Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

2007’de AB’yi unuttuk

Türkiye-AB Derneği Başkanı Prof. Dr. Haluk Günuğur, 2007 yılının “Türkiye-AB ilişkileri açısından iyi geçmediğini” belirterek, 2008’de de ilişkilerin iyileşmesi yönünde beklentisi bulunmadığını ve gelecek yılın ilişkiler açısından “sıkıntılı” olacağını söyledi.


Kardak yine ısınıyor

Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan’a ait 1 sahil güvenlik botunun, dün Kardak kayalıkları bölgesinde Türk karasularını ihlâl ettiğini bildirdi.

Pakistan’a demokrasi tavsiyesi

Pakistan eski Başbakanı Benazir Butto’nun öldürülmesi TBMM’de yayınlanan bir bildiri ile kınandı. Meclisteki siyasi partilere mensup grup başkan vekil


  Çelik: Öğretmen ihtiyacı 12 bin 805

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 25 bin 83 öğretmen açığı olduğunu, ancak norm kadro fazlası 12 bin 278 öğretmen bulunduğunu bildirerek, ‘’Bu nedenle gerçek öğretmen ihtiyacı 12 bin 805’tir’’ dedi.


  Gül, ABD’ye gidiyor

ABD Başkanı George W. Bush’un davetlisi olarak 7-11 Ocak 2008 tarihlerinde ABD’yi ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 8 Ocakta Bush ile görüşecek.


  Bombacılar cezaevinde

Mecidiyeköy’de, içinde patlayıcı madde bulunan çanta ele geçirilmesiyle ilgili tutuklanan 2 kişi, Bayrampaşa Cezaevine gönderildi.


  4 araç daha kundaklandı

Bahçelievler ve Sultanbeyli’de bir kamyonet ile 3 otomobil kundaklandı.


  Yeşilay’dan yılbaşı uyarısı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Mustafa Necati Özfatura, “alkol tüketiminin had safhaya ulaştığı yıl başlarında kazaların çoğaldığını ve insanların haysiyetine zarar verecek sahnelerin yaşandığını” belirtti.


  Soylu, destek istedi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan adayı Süleyman Soylu, ‘’Kıratın yeniden şahlanması için’’ destek istedi.


  İstanbul’da yeni yıl tedbirleri

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların yılbaşını birlik, beraberlik ve huzur ortamı içinde geçirmeleri amacıyla asayiş ve trafik konularında gerekli tedbirleri aldı.


  Mazlum-Der: Demokrasi ve insan hakları herkese lâzım

Mazlum-Der Genel Başkanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Pakistan’da meydana gelen ve bütün dünyayı üzüntüye boğan “suikast görünümündeki katliâmı” şiddetle kınadıklarını belirtti.


  Hükümet, yasakçı zihniyetin istediği yönde hareket ediyor

Sakarya Başörtüsü Platformu, 120. başörtüsü eylemini gerçekleştirdi.


  Müze değil, yaşayan medeniyet evi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Topkapı Sarayı Müzesi’nin sadece bir müze değil, dipdiri yaşayan bir medeniyetin evi olduğunu’’ bildirdi.


  Çocuklar AB’yi öğreniyor

“AB nedir?’’ sorusuna çocuklar, “AB bahçeli evlerdir’’, “AB yüksek binalardır’’ ve “AB, Avrupa Yakası dizisini yapmıştır’’ gibi ilginç cevaplar veriyor.


  Türkiye’yi, Arap ülkesi sanıyorlar

Çinli rehberler, ülkelerinde Türkiye’nin bir Arap devleti sanıldığını belirterek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan daha fazla reklâm yapılmasını istedi.


  - 6 derecede asfaltlama

Çubuk Belediyesi, trafiğin engellenmesinin önüne geçmek üzere yol asfaltlama çalışmalarını hava sıcaklığının eksi 6 santigrat dereceye düştüğü geceleri yapıyor.


