Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Müstehcenlik çocukları da tehdit ediyor

Aile ve Sosyal Araştırmalar Uzmanı Rahime Beder Şen, bir çocuğun televizyonda kavrayamayacağı düzeyde cinsellikle karşılaşmasının sağlıklı gelişimini etkileyebileceğini bildirdi. Şen, "Aile Mahremiyeti ve Mahremiyetin Korunması" başlıklı makalesinde, son yıllarda televizyon programlarında çıplaklık, evlilik dışı kadın-erkek ilişkileri ve cinselliği ön plana çıkaran tavırlar, tutumlar ve kıyafetler sergilendiğini ifade etti.


Millî iradeye saygısızlık

Yargıtay Başsavcısının milletvekillerinin iradelerine müdahale ettiğini ifade eden Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yalçınkaya, "

Bakan Şahin: Başsavcı görevini yaptı

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, hiçbir siyasi partinin Anayasa ile çizilmiş olan çerçevenin dışına çıkmayı öngören bir faaliyeti olmadığını ve olamaya


  Başörtüsü inancın gereğidir

Diyanet-Sen Genel Araştırma ve Dış ilişkiler Sekreteri Lütfü Şenocak, "siyasi simge" yaftasıyla insan hak özgürlükleri noktasında hak ihlali yapıldığını belirterek, "Başörtüsü inancın gereğidir, asla siyasî bir simge değildir" dedi.


  Yazıcıoğlu: Parti kapatmak yasa tanımazlıktır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, anayasanın değişmez ilkeleri dışında düzenlemeye gitmek isteyen siyasi partilerin kapatılmasının yasa tanımazlık olduğunu belirtti.


  Millet yasağı tasvip etmiyor

AKP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, anketlere göre halkın başörtüsü yasağını tasvip etmediğini vurguladı.


  Cemaatler AİHM'e gidiyor

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 2006 yılında veto ettiği Vakıflar Kanun Tasarısı yeniden TBMM gündeminde. Cemaatler, 1000'e yakın kıymetli mallarını ilgilendiren kanunu AİHM'e götürmeye hazırlanıyor.


  Devlet milletle barışmalı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, kısa bir süre sonra 301'inci maddeyle ilgili yeni düzenlemenin Meclis'e geleceğini de hatırlatarak, Türkiye'nin daha demokratik, vatandaşlarıyla barışık bir devleti hak ettiğini söyledi.


  Hrant Dink cinayeti aydınlatılmalı

Merkezi Paris'te bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü tarafından yapılan açıklamada, gazeteci Hrant Dink'e yönelik saldırının sorumlularının ortaya çıkartılması çağrısında bulunuldu.


  Macaristan'dan AB desteği

Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Katalin Szili, ''Macar Meclisi, Avrupa Birliği (AB) yolundaki Türk Meclisine destek olacaktır'' dedi.


  Bolat: Bizi birleştiren unsurlar daha güçlü

MÜSİAD Diyarbakır Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu toplantısına katılan Genel Başkan Ömer Bolat, bölen unsurların değil, birleştiren unsurların çok daha güçlü olduğunu söyledi.


  Kutan: AKP'nin teklifi yetersiz, MHP'ninki muğlak

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, başörtüsü yasağının kaldırılması konusundaki girişimlerle ilgili olarak "AK Parti'nin teklifi yetersiz, MHP'nin önerisi ise yetersiz" dedi.


  Çelik: Öğretmen maaşları düşürülmeyecek

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Dünya Bankası Türkiye Direktörü'nün Türkiye'de öğretmen maaşlarının OECD üyesi ülkelere göre yüksek olduğu yönündeki açıklamasının doğru olduğunu ancak öğretmenlerin maaşının düşürülmeyeceğini söyledi.


  Körfez'e afet kaçış yolu yapılıyor

Tüpraş ve çevresindeki dolum tesisleri ile iç içe bulunan Kocaeli'nin Körfez ilçesinde olası bir durumda kaçmak için yol yapılıyor.


  Cuma hutbesi işaret diliyle anlatıldı

Rize Valiliği ve İl Müftülüğü tarafından başlatılan uygulama ile işitme engelli vatandaşlar, görevli öğretmenin işaretleriyle Cuma namazı kıldı.


  Yargıtay, başkanını seçemedi

Osman Aslan'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından başlayan Yargıtay başkanlık seçiminin 9. turuna Pazartesi günü devam edilecek.


  Milas'ta patlama: 16 yaralı

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaat işçilerinin kaldığı bir evde meydana gelen patlamada 16 kişi yaralandı.


  Yarıyıl tatilinde servis ücreti ödenmeyecek

İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nin, Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) ''sömestre tatilinde velilerden okul servis ücreti alınmayacağına'' ilişkin kararını ''hukuka uygun bulduğu'' bildirildi.


  Kar ve sis ulaşımı aksatıyor

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava, sis ve kar yağışı, hava ulaşımında aksamalara sebep oluyor.


  Sibirya soğukları, Doğuyu esir aldı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Sibirya soğukları etkisini sürdürüyor.Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 30, Erzurum'da 28, Kars'ta 27, Iğdır'da 20 ve Erzincan'da 17 derece olarak ölçüldü.


  Yağışlar barajları doldurmadı

Türkiye'de, geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklığın ardından, son yağışlarla birlikte barajlarda su seviyesi yükselirken, bazı barajlarda su seviyesi halen istenilen düzeye çıkamadı.


  Başoğlu: Bu sefer geri adım atılmasın

Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Başbakan'ın başörtüsü yasağını kaldırmada bu sefer geri adım atmaması gerektiğini vurguladı.


  Okullarda 'yıldız liderler' yetiştirilecek

Millî Eğitim Bakanlığı ile Hayal Ortakları Derneği, ''geleceğin liderleri''ni ortaya çıkarmak amacıyla ''Oku Düşün Paylaş'' konulu bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.


  Af bekleyen gençler sürecin uzamasından şikâyetçi

Üniversiteler getirilecek öğrenci affı sebebiyle kurulan ve yaklaşık 1 yıldır bu konuda mücadele eden www.af2007.com Eğitim Portalı, vergi affını gündeme getiren hükümetin öğrenci affı konusunu uzun süredir bekletme sebebini anlamadıklarını bildirdiler.


  Eğitimcilerden Dünya Bankası'na tepki

Eğitim Sendikalarının genel başkanları "Türkiye'de öğretmen maaşları çok yüksek, hükümet öğretmen maaşlarını düşürmelidir" diye Dünya Bankası Türkiye Direktörü Zachau sert tepki gösterdiler.


  Anadoluda Aşure dağıtıldı

Muharrem ayının onuncu günü olan 'Aşure Günü' dolaysıyla Anadolu'nun çeşitli yerlerinde Aşure dağıtıldı. Beypazarı Belediyesi tarafından her yıl Aşure Günü sebebiyle geleneksel olarak dağıtılan aşureler, dün Cuma namazının ardından tüm camilerin bahçesinde toplanan kalabalığa ikram edildi.


  İstanbul'da 2 araç daha yakıldı

Ümraniye'de kundaklanan 2 araçta maddi hasar meydana geldi.


  Marmara Denizi'ni kirletenlere ceza yağdı

Marmara Denizi'ni kirleten 79'u Türk, 259'u yabancı bandıralı toplam 338 gemiye geçen yıl toplam 9 milyon 763 bin YTL ceza kesildi.


  İzmit Köseköy Pirelli Lisesi açıldı

Dünyanın önemli lastik üreticilerinden Pirelli, ilkokuldan sonra lisesini de törenle açtı.


  Öğrencilere verem anlatıldı

Verem Egitim ve Propaganda Haftası sebebiyle Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa okullarda öğrencileri 'vereme' karşı bilgilendirme seminerleri düzenliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri