Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İran, gazı azalttı

Türkmenistan'ın İran'a doğal gaz arzını kesmesi ve soğuk hava sebebiyle İran da Türkiye'ye verdiği doğal gaz miktarını azalttı.


Doğalgaz da zamlandı

1 Ocak 2008 tarihinden geçerli olmak üzere konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatının yüzde 7,4, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatının da yüzde 6,5 or

Öde öde bitmiyor

Hazine, gelecek 11 ayda 117,5 milyar YTL iç borç servisi, 11,460 milyar dolar da merkezî yönetim dış borç ödemesi yapacak. Hazine ayrıca, önümüzdeki 4


  Enerjide, serbest piyasaya dönemi

Enerji sektörü 2007 yılını bazı önemli yasal düzenlemeleri tamamlayarak kapatırken, yeni yılda sektörün rekabetçi bir serbest piyasa doğrultusunda geçiş dönemi çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.


  MTV'nin ilk taksit ödemesi başladı

Motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksiti, bugünden itibaren ödenecek. Dünden geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranına bağlı olarak yüzde 7,2 oranında artan motorlu taşıtlar vergisinde, ilk taksiti yatırma süresi 31 Ocak Perşembe günü mesaî saati bitiminde sona erecek.


  Özelleştirmeden 11.8 milyar YTL gelir bekleniyor

2008'de özelleştirme rüzgârı, Tekel Sigaranın ihalesi ile başlayacak. Köprü ve otoyol özelleştirmeleri ile Telekom'un Hazine'ye ait yüzde 15 hissesinin halka arzı da bu yıl içinde sonuçlandırılacak.


  DPT: Hedef, güçlü sosyal güvenlik sistemi

Devletin sosyal güvenliğin finansmanına; sağlık sigortasını da kapsamak üzere, sigortalılar ve işverenlerin yükümlülüğünü azaltacak biçimde ve taraf olarak katılması gerektiği bildirildi.


  Lojman kiralarına yüzde 5 zam

Kamuya ait lojmanların kira bedelleri, 15 Ocak 2008'den geçerli olmak üzere yüzde 5 oranında artırıldı.


  İTO, enflasyon rakamlarını açıkladı

İstanbul'da 2007 yılında perakende fiyatlar yüzde 12,46, toptan fiyatlar ise yüzde 7,25 arttı.


  İzmir EXPO ile sıçrayacak

İzmir Valisi Cahit Kıraç, ''İzmir için 2008 yılının en önemli olayı EXPO olacaktır, EXPO ile İzmir sıçrama yapacaktır'' dedi.


  Hatay cazibe merkezi haline geldi

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, bir süre öncesinde havaalanının hizmete açılması, Cilvegözü ile Yayladağı Gümrük Kapılarının modernizasyonu, tamamlanan ve planlanan diğer projelerle şehrin ''adeta kaderine terk edilmiş'' konumdan kurtarılarak cazibe merkezi haline getirilmesine çalışıldığını bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri