Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kenya'da insanlık dramı

Kenya'da muhalefetin tanımadığı devlet başkanlığı seçimlerinin ardından başlayan şiddet olayları nedeniyle, yaşadıkları bölgeyi terk etmek zorunda kalanların sayısının tahmin edilenin çok üstünde olduğu bildirildi.

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Michel Montas, New York'ta yaptığı açıklamada, İnsani Yardım Koordinasyon Dairesi'nin (OCHA) tahminlerine göre, Kenya'da iç göçe maruz kalanların sayısının 250 bin civarında olduğunu söyledi.

Kenya Kızılhaçı, daha önce bu rakamın 100 bin civarında olduğunu bildirmişti. Açıklamada, 30 bin kişinin başşehir Nairobi ve çevresinde, 70 bininin de Kenya'nın batısında yaşayanlar olduğu kaydedilmişti.

AÇLIK BAŞGÖSTERDİ

Bu arada, BM ayrıca Kenya'nın batısında yaklaşık 100 bin kişinin açlıkla karşı karşıya olduğunu ve gıda temini gerektiğini duyurdu.

Kenya'da 300'den fazla kişinin hayatına mal olan şiddet olaylarının ardından, soruna çözüm bulmaya yönelik uluslar arası çabalar da sürüyor.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jendayi Frazer da bu çerçevede Kenya'da muhalefet ve iktidar liderleriyle görüşmek üzere Nairobi'ye gelmiş, temaslarda bulunmaya başlamıştı.

KİBAKİ'DEN UZLAŞMA MESAJI

Öte yandan, Muhaliflerin devlet başkanlığı seçimi zaferini tanımadığı Kenya Devlet Başkanı Mwai Kibaki, ülkedeki krizi sona erdirmek üzere ulusal birlik hükümeti kurmaya hazır olduğunu açıkladı. Bu açıklama, Kibaki'nin ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jendayi Frazer ile görüşmesinin ardından yapıldı.

/ NAİROBİ/NEW YORK

06.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kenya'da insanlık dramı

  Hamas: Avrupa'nın ateşkes teklifine hayır

  Butto suikastını BM soruşturmalı

  El Salvador'dan Irak'a birlik

  Iraklı mülteciler ülkelerine dönüyor

  İki ABD askerini Iraklı asker vurmuş

  Putin'in popülaritesi 2008'de azalacak

  Dünya depremlerle sallanıyor

  Gürcistan'da ilk turda kazanan olmaz


 Son Dakika Haberleri