  Ankara’dan Bâlâ’ya yardım

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sık sık depremlerin yaşandığı Balâ’nın Afşar Beldesi’nde halka, kabandan bota, sıcak çorbadan seyyar fırında üretilen sıcak ekmeğe kadar her türlü yardımı gerçekleştiriyor.


  Balâ'da 500 ev hasarlı durumda

Ankara Vali Vekili Celal Ulusoy, depremden etkilenen Balâ’da, hasar tespit çalışmalarının sürdürdüğünü belirterek, ‘’Ağır hasarlı ev sayısının 400-500 civarına ulaştığı tesbit edildi. Şu anda vatandaşların kış süresince barınma sorununu çözmek için çalışıyoruz’’ dedi.


  Çanakkale’de hasar yok

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, depremlerden dolayı kent genelinde herhangi bir hasar ve paniğin söz konusu olmadığını söyledi.


  24 saat çam nöbeti

Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte çam kesimlerine karşı Tekirdağ’da tedbirler arttırıldı. Tekirdağ Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri küçük çam fidanlarının yoğun olduğu yerlerde yılbaşı sonuna kadar denetimlere başladı.


  30 bin abonenin elektriği kesildi

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) Van Bölge Müdürü Muammer Yavuz Van, Muş, Hakkari ve Bitlis’te son 1 ayda 335 ekiple düzenlenen operasyonlarda, kaçak elektrik kullandığı belirlenen ve elektrik borcunu ödemeyen 30 bin abonenin elektriğinin kesildiğini belirtti.


  Telefon için 2 km yürüyorlar

Muş merkeze bağlı Aşağı Yongalı Köyünde sadece muhtarın telefonunun olması beraberinde bazı zorlukları da getiriyor.


  Yatan hastanın ilâçları hastaneden

Resmî sağlık kurumlarında yatarak tedavi olan hastalara 1 Ocak’tan itibaren ilâç ve malzeme temin ettirilmeyecek. Bu hastaların ilâç ve malzemeleri hastaneler tarafından karşılanacak.


  Mahallesinde ölenlerin resmini kahvehaneye asıyor

Erzurum’da bir mahalle kahvehanesine son 32 yılda vefat edenlerin vesikalık resmi asılıyor. Kahvehane müdavimleri, ölen komşu ve arkadaşlarına her gün Fatiha okuyor.


  Kâğıt biletler tarihe karışıyor

İETT ve özel halk otobüslerinde kullanılan kâğıt biletler 1 Ocak 2008’den itibaren tarihe karışıyor. Kâğıt biletlerin yerine “Beşibiryerde” adı verilen elektronik biletler kullanılacak.


  İstanbul, 36 saat susuz kalacak

İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarındaki bazı semtlere 2 Ocak Çarşamba gününden itibaren 36 saat süreyle su verilemeyecek.


  Dünyaca ünlü hafızlar Sivas’ta

Dünyaca ünlü hafızlar, Sivas’ta düzenlenen faaliyette Kur’ân-ı Kerim okudu.


  Millî şaire devlet sahip çıkmadı

Edebiyat araştırmacısı yazar İsa Kocakaplan, İstiklâl Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un “milli mücadelede yerine getirdiği hizmetlerine lâyık bir ilgiye asla kavuşamadığını” söyledi.


  Minibüslerin hattı değişiyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar-Topkapı arasındaki metrobüs güzergâhında faaliyet gösteren minibüslerin, 1 Ocak 2008’den itibaren kademeli olarak kısa sürede başka hatlara kaydırılacağını söyledi.


  Dilencinin üzerinden 2 bin YTL çıktı

Gaziantep’te, cami önünde dilenen bir kişinin üzerinden 2 bin 19 YTL nakit para çıktı.


  Haftada 300 gram balık iyi gelir

Balığın kalp damar başta olmak üzere, şeker, tansiyon, migren, kolesterol ve kanser gibi hastalıklara karşı olumlu etkilerinin olduğu, haftada en az 300 gram tüketilmesi önerildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri