Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Necati'nin Galatasaray özlemi

Ankaraspor'a kiralık olarak gönderilen Necati Ateş, G.Saray'da kadro dışı bırakılmasının Avrupa'ya gitme yolunda önünü kestiğini söyledi. Yaşadığı olayın kendisini G.Saray'dan soğutmadığını belirten Necati Ateş, ''Bu kırgınlık da içimdeki G.Saray sevgisinden oldu. Bugün G.Saray bana ne zaman gel derse ben koşa koşa gitmeye hazırım" dedi.

Ankaraspor'a kiralık olarak gönderilen Necati Ateş, Galatasaray'da kadro dışı bırakılmasının Avrupa'ya gitme yolunda önünü kestiğini söyledi. Futbol Extra Dergisi'nin Ocak ayı sayısında röportajı yer alan Necati, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra hedefine varamadığını ve bunun nedeninin üzerine 'Kadro dışı kalma' etiketinin yapıştırılması olduğunu belirterek, ''Avrupa'dan ve Türkiye'den çok iyi teklifler vardı. Galatasaray'dan ayrıldığımda çok iyi bir transfer yapacağıma inanıyordum. İngiltere'den ve Almanya'dan kulüpler hazırdı, ama kadro dışı kalınca adamların kafalarında 'Acaba niye kadro dışı kaldı' diye soru işaretleri oluştu. Her biri tek tek geri çekildi. Yani Avrupa'ya gitme hayalim tam gerçekleşecekken, kadro dışı kalmam önümü kesti. Şayet kulüp bana 'Seni göndermek istiyoruz' deseydi, ben bugün Avrupa'nın çok ünlü bir kulübünde oynuyor olacaktım. Kulüp de benden çok iyi para kazanabilecekti'' diye konuştu.

Kadro dışı kalmadan Hertha Berlin ve Middlesbrough ile yapılan görüşmelerde her şeyi bitirdiklerini vurgulayarak, ''Sadece benim 'evet' dememi bekliyorlardı. Ben bu olaydan sonra onların teklifini kabul ettim, ama benden vazgeçtiklerini söylediler. Son olarak Trabzonspor ve Ankaraspor bana teklif yaptı, ancak ben Ankaraspor'u tercih ettim. '' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'dan ayrıldıktan bu yana sürekli takım arkadaşlarıyla görüştüğünü belirten Necati, ''Beni arıyorlar. İçlerinden 'Keşke sen de burada olsaydın, çok iyi olurdu' diyenler var. Ayrıca Galatasaray'a hizmetim hala sürüyor'' dedi. Necati, bu konuda örnek de verirken, ''Şu anda Galatasaray, Sivasspor ile çekişiyor ve biz Sivasspor'u yendik. Ben de o maçta gol attım. Bir taraftan da Galatasaray duygusuyla çıktım çünkü o maça. Benim attığım golle Galatasaray'ın rakibi Sivasspor'un elini boş göndermek beni daha mutlu etti. Buradan bile Galatasaray'a yararım dokundu açıkçası. Galatasaray benim evim ve ben evimi terk etmedim. Sadece bir süreliğine evimin uzağındayım, o kadar'' ifadelerini kullandı.

KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM

Yaşadığı olayın kendisini Galatasaray'dan soğutmadığını, kırgınlığının evinden uzaklaştırılmaktan dolayı olduğunu, ancak bunu da unuttuğunu söyleyen Necati Ateş, ''Bu kırgınlık da içimdeki Galatasaray sevgisinden oldu. Bugün Galatasaray bana ne zaman gel derse ben koşa koşa gitmeye hazırım. Hiç düşünmeden geri dönerim. Tabi ki Ankaraspor'un rızasını alarak dönerim'' şeklinde konuştu.

31.12.2007


 

Yıldırım: Büyümemizi kimse engelleyemez

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yeni yılda, kulübün 100. yılında elde ettikleri başarıların daha fazlasını yaşamanın planlarını yapmak zorunda olduklarını belirterek, ''Her gün ayrı bir hevesle kucakladığımız 100. yıl coşkumuz, bir diğer 100. yılımıza adım atarken aynı heyecan ve tecrübeyle devam edecektir'' dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nün aylık resmi dergisinin 2008 Ocak sayısındaki ''Büyümemizi engellemeye kimse cüret edemeyecektir'' başlıklı yazısında Yıldırım, 100. yıllarında tüm şubelerde başarılar elde ettiklerini belirterek, ''2007 yılı içerisinde gerek tüm şubelerimizin elde ettiği başarılar, gerek yapılan tüm etkinliklerle, 'hep birlikte' kulübümüzün şanlı yüzyılının tamamlayıcıları olma şerefine ulaştık. Her gün ayrı bir hevesle kucakladığımız 100. yıl coşkumuz, bir diğer 100. yılımıza adım atarken aynı heyecan ve tecrübeyle devam edecektir. Fenerbahçe Kulübü, geçmişinden aldığı güç ve şerefle tüm fertlerini kendi geleceğinin sadık bekçileri yapmıştır. Hepimizin gönlüne kazınmış Fenerbahçe sevdası, nice yüzyıllar boyunca yine siz Fenerbahçe taraftarlarının eşsiz desteğiyle sürecek, sarı-lacivert renklerimiz, bizlerin sesi, kuvveti, prestiji ve ailesi olmaya ilelebet devam edecektir'' şeklinde görüşlerini belirtti.

Aziz Yıldırım, 2008 yılının yeni yatırımlarının ve başarılarının yılı olacağını belirterek, ''Önümüzde yepyeni bir yıl var. Artık 100. yılımızda elde ettiğimiz başarıların daha fazlasını her anlamda yaşamanın planlarını yapmak zorundayız. Çünkü Fenerbahçeli olmak, Fenerbahçe'yi yaşamak için her dönem yenilikçi olmak zorundasınız. Önümüzdeki yıl yine yeni yatırımların, yeni başarılarımızın yılı olacaktır'' dedi.

31.12.2007


 

Cavcav'dan Aziz Yıldırım'a övgü

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, yakın dostu olan Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'ı yerden yere vururken, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'na da Canaydın'ı istemeyerek Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın geçmesi gerektiğini söyledi.

Aylık spor dergisi Futbol Extra'ya sürpriz açıklamalar yapan Başkan Cavcav, "Ben Özhan Canaydın'ın yerine Aziz Yıldırım'ın Kulüpler Birliği Başkanı olmasını isterim. Sürekli eleştirdiğim Aziz Yıldırım'ın Kulüpler Birliği'ne Canaydan'dan kat kat daha iyi başkanlık yapacağına inanıyorum. Yiğidi öldür ama hakkını teslim et. Aziz Yıldırım F.Bahçe için çok iyi başkanlık yapıyor. Ben Aziz Bey'in sadece bazı tavırlarını ve tarzını eleştiriyorum, yoksa onun başkanlık başarısı takdir edilecek nitelikte" dedi.

31.12.2007


 

Trabzon kaleci Onur'la anlaştı

Transfer arayışlarını sürdüren Trabzonspor, ilk olarak Karşıyaka'nın kalecisi Onur Recep Kıvrak ile anlaştı.

İzmir'de Karşıyaka Kulübü ile masaya oturan bordomavili kulübün transfer komitesi üyesi Abdullah Başer, yaptığı açıklamada, Onur'un transferi konusunda prensipte bir anlaşma sağladıklarını söyledi. Başer, Onur'un Trabzon'a geleceğini ve yapılacak son bir görüşmenin ardından transferin tam olarak netleşeceğini kaydetti.

31.12.2007


 

Mısırlı Abdullah Konya'dan ayrıldı

Konyaspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Hasan Dağlı, Dağlı, Mısırlı oyuncu Muhammed Abdullah ile yolların ayrıldığını, oyuncunun sözleşmesinin karşılıklı feshedildiğini söyledi.

Ligin ilk yarısını başarılı bir performansla kapatan Konyaspor'da, ara dönem transfer çalışmaları sürüyor. Konyaspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Hasan Dağlı, takıma teknik direktör Ünal Karaman'ın önerileri doğrultusunda genç oyuncular kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü, bu genç oyuncuların takımın güçlü bir alt yapıya sahip olmasını sağlayacağını söyledi. Hasan Dağlı, Mısırlı oyuncu Muhammed Abdullah ile yolların ayrıldığını, oyuncunun sözleşmesinin karşılıklı feshedildiğini ifade ederek, bundan sonra Abdullah'ın Mısır'da bir takımda forma giyeceğini sözlerine ekledi.

31.12.2007


 

K.Yaka'lı Emrah'a Kasımpaşa talip

Karşıyaka'nın sezon başında Yozgatspor'dan transfer ettiği Emrah Umut'a Süper Lig'in yeni ekiplerinden Kasımpaşa talip oldu.

Ligin ilk yarısında yeşilkırmızılı kulüpte istediği şansı bulamayan Emrah'ın İstanbul kulübü ile temasta olduğu ve transferinin birkaç gün içinde netleşeceği öğrenildi. Öte yandan birçok kulübün transfer listesinde yer alan golcü futbolcu Özgür Karakaya ise sezon sonuna kadar Karşıyaka forması giyeceğini dün futbol şubesine bildirdi. Tecrübeli golcüye TFF 1.Ligi'nin şampiyon adayları Sakaryaspor, Eskişehirspor ve Antalyaspor talip olmuştu. Ayrıca Teknik Direktör Engin İpekoğlu'nun kadroda istemediği Deniz Kaçan'ı Turgutluspor almak isterken, Serdar Güneş'in de arayış içinde olduğu belirtildi.

Bülent Ertekin / İzmir

31.12.2007


 

Hidayet muhteşem oynadı

NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, sahasında Charlotte Bobcats'i 104-95 yenerken, milli basketbolcu karşılaşmayı 28 sayıyla tamamlayarak, takımının en skorer ismi oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 40 dakika sahada kalan Türkoğlu, 5 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda 4 kez başarılı olurken, 15 kez denediği 2 sayılık atışların da 5 tanesini sayıya çevirdi. 6 kez geldiği faul çizgisinde de tam isabetle oynayan Türkoğlu, karşılaşmada 28 sayı, 7 ribaunt ve 1 asistlik performans sergiledi. 5 oyuncunun çift haneli rakamlara ulaştığı Magic'de Türkoğlu'nu 18 sayıyla Rashard Lewis takip etti. Maçı 16 sayı, 6 asist ve 4 ribauntla tamamlayan Carlos Arroyo ve 15 sayı ve 16'sı savunma olmak üzere 21 ribauntla oynayan Dwight Howard da galibiyete katkı sağladılar.

MEHMET OKUR'DAN 14 SAYI

Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, sahasında Boston Celtics'e104-98 yenilirken, milli basketbolcu karşılaşmayı 14 sayıyla bitirdi. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 31 dakika sahada kalan Okur, 6 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda 3 isabet çıkarırken, 8 kez denediği 2 sayılık atışların da 1 tanesini sayıya çevirdi. 4 kez geldiği faul çizgisinde de 3 isabetle oynayan Okur'un 14 sayı, 5 ribaunt ve 4 asistlik çabası, takımın yenilgisini önleyemedi.

31.12.2007


 

Holosko'nun ilk idmanı

Beşiktaş, Süper Lig ikinci yarı hazırlıklarını sürdürürken, yeni transfer Filip Holosko da antrenmana çıktı. İstanbul'a Cumartesi günü gelen Holosko, dün ilk kez siyah-beyazlı takımın antrenmanına katıldı.

Slovak futbolcu, antrenman öncesi sahada bir süre siyah-beyazlıların Arjantinli futbolcusu Delgado ile samimi bir şekilde sohbet etti. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan antrenman 3 bölümde gerçekleştirildi. İlk bölümde sahaya çıkan futbolcular, bir süre ısınma hareketleri yaptıktan sonra tesislere girip ağırlık ve dayanıklılık çalışması yaptı. Daha sonra yeniden sahaya çıkan futbolcular bu kez istasyon çalışması yapıp antrenmanı tamamladı.

31.12.2007


 

G.Saray, Hakan'ın parasını ödemiyor

Vestel Manisapor Kulübü başkan yardımcısı Arif Koşar, "Galatasaray gibi güzide bir kulübün satın aldığı Hakan Balta'nın aylık taksitlerini ödememesi bizi son derece üzüyor" dedi.

Koşar, "Gerçekten borçlarını ödeyemeyeceklerse biz paralarını geriye verelim oyuncumuzu da geriye versinler. Bizim Hakan Balta'dan bir pişmanlığımız yoktu. Ödedikleri 100 bin aero para var onu geri iade edelim. Bizim de topçumuzu lütfen geriye iade etsinler. Çok mütevazi bir paraya da verilmiş. Yani Hakan Balta gibi Galatasaray'ın 10 yıllık ihtiyacını o kanatta görecek bir futbolcumuz." şeklinde konuştu.

31.12.2007


 

Nadal'ın hedefi Pekin 2008

Dünya ikincisi İspanyol tenisçi Rafael Nadal, 2008 Pekin Olimpiyatları'nı hedeflediğini söyledi.

Nadal, gelecek hafta katılacağı Chennai Açık Tenis Turnuvası öncesinde düzenlediği basın toplantısında, söz konusu turnuvada Bartolome Salva-Vidal ile çift erkekler kategorisinde de yarışacağını bildirdi. Pekin Olimpiyatları nedeniyle bu yılın kendisi için özel bir önemi olduğunu kaydeden İspanyol raket, ''Davis Kupası da var, ancak Olimpiyatlar 4 yılda bir geliyor. Özel bir turnuva, bu yüzden özel motivasyon gerektiriyor'' dedi.

Nadal, 50 yıl daha dünya ikincisi olmaktan memnuniyet duyacağını belirterek, ''Daha iyi oynamak zor. Çimde, toprakta ve salonda oldukça iyiyim. Roger (Federer) konusuna gelince, şu an bir çok kişiden daha iyi. Ancak arkadan gelen bir sürü de genç sporcu var'' diye konuştu. Toprak kort uzmanı, 21 yaşındaki Nadal, 2007 yılında 6 şampiyonluk tattı, Avustralya ve ABD Açık Tenis Turnuvaları çeyrek finallerinde ise elendi. Nadal, Dünya şampiyonu Roger Federer'in bir sıra gerisinde yer alıyor.

31.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri