Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Cari açığa kısa dönemde çözüm yok

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, “Cari açığa kısa dönemde çözüm yok, ama Türkiye bunu başaracak. Sadece zamana ihtiyacımız var” dedi. Şimşek, cari açığın azaltılması için yapacakları bir takım reformlar olduğunu belirtti.


Kazanç, masraflara yetmeyecek

Tasarrufların bir türlü yatırımları karşılamadığı Türkiye’de, 2008 yılında da kazanılandan fazla para harcanacak. AA’nın 2008 yılı Programı verilerind

Enerji sektörü iştah kabartıyor

Dünya ve Türkiye’de büyük şirketlerin en fazla yatırım yapmak istediği alan artık enerji sektörü...


  Değişime yüksek faiz engeli

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, sektörün değişim enerjisinin önündeki en büyük engelin, yüksek faiz, düşük kur politikası olduğunu bildirdi.


  2007’yi kaybettik, 2008’i kazanalım

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİK) Genel Başkanı Hazim Sesli, “2007’yi kaybettik, 2008’i kazanalım” dedi.


  Gelir vergisi tarifesi belirlendi

Yeni yılda uygulanacak gelir vergisi tarifesi Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlendi. 7.800 YTL’ye kadar olan gelirlere yüzde 15, 7.800 ile 19.800 YTL arası gelirlere yüzde 20, 19.800 ile 44.700 YTL’nin arası gelirlere yüzde 27, 44.700 YTL’nin üzerindeki gelirlere ise yüzde 35 vergi uygulanacak.


  Karadeniz’in altı, petrol ve doğalgaz yatağı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nün Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) adına Karadeniz’de yaptığı araştırmada yoğun şekilde gaz (metan) hidrat buldu.


  TOKİ konutlarına rekor başvuru

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Kayseri’de yaptıracağı 840 adet alt gelir grubu konutu için 18 bin 500 kişi başvurdu.


  30 bin hektarda sulu tarıma geçildi

Türkiye’nin önemli tarım bölgeleri arasında yer alan Yozgat’ta, kıraç toprakların sulanarak, daha verimli hale getirilmesine yönelik hazırlanan sulama projeleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor.


  Eskişehir’de süper uçak motorları üretilecek

Geleceğin nakliye uçağı A400M uçağı ile geleceğin savaş uçağı JSF’nin motorları, 2009 yılına kadar TEI’nin Eskişehir’deki tesislerinde üretilecek.


  Muayene ücretlerine zam geliyor

Özel hekim ve diş hekimi muayene ücretleri, 2008 yılının başından itibaren artacak. Muayene ücretlerindeki artışın yüzde 7 dolayında olması bekleniyor.


  23 ülkeye 1 milyar doların üzerinde ihracat

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 2007 yılında değer olarak en çok ihracat artışı sağlanan ülkelerin Almanya, İngiltere ve Rusya Federasyonu olduğunu bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri