Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DP'de coşkulu kongre

DP 4. olağanüstü Büyük kongresi Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda yapıldı. 15 adayın yarıştığı kongrede Çağrı Erhan ve Süleyman Soylu taraftarları belirgin bir üstünlük sağladı.

*Salonun dört bir yanı DP-AP-DYP genel başkanlarının fotoğrafları ile donatıldı.

*Kongrede ilk olarak Başkanlık Divanı oluşturuldu. 81 il başkanının teklifiyle Divan Başkanlığına eski milletvekili ve İzmir İl Başkanı Turhan Arınç getirildi.

*Saygı duruşu ve sinevizyon ardından Mehmet Ağar saat 11.15'te salona girdi.

*Kongrenin onurlu ve demokrat bir yarışa sahne olmasını isteyen Ağar, "mahçubiyet ve mahzuniyet duygusu içindeyiz. 22 Temmuz'un hüznü üzerimizdedir. Görevden ayrılmayı bugün fiilen gerçekleştiriyoruz. Milletin takdiri böyle olmuştur, millete küsmeyiz, millete öğretmenlik yapmak bizim görevimiz değildir. Millet ne derse doğrudur" dedi.

* 27 Nisan'da yayınlanan e-muhtıraya karşı o gün sar fettiği sözleri hatırlatan Ağar, Genelkurmay muhtırasının siyaset zeminini bozduğunu, AKP ve CHP'ye gün doğduğunu söyledi.

*Ağar kısa süren konuşmasını, "haklarımız varsa helâl olsun, hakkınızı helâl edin. Allah'a emanet olun" diyerek tamamladı. Çok kişinin ağladığı görülürken Ağar salondan ayrıldı.

* Genel Başkan adaylarının konuşma süresinin 10 dakika ile sınırlandırıldığı kongrede ilk konuşmayı Nevval Sevindi yaptı. Sevindi, Soylu lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı.

* Salona giren Süleyman Soylu delegeleri selâmladıktan sonra Çağrı Erhan'ın yanına gitti ve Erhan'la kucaklaştı. Erhan ve Soylu elele tutuşarak salonu selâmladı.

*İkinci konuşmayı Aytun Çıray yaptıktan sonra Süleyman Soylu kürsüye geldi. Sözlerine "sevinmeyi özlemiş" diye başlayan Soylu, "28 Şubat sürecinde partinin içi boşaltıldı, dara düşürüldü, zayıflatıldı. Başımızdaki mağduriyet şapkasını aldılar bugünkü iktidarın sürecini başlattılar. Tavanı ve tabanı kucaklaştıralım. Bu kopukluğa son verelim. DP'yi yeniden inşa etmek için önseçim gibi demokratik uygulamaların önünü açacağız. Emanetçilik tartışmalarının kimseye faydası yok. Hepimiz bu milletin adamayız, bugün birleşme zamanıdır. Bugün kongreden birlikte çıkmalıyız" dedi.

* Soylu'dan sonra kürsüye gelen Çağrı Erhan, "emanetçiliğin tek sahibi kongre delegeleridir" dedi. Erhan, "DP gücünü ve enerjisini ortaya koyamadığı vakit sadece parti değil, Türkiye krizlere girmiştir. Merkez sağın sanal temsilcileri türedi. Merkez sağın tek temsilcisi DP'dir. DP'nin tökezlemesini bekleyenler, partinin kucaklaşmasını istemeyenler var. Ama milletimiz bu kongrede iktidar alternatifi çıkarılmasını bekliyor" dedi.

Mehmet Kara -Kemal Benek -Cemil Yüzer

/ Ankara

07.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  DP'de coşkulu kongre

  Anayasa yine geciktirilmesin

  Ağar delegelerle helâlleşti

  Bu hafta 170 kanunda değişiklik yapılacak

  IMF'nin girdiği yer iflâh olmaz

  Halk polise güveniyor

  Hükümet, memura verdiği üç kuruş zammı geri aldı

  Özgürlük için 100. eylem

  Belediye başkanı barakada

  Köy yolları ulaşıma kapandı

  Yağışlı hava geliyor

  Hastalara inanç desteği verilsin

  Bir buçuk yıl bekleyen Marmaray 2011'de bitecek

  Fahri trafik müfettişleri sürücüye güven vermiyor

  Aygün'den Erdoğan'a mektup

  İstanbul'da 4 kundak daha

  Edirne'de iki otobüs yandı

  Petrol işçileri daimi kadro istiyor

  Emekli olunca köşeye çekilmeyin

  Nakliye uçakları, daha uzun menzilli uçacak

  Alkol cinnete sebep oldu

  Evlilikte aile baskısı


 Son Dakika Haberleri