin lige çok göre çok üst düzey bir takım olduğunu belirterek, hem oyuncu kalitesi, hem camia olarak sarı-lacivertlilerin küçümsenemeyecek durumda olduğunu söyledi. Sergen Yalçın, son yıllarda Türkiye'ye gelen yabancı oyuncuların kalitesinin de azaldığını ifade etti.

CARLOS'U BİLİYORUZ

Vasat oyunculara yıldız muamelesi yapıldığının altını çizen Sergen, "Roberto Carlos'un yıldız olduğu doğru. Hakikaten Roberto Carlos çok önemli, kendini ispatlamış bir isim. Ona bizim söyleyecek bir şeyimiz yok açıkçası ama, ben Lincoln'ün yıldız olduğuna pek katılmıyorum. Brezilya forması giymemiş bir on numara nasıl bir yıldız oluyor ben onu anlamadım" diye konuştu.

EN İYİSİ ALEX

Son yıllarda Hagi'den sonra gelen en iyi yabancının Fenerbahçeli Alex olduğunu vurgulayan tecrübeli isim, Brezilyalı oyuncunun sarı-lacivertli takıma çok büyük katkısı olduğunu söyledi. Beşiktaş'ın Arjantinli oyuncusu Matias Delgado'yu da beğendiğini belirten Sergen Yalçın, "Delgado fena oyuncu değil. Ayakları iyi, kıvrak. Biraz üzerinde durulursa, hakikaten Beşiktaş'ın nasıl bir kulüp olduğu, nasıl bir camia olduğu kendisine anlatılırsa, çok yararlı olabilir" dedi.

LİNCOLN YILDIZ DEĞİL

Sergen Yalçın, Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk formulünün ise derbi maçlarından geçtiğini belirtti. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın şanslarının eşit olduğunu söyleyen Sergen, "Kim ikinci yarı iyi başlarsa, kim derbileri kazanırsa o şampiyon olur. Derbi maçları çok önemli. Bence derbi maçlarını kazanan takım şampiyon olacak" şeklinde konuştu.

30.12.2007


 

Gökdeniz Rusya'dan teklif aldı

Süper Lig'de gol krallığında 10 golle ilk sırada yer alan Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Gökdeniz Karadeniz'e, Rusya'dan teklif geldi. Rusya'nın Rubin Kazan Takımı'nın Trabzonspor'dan Gökdeniz Karadeniz'i istediği ve bunun hafta başındaki yönetim kurulu toplantısında görüşüldüğü öğrenildi.

Kulüp basın sözcüsü Zeyyat Kafkas, teklife ilişkin olarak yaptığı açıklamada, ''Kulübe resmi bir teklif geldiği doğrudur. Ancak şu an için Gökdeniz Karadeniz'in satılması gibi bir durum sözkonusu değil'' dedi. Gökdeniz'in Trabzon'daki görevini henüz tamamlamadığını düşündüğünü kaydeden Kafkas, şöyle konuştu:

''Kendisi de öyle düşünüyordur. Zamanı geldiği zaman Trabzonspor'u Avrupa veya Rusya'da temsil etmesi bizi de gururlandıracaktır. Gökdeniz'in de hakkıdır. Aynı Fatih Tekke'nin transfer olduğu o gün gibi. Fatih Tekke, için o kararı verirken, o talebini değerlendirirken Fatih'in Trabzonspor'a verdiği hizmetleri de gözönüne aldık. O gün kontratının bitmesine 6 ay kala o gitme hakkını istediyse gerek ekonomik ve gerek başka anlamda gitmek hakkıdır. Aynı şey Gökdeniz Karadeniz için de geçerlidir.''

Teknik direktör Yanal ile birlikte bir şampiyonluk projesi oluşturduklarını ifade eden Kafkas, ''O 2-3 yıl içerisinde olabilir. Ama her yıl Trabzonspor, bu yarışın içinde olmalıdır, bu yıl da dahil. Gökdeniz'i bu anlamda satmayı düşünmüyoruz'' diye konuştu.

30.12.2007


 

İlk yarıda 5 oyuncu bir maçta 3 gol attı

Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun ilk yarısında 5 futbolcu bir maç içinde 3'er gol atma başarısını gösterdi

Bursasporlu Sinan, Gaziantepsporlu De Nigris, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Adriano, Fenerbahçeli Alex ile Konyasporlu Murat Hacıoğlu, ilk yarıda ''hat-trick'' yapan oyuncular oldu.

KENDİ KALELERİNE GOL ATTI

Öte yandan Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun ilk yarısında 3 futbolcu kendi kalesine gol atma şanssızlığını yaşadı. Kayserispor'un 3-1 kazandığı Vestel Manisaspor maçında Kayserisporlu Koray, 1-1 biten Konyaspor-Gençlerbirliği maçında Gençlerbirliği'nden Tolga, Trabzonspor'un 2-1 kazandığı Ankaraspor maçında da bordo-mavili takımdan Hüseyin, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi.

30.12.2007


 

Holosko Beşiktaş'a çok faydalı olacak

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul sağlam, Vestel Manisaspor'dan transfer edilen Filip Holosko'nun farkının sezon içerisinde görüleceğini söyledi.

Ertuğrul Sağlam, TV8'de katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, yeni transferleri Holosko'ya değinerek, ''Holosko, çok yetenekli ve kaliteli bir futbolcu. Holosko'nun hücum hattındaki farkını zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz'' dedi. Holosko'nun, Beşiktaş'a uzun yıllar hizmet edebilecek bir futbolcu olduğunu kaydeden Sağlam, şöyle konuştu:

HOLOSKO'YA İHTİYACIMIZ VARDI

''Holosko bizim istediğimiz ve uzun yıllar Beşiktaş'a hizmet edecek yaşta ve kalitede bir futbolcuydu. Takımımıza katkısını imzayı attıktan sonra hep birlikte görürüz. Ben sporcuları bireysel olarak konuşmayı seven birisi değilim ama bu takımın Holosko'ya ihtiyacı vardı. Biz yönetimimizden bu transferi gerçekleştirmesini talep ettik ve süreç sonuçlandı. Demek ki Holosko'da olan yetenek ve kalite, bizim takımımızdaki bazı futbolcularda yok. Holosko'nun takımımızın hücum hattındaki diğer futbolculardan farkını zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz.''

30.12.2007


 

Kleberson 1 milyon Avro ödeyecek

Beşiktaş Kulübü, geçen sezon sonuna doğru izinsiz olarak kulüpten ayrılan Brezilyalı futbolcu Jose Kleberson Pareira'dan 1 milyon Avro alacak.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na dün gönderilen yazıda, Kleberson ile mevcut hukuki sorunları çözme konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi. Açıklamada, Kleberson'un, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye 5 iş günü içinde 1 milyon Avro ödeme yapacağı vurgulanarak, Brezilyalı oyuncunun, FIFA İhtilaf Çözümleme Dairesi tarafından tespit edilen 462 bin 112 Dolarlık tutarı, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den tahsil etme hakkından da kesin olarak feragat edeceği kaydedildi.

Diatta gönderildi

Ligin ikinci yarısına daha güçlü girmeyi hedefleyen ve bu amaçla Vestel Manisaspor'dan Filip Holosko'yu transfer eden Beşiktaş, Senegalli savunma oyuncusu Lamine Diatta ile yollarını ayırdı. Menajeri Sinan Engin'in dün bir görüşme yaptığı ve kendisine kulüp bulmasını istediği Diatta ile karşılıklı anlaşarak, sözleşmesini feshetti.

30.12.2007


 

Fenerbahçe boksta şampiyon oldu

İstanbul'da sona eren turnuvadaFenerbahçe topladığı 57 puanla şampiyonluğa ulaştı.

Türkiye Kulüplerarası Fenerium Boks Birinciliği İstanbul'da sona ererken, takım sıralamasında Fenerbahçe şampiyon oldu. Fenerbahçe Kulübü'nün lisanslı ürünler markası olan Fenerium'un sponsorluğunda, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda 4 gün süren ve 19 kulüpten 116 sporcunun katıldığı organizasyon, bugün yapılan final müsabakalarıyla tamamlandı. Kulüpler sıralamasında 57 puan toplayan Fenerbahçe ilk sırayı alırken, 33 puanla İstanbul Tekelspor ikinci, 17 puanla Ankara TSE üçüncü, 12 puanla Beşiktaş da dördüncü oldu. Türkiye Kulüplerarası Fenerium Boks Birinciliği'nin son günündeki final karşılaşmalarında 11 kiloda da final oynamayı başaran Fenerbahçeli boksörler, 7 sıklette rakiplerini yenerek adlarını zirveye yazdırmayı başardılar.

30.12.2007


 

Real Madrid'de 3 kupaya 900 bin Avro prim vaadi

İspanya'nın dünyaca ünlüfutbol kulüplerinden Real Madrid'de kulüp başkanı Ramon Calderon, bu sezon3 kupa kazanmaları halinde her futbolcuya 900 bin avro prim ödeyeceklerini vaat etti.

La Liga, Şampiyonlar Ligi ve Kral Kupası'nı 20072008 sezonunda müzesinegötürmek isteyen Real Madrid'de, sezon başında açıklanan ''3 kupaya 600 binavroluk'' prim, 300 bin avro daha yükseltildi. Şu anda noel ve yılbaşıtatilinde olan futbolcuların dönüşte, Calderon'a cevap verecekleri ileri sürülüyor.

30.12.2007


 

Ronaldinho Milan yolunda

İspanyol spor basını, ''en kötü yılını geçirdi'' dediği Brezilyalı futbolcu Ronaldinho'nun FC Barcelona'dan ayrılacağına kesin gözüyle bakıyor.

Barcelona'da esas sorunun''takım olmaktan uzaklaşmak'' olduğu belirtilse de Katalan takımının yıldız oyuncusu Ronaldinho'nun formsuzluğu tartışmaların odak noktasınıoluşturuyor. Sezon başında İtalya'nın AC Milan kulübünden 100 milyon avroluk teklif alan ancak Barcelona'nın satmamasından dolayı takımında kalan Ronaldinho'nun sezon sonunda Milan'a transfer olabileceğini iddia eden İspanyol gazeteleri, İngiltere'nin Chelsea kulübünün de yıldız futbolcu ileilgilendiğini ileri sürüyor. Marca gazetesi, Ronaldinho'nun fiyatının düştüğünü savunarak, Barcelona'daki takım arkadaşı Zambrotta ile birlikte Milan'a gitmesinin gündemde olduğunu ve İtalyan yöneticilerin Brezilya'da tatilde olanRonaldinho ile görüştüklerini yazdı.

30.12.2007


 

Koray ve Burak Vestel Manisa'da

Beşiktaş'ta Holosko karşılığında Vestel Manisaspor'a bonservisleriyle verilen Koray Avcı ve Burak Yılmaz'ın da Ege kulübüne gitmeyi kabul ettikleri bildirildi.

Genel menajer Sinan Engin, her iki futbolcuyla görüştüklerini ifade ederek, ''Kendileriyle vedalaştık. İki futbolcuya da artık Vestel Manisaspor'un futbolcuları olduğunu söyledim'' dedi.

30.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri