Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokratik anayasa için siyasî irade şart

Türkiye'nin 2008 yılındaki en önemli gündem maddelerinin başında gelen "yeni anayasa" çalışmalarında siyasî iradenin çok önemli olduğu bir kez daha vurgulandı: Anayasa, uluslararası baskıyı da aşan, özgürlükleri çok kuvvetli bir şekilde ifade edip garanti altına alan güçlü bir siyasî iradeyle yapılır.


Hepsinin aynı kapıya çıktığı görüldü

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Sır, Türkiye'deki bilinçlenmeyi şu sözlerle anlattı: "İnsanl

Zaman kaybetme lüksümüz yok

Gaziantep Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, 2007 yılını seçimlerle geçiren Türkiye'nin zaman kaybetme lüksünün kalmadığı


  Gül 38 yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, göreve geldiği 28 Ağustos'tan 1 Ocak 2008'e kadar 38 yasayı onayladı. Bir yasayla ilgili işlemler ise sürüyor.


  2007'de 614 terörist etkisiz hale getirildi

Terörle mücadele kapsamında geçen yıl yurt içinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 312 terörist ölü, 196 terörist sağ ele geçirildi, 106 terörist de güvenlik güçlerine teslim oldu.


  Kutan: 2007 kayıp yıl oldu

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, 2007 yılını Türkiye ve İslam coğrafyası adına kayıp bir yıl olarak nitelendirdi.


  Kar geliyor

Bugün Trakya, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege ile İç Anadolu'nun kuzey ve batısında karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.


  Ardahan eksi 28 derece

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Sibirya soğukları etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 28 derece ile Ardahan'da yaşandı.


  40 aile, depremden sonra Ankara'ya taşındı

Ankara'nın Balâ ilçesine bağlı Afşar beldesinde yaşayan yaklaşık 200 nüfuslu 40 aile, depremden sonra yaşadıkları endişe sebebiyle Ankara'ya taşındı.


  Yeni yıla çadırda girdiler

Ankara'nın Balâ ilçesi Afşar Beldesi'nde meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşlar, yeni yıla, çadır ve konteynerlerde girdi. Bazı yöre sakinleri, ''soğuk hava dolayısıyla ısınamadıkları için'', çadırdan çıkıp hasarlı evlerinde televizyon seyrederek yeni yıla girdi.


  Kaçak göçmen dramı

Edirne'de son 10 yılda bir ilin nüfusu kadar yabancı uyruklu kaçak yakalandı. Son 10 yılda yasa dışı yollardan sınırı geçmek isteyen 129 bin 792 kaçağın yakalanmasına karşılık, en az bu kadarının da sınırı geçerek Avrupa ülkelerine gittikleri tahmin ediliyor.


  2007 Türkiye'de nasıl geçti?

2007 yılı Türkiye'de bir çok önemli olaya şahit oldu. İşte 2007 yılında öne çıkan bazı hadiseler:


  Trafik cezaları arttırıldı

Maliye Bakanlığının yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde trafik cezaları artırıldı. Duraklamanın yasaklandığı yerlerde duraklama yapan, park eden sürücüler 55 YTL, trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştiren, gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli işgal eden sürücülerden de 115 YTL alınacak.


  Ankara'nın gözü deniz araçlarının üzerinde

Denizcilik Müsteşarlığına bağlı Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi, Mart 2008'den itibaren özel tekneler, küçük yolcu gemileri, yük gemileri ve balıkçı tekneleri de dahil olmak üzere kabotaj hattında ve liman seferlerinde çalışan bütün gemileri Ankara'dan izlemeye alacak.


  Proje gençlerden, destek devletten

Diyarbakır Gençlik ve Kültür Evi'nde oluşturulan grupların gençler için hazırladığı 5 proje Devlet Planlama Teşkilâtınca (DPT) onaylandı.


  Nikotinli elektronik sigara yasaklandı

Sağlık Bakanlığı, nikotin içeren elektronik sigara ve kartuşların, ''bağımlılık yapma riskinin fazla olması ve sigarayı bıraktırıcı çalışmaları engelleyebileceği'' gerekçesiyle yasaklanmasına karar verildiğini bildirdi.


  Diyanet Hastanesine ISO kalite belgesi

Türkiye Diyanet Vakfı, Ankara'da açtığı TDV 29 Mayıs Hastanesine 6. ayında ISO 9001:2000 kalite belgesi aldı.


  Akademik personelin özlük hakları çok yetersiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''Araştırma görevlileri başta olmak üzere tüm akademik ve idarî personelin özlük haklarında iyileştirme yapılmalı, üniversite çalışanlarının maaş durumu yoksulluk sınırının üzerine çıkartılmalıdır'' dedi.


  Türkiye, enerjisini reformlara vermeli

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Hıristiyan Demokrat Grubu üyesi Hollandalı Ria Oomen-Ruijten, Türkiye'nin enerjisini reformlara vermesi çağrısında bulundu.


  İstanbul'da 3 araç daha yakıldı

Bayrampaşa, Bağcılar Küçükçekmece'de 3 araç kundaklandı.


  Şifalı bitkilere bilimsel onay

Halk arasında bazı hastalıklara iyi geldiğine inanılan defne, adaçayı, sığır kuyruğu gibi tabiî ürünlerin faydaları, bilimsel çalışmayla ispatlandı.


  Sınav kaygısı hep var

Sınavların adı değişse de öğrencilerin ve ailelerin yaşadığı kaygı değişmiyor. Çünkü giderek daha çok önem kazanan sınavlar, dönüm noktası olmaya devam ediyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri