Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Özelleştirme gelirleri nereye harcanacak?

Eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ile Başbakanlık Müşaviri Kenan Işık'ın "Türkiye'de Özelleştirme Uygulama ve Sonuçlarının Değerlendirilmesi'' konulu araştırmasında özelleştirmelerle, bir anlamda peşin tahsil edilmiş sayılabilecek 'temettü gelirlerinin' nereye harcandığının önem kazandığı vurgulandı.


Enflasyonda zorlu dönem

Uluslararası Yatırım Bankası eski Baş Ekonomisti Serhan Çevik, Türkiye'nin enflasyon sürecinde, son iki senedir yaşadığı zorlu dönemin bu yıl da devam

Gübrede enflasyon artışı yüzde 54.5

Türkiye'de 2007 yılı enflasyonu ÜFE bazında yüzde 5,94, TÜFE bazında yüzde 8,39 olarak açıklanırken, gübrede yıllık fiyat artışının yüzde 54,5'e, 5 yı


  Asgarî ücrete tepki

BASK Genel Başkanı Resul Akay, yılın ilk yarısında net 435.92 YTL olarak uygulanacak asgarî ücretin, en düşük işçi emeklisi aylığının 122.50 YTL altında kaldığını belirtti.


  Patates üreticileri zorda

Türkiye'nin patates deposu olarak bilinen Nevşehir'de, bazı tarlalarda patates siğili hastalığının görülmesi sebebiyle çiftçinin 16 çeşit alternatif ürün denediği bildirildi.


  Paralı otoyollar özelleştirilmeye hazırlanıyor

Paralı otoyollarda özelleştirme altyapı hazırlıkları başladı. 2008 yılı içerisinde özeleştirilmesi planlanan otoyollarda geçiş hizmeti veren bazı kesimlerdeki ücret toplama üniteleri ile bakım ve onarıma ihtiyaç duyulan işletme binaları yeniden onarılıyor


  Yalçıntaş: Leasingde KDV arttırımı KOBİ'lere yeni yük

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, leasingde (finansal kiralama) KDV'nin yüzde 18'e çıkarılmasının KOBİ'lerin üzerine yeni bir yük bindirdiğini belirtti.


  Gözler, Petrol Kanununda

Petrol Platformu Derneği (PETFORM) Genel Sekreteri Murat Yazıcı, 5574 sayılı Türk Petrol Kanunu'nun yasalaşmaması sebebiyle şirketlerin Türkiye'de yatırım yapmaktan çekindiğini belirterek, "Sektörde hukuki riskin kalmadığı bir ortam yaratılması ve 5574 sayılı Türk Petrol Kanununun bir an önce yasalaşması gerekiyor" dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri