Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DP'de coşkulu kongre

DP 4. olağanüstü Büyük kongresi Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda yapıldı. 15 adayın yarıştığı kongrede Çağrı Erhan ve Süleyman Soylu taraftarları belirgin bir üstünlük sağladı.


Anayasa yine geciktirilmesin

Kamuoyunda yeni, sivil ve demokratik bir anayasa beklentisinin güçlendiği ve iktidar partisinin bu yöndeki hazırlıklarını nihayet açıklama noktasına g

Ağar delegelerle helâlleşti

DP Kongresinde konuşan eski Genel Başkan Mehmet Ağar, "e-muhtıranın siyasetin zeminini alt üst ettiğini, böylece AKP ve CHP'ye gün doğduğunu'' söyledi


  IMF'nin girdiği yer iflâh olmaz

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "IMF'nin girdiği hiçbir ülke iflâh olmamıştır. IMF o ülkeyi zayıf hale düşürmüştür. Dolayısıyla IMF'den yakanızı kurtarmanız gerekir" dedi.


  Halk polise güveniyor

Gaziantep Emniyet Müdürlüğünce yaptırılan ankette, halkın güvenlik güçlerine güven oranının yüzde 82 olduğu tesbit edildi.


  Hükümet, memura verdiği üç kuruş zammı geri aldı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, ''Hükümet zam sağanağıyla memura verdiği üç kuruşu da geri almıştır. Yapılan zamlar ne hakka ne hukuka uygundur'' dedi.


  Özgürlük için 100. eylem

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu İnanca Saygı ve Başörtüsüne özgürlük için organize ettiği eylemlerin 100. haftasını gerçekleştirdi.


  Belediye başkanı barakada

Ankara'nın Bala ilçesinde 27 Aralıkta meydana gelen depremin ardından, Afşar Beldesi Belediye Başkanı Bayram Küçük, yaptığı barakada ailesiyle birlikte yaşıyor.


  Köy yolları ulaşıma kapandı

Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 639 köy yolu ulaşıma kapandı.


  Yağışlı hava geliyor

Türkiye, yarın Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.


  Hastalara inanç desteği verilsin

ÖNDER'in yayınladığı Dünya Hastanelerinde Din Hizmetleri Raporu, sağlık kurumlarında din adamı görevlendirme uygulamasının Batı ülkelerinde çok yaygın olduğunu ortaya koydu. Hastanelerin "sadece tıbbi tedavilerin yapılan bir bina değil, normal hayatın pek çok alanına ait olaylara ev sahipliği yapan bir kurum" olduğu vurgulanan raporda, hastaların inanç yönünden hastane ortamındaki ihtiyaçlarının gelişmiş ülkelerde "Hastanelerde Din Hizmetleri" sistemi ile çözülmeye çalışıldığı belirtiliyor. Raporda, bu sistemin hastanın temel ve vazgeçilmez haklarından biri haline geldiği vurgulanıyor.


  Bir buçuk yıl bekleyen Marmaray 2011'de bitecek

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yaklaşık 13.5 kilometre olan Marmaray'ı 2011 yılına kadar tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.


  Fahri trafik müfettişleri sürücüye güven vermiyor

Kara Yolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Enstitüsünce yapılan ankette göre, sürücülerin yüzde 35.5'i, fahri trafik müfettişlerinin ''taraflı ve yanlış'' işlem yaptıklarını beyan etti.


  Aygün'den Erdoğan'a mektup

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, finansal kiralama işlemlerinde KDV oranının yüzde 1'den yüzde 18'e çıkarılmasıyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak, yeni yatırımların önünü kesen, KOBİ'lerin kolunu kanadını kıran bu karardan geri adım atılmasını istedi.


  İstanbul'da 4 kundak daha

İstanbul'un Güngören, Gaziosmanpaşa ve Avcılar ilçelerinde 4 araç yandı.


  Edirne'de iki otobüs yandı

Edirne'de park halindeki 2 otobüste yangın çıktı. Meydana gelen patlamalar sebebiyle çevrede geniş güvenlik tedbirleri alındı.


  Petrol işçileri daimi kadro istiyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğünde petrol arama faaliyetlerinde çalışan 211 işçi, her yıl 6 aydan fazla çalıştırılmalarına rağmen daimi kadroya geçirilmemeleri sebebiyle Danıştay'da dâvâ açtı.


  Emekli olunca köşeye çekilmeyin

Doç. Dr. Haşmet Hanağası, Türk halkında hakim olan ''Emekli oldum. Bir köşeye çekileyim'' görüşünün de alzheimeri tetiklediğini ifade eden Hanağası, zihnin sürekli olarak zinde tutulması gerektiğini söyledi.


  Nakliye uçakları, daha uzun menzilli uçacak

Hava Kuvvetlerinin envanterinde bulunan 13 Adet C-130 nakliye uçağının dönüşüm projesine başlandı.


  Alkol cinnete sebep oldu

Adana'nın Karataş ilçesinde, cinnet getiren aşırı alkollü bir kişi, tabancayla, kayınbabası, kaynanası ve bir akrabasını öldürdükten sonra intihar etti.


  Evlilikte aile baskısı

Van ve çevresindeki eğitim düzeyi düşük gençlerden yüzde 80'inin, aile baskısı ile evlendiği ve bu evliliklerin çoğunun boşanmayla sonuçlandığı belirlendi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri