Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

MHK BAŞKANI UYARIYOR

Merkez Hakem Komitesi Başkanı Hilmi Ok, Antalya'daki seminerde hakemlerin daha dikkatli olmasını isteyerek, "Dünyanın hiçbir yerinde hatasız hakem bulunmuyor. Biz de hata yapabiliriz, ancak bunları en aza indirmeliyiz. Yaptığınız hata bilgisizlikten, tecrübesizlikten olmasın. Bir gün gelecek hakemliği bırakacaksınız. Çocuklarınız, (Benim babam dürüst hakemdi) diyebilsin. En küçük bir hatanız sizi lekeler. En küçük hatanız camiayı lekeler. Lütfen çok dikkat edin" dedi..

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Hilmi Ok, dünyanın hiçbir ülkesinde hatasız hakemlerin bulunmadığını belirterek, ''Avrupa'nın en büyük hakemleri bile hata yapıyor. Yaptığınız hata bilgisizlikten, tecrübesizlikten olmasın'' dedi. TFF Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Belek'teki Papillon Ayscha Otel'de düzenlenen 2007-2008 Sezonu Devre Arası Hakem Semineri sona erdi. Seminerin kapanış oturumunda konuşma yapan Hilmi Ok, hakemlere ilk yarı göstermiş oldukları başarılı yönetimden dolayı teşekkür etti.

İlk devre yaşanan en büyük hakem hatalarının başında, kurallara uygun olmayan taç atışlarının bulunduğunu belirten Ok, hakemlerden ikinci devre bu konuya dikkat etmelerini istedi.Ok, şöyle konuştu: ''Bugün en büyük hakem zafiyeti taç atışları. Kurallar belli, ellere ve ayaklara bakmanız gerekiyor. Lütfen ikinci devre bunlara dikkat edin. Otoritenizi kurun, kurallara uyun. Hep hatalardan bahsediyoruz, ama inanın başarılarınız daha fazla. Kurulumuza onlarca mektup geliyor, yenilen takımın yöneticileri bile mektup gönderip teşekkür ediyor.

Dünyanın hiçbir yerinde hatasız hakem bulunmuyor. Biz de hata yapabiliriz, ancak bunları en aza indirmeliyiz. Çok basit hatalar yapıldığı zaman üzülüyorum. Hata yapmaktan korkmayın, hatalarınızı düzeltme yolunu seçin. Avrupa'nın en büyük hakemleri bile hata yapıyor. Yaptığınız hata bilgisizlikten, tecrübesizlikten olmasın. Bir gün gelecek hakemliği bırakacaksınız. Çocuklarınız, (Benim babam dürüst hakemdi) diyebilsin. En küçük bir hatanız sizi lekeler. En küçük hatanız camiayı lekeler. Lütfen çok dikkat edin. İkinci devre sizden başarı bekliyorum.''

07.01.2008


 

F.Bahçe, Appiah'ın test sonuçlarını bekliyor

Fenerbahçe Kulübü, sakatlığı bulunan futbolcusu Stephen Appiah hakkında yapılan haberlere tepki gösterdi.

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Ganalı futbolcunun tedavisinin sürdüğü ve kendisine uygulanan bazı testlerin sonuçlarının beklendiği bildirilerek, son günlerde basında yer alan haberler hakkında şu ifadelere yer verildi:

''Konunun sağlık gibi hassas bir mesele olmasından dolayı basınımızı Appiah ile ilgili spekülatif haberler yapmamaya davet etmişken, asıl duyarlılık göstermesi gereken kişiler olan hekimlerin olur olmaz yorumlar yapmaları ve bunları basın ile paylaşmaları üzücüdür. Bir süredir bazı hekimlerin konunun detayını bilmeksizin basına verdikleri demeçler kulübümüz ve sporcumuzu rahatsız etmektedir. Dün bir gazetede bazı açıklamaları yer alan Sayın Dr. Mehmet Kurdoğlu'nun dün de başka bir gazetede benzer yorumları bulunmaktadır.

Öncelikle şunun bilinmesi gerekmektedir ki Sayın Kurdoğlu, Fenerbahçe Kulübü ya da Stephen Appiah adına açıklama yapmaya yetkili değildir ve kendisinin açıklamaları hiçbir şekilde kulübümüzü bağlamamaktadır. Ancak Hipokrat Yemini etmiş bir hekimin hastanın rızası olmadan sağlık durumu hakkında üçüncü şahıslara bilgi vermesi üstelik de bunu elinde tüm tetkikler ve sonuçlar olmadan yapması son derece yakışıksız ve etik dışı bir harekettir. Kaldı ki sayın Kurdoğlu, elinde tüm son tetkikler ve sonuçlar olsa dahi bunu hastanın ya da kulübün onayını almadan basına açıklamamalıdır.

Bu nedenle Fenerbahçe Kulübü, sayın Kurdoğlu'nun bu hasta doktor ilişkisine yakışmayan hareketi münasebeti ile Türk Tabipleri Birliği'ne şikayet başvurusunda bulunacaktır. Ayrıca sayın Kurdoğlu'nun bu davranışını sürdürmesi kulübümüz sporcularının sağlık durumları hakkında eksik ve yetersiz bilgiler ile sporcularımız veya kulübümüzün onayı olmadan açıklama ve yorumlar yapması halinde, kendisi hakkında dava açılacağını da kamuoyuna duyururuz.''

07.01.2008


 

Trabzonspor'lu Umut yeni yıla 2 golle başladı

Türkiye Kupası'nda Kırıkkalespor karşısında 2 gol atan Umut Bulut, yeni yıla gollerle başladığı için mutlu olduğunu söyledi.

Golcü oyuncu kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, her maça olduğu gibi Kırıkkalespor müsabakasına da dünyanın en iyi takımına karşı oynayacakmış gibi kendini motive ettiğini belirtti. Uzun süren sessizliğini Kırıkkalespor maçında bozduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Umut, ''Rakibin kim olduğu benim ve takım arkadaşlarım için önemli değil. Müsabakaya büyük bir ciddiyet içerisinde çıktık. Elimizden geleni yaptık. Ben de 2008 yılına 2 gol atarak başladığım için ayrıca mutluyum'' dedi. Umut, galibiyetin kendileri için moral olduğunu vurgulayarak, ''Bu maçla her şey bitmiyor. Önümüzde uzun bir maraton var. Her maçı bir final havasında oynamamız gerekiyor. İnşallah ben de atacağım gollerle takımıma katkı sağlarım'' diye konuştu. Adana Demirspor maçına da aynı ciddiyetle çıkacaklarını anlatan Umut, ''Bu müsabakayı kazanarak hedefimize emin adımlarla ilerleyip kupayı kazanmak istiyoruz. Kupayı almak istiyoruz. Bunu başarmak demek Avrupa'ya en kısa yoldan gitmek demektir. Ayrıca galip gelirsek taraftarlarımıza güzel bir hediye vermiş oluruz'' yorumunu yaptı.

07.01.2008


 

Sivas, Tunus'lu Saidi ile anlaştı

Süper Lig'in ilk yarısını lider olarak tamamlayan Sivasspor, Tunuslu stoper Karim Saidi ile prensipte anlaştı.

Milli oyuncu Sedat'ın sakatlığı nedeniyle ikinci yarıdaki maçların büyük bir bölümünde forma giyemeyecek olmasını ve Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edecek Gine Milli Takımı'nın kadrosunda yer alan Diallo'nun da ikinci yarıdaki en az 3 maçta oynayamayacak olmasını göz önünde bulunduran Sivasspor yönetimi, Hollanda'nın Feyenoord takımında forma giyen 24 yaşındaki Tunuslu Saidi ile el sıkıştı. Tunuslu oyuncunun önümüzdeki günlerde Sivas'a gelerek kendisini kırmızı-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza atması bekleniyor.

07.01.2008


 

Linderoth ABD'de tedavi görecek

Galatasaray'da sakatlığı spekülasyonlara neden olan Tobias Linderoth'un durumu kesinlik kazanıyor.

İsveçli futbolcu, kulüp doktorlarından İlker Yücesir'in gözetiminde bugün ABD'de sakatlığı konusundaki uzman bir doktora muayene olacak ve tetkiklere tabi tutulacak. Kalçasının kasık kısmındaki eklemdeki kemik problemi bulunan Linderoth'un, tetkiklerden sonra durumunun açıklık kazanacağı öğrenildi. Kulüp doktoru Murat Çevik ise '' Lincoln'un sakatlığının geçtiği haberini aldık. Zaten giderken de durumu iyiydi'' dedi.

07.01.2008


 

Mehmet'in 15 sayısı Jazz'ı kurtaramadı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Utah Jazz, deplasmanda Portland Trail Blazers'a 103-89 yenilirken, Mehmet Okur karşılaşmayı 15 sayıyla tamamlayarak, takımının en skorer ikinci oyuncusu oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 31 dakika sahada kalan Okur, 5 kez kullandığı 3 sayılık atışların 1'ini sayıya çevirirken, 8 kez denediği 2 sayılık atışların da 4'ünde isabet buldu. 5 kez geldiği serbest atış çizgisinde 4 isabet çıkaran Okur, karşılaşmayı 15 sayı, 7 ribaunt, 1 asistle tamamladı.

07.01.2008


 

Hakan Demir ilk maçını kazandı

Türk basketbol antrenörü Hakan Demir, İsviçre'ye transfer olduktan sonra yeni takımının başındaki ilk maçını kazanmayı başardı.

İsviçre 1. Basketbol Ligi'ndeki Sion Herens takımıyla sözleşme imzalayan Hakan Demir, ilk maçında Meyrin takımını 86-68 mağlup ederek iyi bir başlangıç yaptı. Sion Herens, İsviçre 1. Ligi'nde bu sezon 12. maçında 5. galibiyetine ulaştı.

07.01.2008


 

Şansal Büyüka: Suçlu biziz

Lig TV Genel Yayın Müdürü Şansal Büyüka, futbol izleyicisinin tribünlerden ve ekranlardan giderek uzaklaştığını, çirkin ve kavgalı programlara prim vermediğini söyledi. Büyüka, ligin ikinci yarısında Lig TV olarak yeni kararlar aldıklarını, maç sonlarında hakemler hakkında hiçbir demeci yayınlamayacaklarını ifade etti. Büyüka'nın tespitleri şöyle:

Futbolun marka değerini yerle bir ettik. Ligin ilk yarısında Ali Sami Yen'de, İnönü'de, G.Antep'te, Bursa'da Kayseri'de maçlar boş tribünlere oynandı. Seyirci futboldan hızla kaçıyor.

TV programlarında futbol 78, 80, 90,95. sırada yer alıyor. Bir reklam kuşağı kadar artık reyting alınmıyor. Eskiden bir Avrupa maçını gösteren banko kanal olurdu. Bütün Türkiye ona kilitlenirdi. Şimdi birçok Avrupa maçları canlı veriliyor ama reytinglerde yine birinci gelinemiyor. Seyirciyi ekrandan kaçırdık. Bundan bizim suçumuz çok büyük.

Eskiden gazetelerin pazar eklerinden 50-60 bin tiraj alınırdı. Bugün o tirajları mumla arıyoruz. Okuyucu çirkinliğe, kötülüğe artık prim vermiyor. Örneğin, Sergen'in attığı bir golde rakip savunmanın hatasını öne çıkarıyoruz, ama Sergen'in goldeki maharetini saklıyoruz.

Geçmiş dönemlerde tartışma ve kavgalar TV'lere reyting getiriyordu. Ancak bugün prim almıyor. Sessiz çoğunluk bu programları izlemeyerek tavrını ortaya koyuyor.

Haftasonu ekranlarda 15 tane maç canlı veriliyor. Türk futboluna adına çok kötü bir durum. İzleyici bu maçları seyrettikten sonra Türk futboluna pek ilgi göstermiyor.

Taraflı yorumculuk ve taraflı yazarlık Türk futboluna en büyük darbeyi vuruyor. Bu tip yorumcular reyting almayarak izleyici tarafından cezalandırılıyor.

Lig TV olarak ligin ikinci yarısında bazı kararlar aldık. Arkadaşlarımız bundan sonra maç sonlarında yönetici ve futbolculara hakem hakkında soru sormayacaklar. Bu bir sansür değildir. Tansiyonu düşürmek istiyoruz. Hakemlerle ilgili hiçbir demeci yayınlamayacağız. Hafta içindeki yayınlarda ise hakemlerle ilgili daha yumuşak demeçleri vermeye çalışacağız.

Bir futbol programında bir pozisyonu 50 dakika tartıştığımıza şahit oldum. Bizler açısından iyi bir durum değil. Bir taç atışını, bir sarı kart kararını dakikalarca tartışıyoruz. Artık bunlara geniş zaman ayırmayacağız. Pozisyonu verip, başka bir konuya geçeceğiz.

Hakem kararları tartışılacaksa üslup çok önemli olmalıdır. Ekranda hakemin ailesiyle, kendisiyle uğraşmak doğru değildir. Bu üsluba dikkat edeceğiz.

Futbolun değerini yıpratarak, reytingleri yıpratarak futbolu yerle bir ettik. Bu duruma gelinmesinde en büyük suç meydanındır.

Erol DOYURAN

07.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri