Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Irak petrolü kesti

Irak Petrol Bakanlığı, Kerkük- Yumurtalık boru hattında petrol sevkıyatının elektrik kesintisinden ötürü durduğunu açıkladı. Petrol Bakanlığı sözcüsü Asım Cihad, ''Elektrik kesintisi petrol üretimini çok etkiledi. Sevkıyata ne zaman başlanacağını şimdiden söyleyemeyiz'' dedi.


Çağlayan: Piyasalardaki sıkıntının nedeni spekülasyonlar

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ''Bugün piyasalarda yaşanan sıkıntıların, seçim döneminde felâket tellâlları yüzünden piyasadan 40 milyar dol

Aşure de zamlandı

Kuraklık aşurelik ürünlerin fiyatlarını da etkiledi. Geçen yıla oranla aşurelik ürünlerden buğdayın fiyatı yaklaşık yüzde 100, susamın fiyatı ise yüzd


  İGDAŞ 'a, yılın işvereni ve işçisi ödülü

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) tarafından belirlenen, 2006 yılının işçi, işveren, işadamı ve iş kadınları, Ankara'da düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.


  Halıda milyar dolarlık ihracat hedefi

Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Yalçın Konukoğlu, geçen yıl 634 milyon dolar olan makine halısı ihracatını bu yıl 1 milyar doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.


  Sigaraya elektronik takip

Tütün ve tütün mamullerinde üretimden bayideki satış aşamasına kadarki süreç için, ''Elektronik Takip'' uygulaması geliyor.


  Yenilenebilir enerji ihtiyacımızı karşılar

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Türkiye'nin güneş, rüzgâr, hidroelektrik, jeotermal gibi 'yenilenebilir' enerji kaynaklarını gerektiği gibi kullanılması durumunda, mevcut ihtiyacı karşılamaya yeteceğini söyledi.


  Hilmi Güler: Nükleer enerjiye geçmeye hazırız

Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin nükleer enerji üretimine geçmeye hazır olduğu, bu konuya ilişkin takvimin, uygun şekilde işlediğini belirtti.


  ABD durgunluğa çare arıyor

ABD'de muhtemel bir ekonomik durgunluk tehlikesine karşı hükümet ve Kongrenin üzerinde çalıştığı 'acil ekonomik paketin' ayrıntıları henüz ortaya çıkmamasına rağmen, önemli vergi indirimleri içermesi bekleniyor.


  THY, yeni dış hat noktalarına uçacak

Türk Hava Yolları (THY) 2008 yılında yurtdışında 11 yeni noktaya uçmaya başlayacak. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu yurtdışı uçuş ağını genişletmek üzere 11 yeni hattın açılmasına karar verdi.


  Yük taşıcılığı yapacaklara 'K belgesi' uyarısı

Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akaya, aracını özel işlerde kullanan ancak ruhsatında kamyonet yazan tüm sürücülerin 'K' türü yetki belgesi alması gerektiğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri