Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Nobre yine suskun kaldı

Fenerbahçe'den büyük umutlarla Beşiktaş'a gelen Mert Nobre, ortaya koyduğu performansla şu ana kadar beklenen patlamayı yapamadı. Geçen sezonun ilk yarısında ligde sadece 1 gol atabilen Nobre, bu sezonun ilk yarısında yine 1 golde kalarak hayal kırıklığı meydana getirdi..

Süper Lig'in ilk yarısını 34 puanla dördüncü sırada tamamlayan Beşiktaş'ta, golcü oyuncu Nobre, geçen sezonun ilk yarısındaki kötü performansını 2007-08 sezonun ilk bölümünde de tekrarladı. Geçen sezonun ilk yarısında ligde sadece 1 gol atabilen Nobre, bu sezonun ilk yarısında yine 1 golde kalarak düşük bir performans gösterdi. Fenerbahçe'den büyük umutlarla siyah-beyazlı takıma gelen Mert Nobre, ortaya koyduğu performansla şu ana kadar beklenen patlamayı yapamadı.

İLK YARILARDA BAŞARISIZ

2006-07 sezonun ilk yarısında tek golde kalan Brezilya asıllı Türk oyuncu, ikinci yarıda ise performansını arttırmış ve 7 gol kaydetmişti. Geçen sezon ligde 8. haftada Kayseri Erciyesspor ile deplasmanda yapılan ve 1-1 sona eren karşılaşmada takımının tek golünü atarak siyah-beyazlı formayla ligdeki ilk golünü kaydeden Nobre, ikinci yarıda rakip filelere bıraktığı 7 golle toplamda 8 gole ulaşmıştı.

YİNE TEK GOLDE KALDI

Yeni sezonda zaman zaman yedek kalan Mert Nobre, bu sezonun ilk yarısında yine tek golde kaldı. Nobre, bu sezon ligdeki ilk golünü geçen sezon olduğu gibi 8. haftada atma başarısı gösterdi. Beşiktaş, 8. haftada Gençlerbirliği'ni BJK İnönü Stadı'nda 1-0 yenerken, karşılaşmanın tek golünü Nobre atmıştı. Bu golle bu sezonki ilk gol sevincini yaşayan Nobre, daha sonraki haftaları ise boş geçti.

İKİNCİ YARILAR COŞUYOR

Son iki sezonda ligin ilk yarısında etkisiz kalan Nobre, ikinci yarılara gollerle başlıyor. 2005-06 sezonunda Fenerbahçe forması giyen siyah-beyazlı oyuncu, bu sezonun ikinci yarısında takımının Gençlerbirliği'ni 3-0 yendiği maçta 2 gol atarak iyi bir başlangıç yapmıştı. Beşiktaş forması altında geçen sezonun ilk yarısını tek golle kapayan Nobre, ikinci yarısına ise hat-trick yaparak başlamıştı. Ligin ikinci yarısında Beşiktaş'ın Vestel Manisaspor'u 3-1 yendiği maçta takımının 3 golünü atan Mert Nobre, hat-trick yapmıştı.

02.01.2008


 

2007 güreşte toparlanma yılı oldu

Serbest Güreş (A) Milli Takımı'nın eski antrenörlerinden Avni Tarhan, 2007 yılının Türk güreşi açısından başta altyapı olmak üzere, toparlanma yılı olduğunu söyledi.

Tarhan, 2007 yılında serbest güreşte uzun bir aradan sonra Dünya Şampiyonası'nda elde edilen ikinciliğin önemli bir başarı olduğunu, bu başarının 2008 Pekin Olimpiyatları öncesinde sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın ise 2006 yılını çok iyi bir başarı ile kapatmasına karşın aynı başarının 2007 yılında gösterilemediğine işaret eden Tarhan, şöyle konuştu:

''Pekin Olimpiyat Oyunları öncesinde, 50, 60, 66, 74, 96 ve 120 kiloda güreşçilerimiz olimpiyat vizesi almak için varını yoğunu ortaya koyacak. Türk güreşi grekoromende 2008 yılına sıkıntılı bir şekilde giriyor, serbestte ise 74 kilo için olimpiyat vizesi mücadelesi verilecek. 2007 yılında Türkiye genelinde 52 federasyon arasında en fazla madalya kazanan branş güreş oldu. Türk güreşinin, ileriye daha umutla bakabilecek bir konuma geldiğini görüyoruz. Güreşin bu performansının 2008 yılında artarak devam edeceğini düşünüyorum. Yeter ki bu spor dalının bizim ata sporumuz olduğunu ve daha çok ilgi göstermemiz gerektiğini görerek hareket edelim. Sporcu kaynağımız var, bunu değerlendirmek için daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor.''

02.01.2008


 

Trabzon'un 'B' planı hazır

Trabzonspor, kadrosuna katmaya çalıştığı Fernandao ve Alex'in transferinde çıkan pürüzler nedeniyle, şuan için Brezilya defterini kapattı. Bordo - mavili yönetim şimdi B planını devreye sokmaya hazırlanıyor.

Listediki isimler, Burak Yılmaz, Price, De Nigris ve Serhat Akın. Başkan Yardımcısı İbrahim Baturoğlu, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın ısrarla kadrosuna görmek istediği Fernandao ve Alex'in transferleri için bir süre önce Brezilya'ya gitti. Burada yapılan görüşmeler sonrası her iki oyuncu ve kulüplerinin fazla para istemesiyle bu transferler gerçekleşmedi. İki oyuncunun transferi için Brezilya'ya giden ve yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç alamayarak Trabzon'a dönen İbrahim Baturoğlu, dengeleri sarsmamak için Brezilya defterini şuan için kapattıklarını söyledi.

Kulübün mali bütçe yapısıyla iç dengelerini bozamayacaklarını dile getiren Baturoğlu, "Bugüne kadar yapılan görüşmelerde sürekli olarak değişiklik ve fiyat dengesizliklerinin yaşandı. Internacional'in 2 Ocak 2008 tarihinde Dubai'de kampı var. Ayrıca yılbaşının da araya girmesi görüşmeleri tıkadı. Ancak şu an itibariyle gelinen noktada bu oyunculardan vazgeçtik." diye konuştu. Brezilya seferinden eli boş dönen Bordo - mavili yönetim, teknik direktör Ersun Yanal'ın isteği üzerine B planını devreye sokmaya hazırlanıyor. Brezilyalı oyunculardan sonuç alamayan Karadeniz ekibinin gündeminde Danimarka'nın Aalborg takımında forma giyen İsveçli golcü Prica'yı yeniden gündemine aldı. Bu futbolcu geçtiğimiz dönemlerde de Trabzonspor'un gündeminde yer almıştı. Beşiktaş'ın Holosko'ya karşılık Vestel Manisaspor'a verdiği Burak Yılmaz'ın ismi Trabzonsporla anılmaya başlandı. Genç futbolcunun, Manisa'ya gitmek istemediği ve Beşiktaşlı yöneticilerine, "Trabzonspor'da oynamak istiyorum" dediği iddia edildi. Forvet hattında sıkıntı yaşayan Bordo - mavili yönetimin 'Listemizde yok' demelerine rağmen genç futbolcuyla ilgilendiği belirlendi. Trabzonspor'un listesindeki bir başka isim ise Gaziantepspor'un Meksikalı forveti De Nigris ile Belçika'da oynayan Serhat Akın.

02.01.2008


 

G.Saray bugün topbaşı yapıyor

Galatasaray'da ilk yarının sona ermesinin ardından verilen izin bugün sona erecek. Sarı-kırmızılı takıma verilen 9 günlük devre arası izini, bugün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilecek antrenmanla son bulacak.

Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu'ndaki ikinci maçında 5 Ocak Cumartesi günü deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak olan Galatasaray'da bazı futbolcular tesislerde kendi istekleriyle çalışmalara başladı. Öte yandan ilk yarıyı 3. sırada kapayan Galatasaray yeni sezon hazırlıklarına bugün başlarken, kendisinden 3 puan geride bulunan Beşiktaş 5, ligde averajla 2. durumda bulunan ve sarı-kırmızılıların 1 puan önünde ilk yarıyı kapatan Fenerbahçe ise 3 gün önce ikinci yarı hazırlıklarına start verdi.

02.01.2008


 

Yasin Sülün'den Beşiktaş'a tepki

Beşiktaş'ın eski futbolcularından Yasin Sülün, siyah-beyazlı külübü vefasızlıkla suçladı.

Bu sezon Kasımpaşaspor'a transfer olan ve daha sonra Kocaelispor'a kiralık verilen Yasin Sülün, bir dönem formasını giydiği Beşiktaş'ın kendisine haksızlık yaptığını söyledi. Yasin Sülün, "En az para alan bendim. Benim konumumdaki bazı oyuncular kulübü mahkemeye verip alacaklarını temin ettiler. Ama ben yapmadım. Para almadan bile yedek kulübesinde otururdum. Açıkcası bana vefasızlık yapıldığını düşünüyorum.''

02.01.2008


 

Aziz Yıldırım'ın F.Bahçe'de 10. yılı

Fenerbahçe tarihinin son 10 yılına damgasını vuran Başkan Aziz Yıldırım, dönemi süresince hem Fenerbahçe, hem de Türk sporu açısından milat sayılabilecek sportif başarılara ve projelere imza attı.

Başkan Aziz Yıldırım Fenerbahçe tarihinin en fazla şampiyonluk gören başkanı unvanına sahip olurken, sarılacivertli kulüp, sadece futbol değil, özellikle geçen sezon tüm branşlarda şampiyonluklara ve madalyalara adeta ambargo koydu.

02.01.2008


 

2008'de spor takvimi dolu

Dünyada 2008 yılı, sportif etkinlikler açısından, geride kalan 3 yıla oranla hayli yoğun geçecek.

Bunun en önemli nedeni 4 yılda bir düzenlenen dünyanın en önemli spor organizasyonu Yaz Olimpiyat Oyunları ile dünya futbolunun kalbinin attığı iki önemli kıta Avrupa ve Afrika'nın futbol şampiyonası finallerinin bu yıl yapılacak olması. Çin'in başkenti Pekin'in evsahipliği yapacağı 29. Yaz Olimpiyat Oyunları, 8-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

02.01.2008


 

Ara transfer bugün başlıyor

Futbol liglerinde ilk yarıların sona ermesinin ardından gözler, bugün başlayacak ara transfer dönemine çevrildi. Takımlar, yarın başlayacak dönemde kadrolarına takviye yapabilecek.

Ara transfer dönemi, 1 Şubat Cuma günü saat 17.00'de sona erecek. Öte yandan, Futbol Federasyonu tarafından sezon başında yayımlanan ''Transfer talimatına'' göre, futbolcular 1 sezonda, 2 takımda oynama hakkına sahip bulunuyor. Bir sezonda, 2 transfer yapmış, ancak takımlardan birinde resmi olarak oynamamış futbolcular ise 3. bir takıma transfer olabilecek.

02.01.2008


 

Rui Costa sezon sonu veda ediyor

Portekiz'in ünlü orta saha futbolcusu Rui Costa, sezon sonunda futbolu bırakacağını açıkladı.

Futbol hayatına başladığı Benfica takımında şu an top koşturan Rui Costa, "Hayalim bu takımda oynarken futbola veda etmekti." dedi. Rui Costa, kariyer futbol yaşamına 1991'de başlamıştı. Portekiz'in günlük Record gazetesine konuşan Rui Costa, "Başarılarımdan gurur duyarken kariyerimi sonlandırmak istiyordum. Yaptıklarıma değer veriliyor ve iyi bir futbolcu olarak tanınıyorum" dedi. Rui Costa, futbolculuk kariyerini tamamladıktan sonra koç olarak Benfica'da çalışmaya devam etmek istediğini söyledi. Portekizli futbolcu, Milan ve Fiorentina gibi İtalyan takımlarında da ter döktü.

02.01.2008


 

Hidayet Magic'i zafere taşıdı

Orlando Magic United Center'da karşılaştığı Chicago Bulls'u uzatma sonunda milli oyuncu Hidayet Türkoğlu'nun son saniye basketi ile 110-112 mağlup etti.

Normal süresi 96-96 eşitlikle tamamlanan mücadelenin uzatma periyodunda son hücumda basketi bulan Hidayet Türkoğlu, Orlando Magic'i 110-112'lik galibiyete taşıdı. 41 dakika süre alan Hidayet Türkoğlu mücadeleyi 17 sayı, 5 ribaund, 2 asist ve 2 top çalma ile tamamlarken, iç sahada 19'de 7 isabet oranını yakaladı. 22. galibiyetini alan Orlando Magic'de Dwight Howard 17 sayı, 22 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ve 5 blok ile takımının en etkili ismi olurken, Rashard Lewis 19 sayı, 3 ribaund, 6 asist, benchden gelen Jameer Nelson 22 sayı, 4 ribaund, 4 asist, Carlos Arroyo ve Keith Bogans ise 14'er sayı ile mücadele ettiler.

02.01.2008


 

Mehmet 6 sayıda kaldı

Son 13 maçını kazanan Portland Trail Blazers, Utah Jazz'a 111-101'lik skorla mağlup oldu.

2 Aralık tarihinden bu yana ilk kez yenilen Portland Trail Blazers, Utah Jazz'lı oyuncular Carlos Boozer ve Deron Williams'ın iyi oyununa engel olamadı. Utah Jazz'da Carlos Boozer 19 sayı, 9 ribaund, Deron Williams 18 sayı, 3 ribaund, 8 asist ile galibiyette önemli rol oynadı. Rus yıldız Andrei Kirilenko 14 sayı, 8 ribaund, 7 asist ile dikkat çekerken, takas ile yeni takıma katılan Kyle Korver 11 sayı, 2 top çalma ve 2 blok, milli oyuncumuz Mehmet Okur ise 8'de 2 saha içi isabet ile 6 sayı, 1 ribaundluk performans sergiledi.

02.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri