Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB'den bir reform hatırlatması daha

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, AB müzakere sürecinde Türkiye'ye büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, Türkiye reformları ne kadar hızlı gerçekleştirirse, AB'ye katılım sürecinin de o kadar hızlı işleyeceğini ifade etti.


Kimse kendisini kandırmasın

301 tartışmalarında hukuk biliminin demagojiye kurban edilmemesi gerektiğini belirten Sami Selçuk, "Bu metin Türkiye'de 82 yıldır yürürlüktedir. Kimse

Dink cinayeti karanlıkta kalmasın

Öldürülüşünün birinci yılında Hrant Dink ile ilgili bildiri yayınlayan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Dink cinaye


  Yargı, yasamaya müdahale edemez

MAZLUM-DER Genel Başkanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, kuvvetler ayrılığı ilkesinin en önemli özelliğinin, birbirinden bağımsız güçlerin kanunlarla kendilerine verilen görevleri, sınırlarına riayet ederek yerine getirmeleri olduğunu belirterek, "Türkiye'de bu ilkenin uygulanmaya çalışıldığı söylense de, yasaları en iyi bilen kurum olan yargının bu ilkeyi en fazla ihlâl eden kurum olduğu ortadadır" dedi.


  Laikliği burjuvazi savunuyor

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, ''Türkiye'de laikliği üst sınıf, burjuvazi savunmaktadır'' dedi.


  CHP'li aday: Başörtüsü özgür bırakılmalı

22 Temmuz seçimlerinde CHP Sakarya İl Başkanlığı'ndan istifa ederek partisinden 1. sıra milletvekili adayı olan Necdet Çakar, başörtüsünün inancın gereği takıldığını belirterek, serbest bırakılmasını istedi.


  MHP'nin çözüm teklifi uzak

İlke İlim Kültür Derneği (İLKDER) Genel Başkanı Özden Zehra Sönmez, MHP'nin çözüm önerisinin başörtüsü özgürlüğünün hizmet alanlarla sınırlı olmasını eleştirerek, "Yapılacak düzenlemeler her alanda eğitim ve çalışma hakkını birlikte sağlamadıkça çözüm olmaktan uzaktır" dedi.


  Gündoğdu: Özgürlükleri esas alan bir anayasa istiyoruz

Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Eğitim ve çalışma hayatında engelleri kaldıran, eğitimin üzerinde ideolojik baskı kurmayan, temel hak ve özgürlükleri esas alan bir anayasa istiyoruz" dedi.


  Soylu: Türkiye hak ettiği yere gelecek

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Başlattıkları 'beyaz yürüyüş'ün en önemli noktasının Türkiye'yi hak ettiği yere getirebilmek olduğunu'' söyledi.


  Genelkurmay: Dağlıca'da yıpratılmak isteniyoruz

Genelkurmay Başkanlığı, Dağlıca'daki terörist saldırı sonrasında gelişen olaylarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu ve benzer olayları kullanarak Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratmayı, onun terörle mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkelerine sahip çıkmadaki kararlılığını aşındırmayı düşünenlerin çabaları beyhudedir" dedi.


  Öğrencilere AB eğitimi

Kartal Belediyesi, ilçede öğrenim gören öğrencileri AB'nin sağladığı eğitim imkânları hakkında bilgilendirmek için AB semineri düzenledi.


  Yasak her alanda kaldırılmalı

MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Ümit Mert, başörtüsü yasağının sadece üniversitelerde değil; eğitim sisteminin tümü ve çalışma hayatına varıncaya kadar hizmet alan, hizmet veren ayrımı yapılmadan her alandan kaldırılması gerektiğini söyledi.


  15 bin aşure dağıtıldı

Aşure günü dolayısıyla Bağcılar Belediyesi, Cuma namazı çıkışında, ilçenin 20 noktasında vatandaşa aşure dağıttı.


  Hıncal Uluç'a hapis cezası

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'e basın yolu ile hakaret ettiği gerekçesiyle 1 ay 5 gün hapis ve para cezasına çarptırıldı.


  Sınırda 59 kaçak yakalandı

Güvenlik güçleri, Edirne, Van, Hatay ile Yunanistan sınırında 59 kaçak yakaladı.


  Yoksul öğrenciler için geri dönüşüm projesi

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da bir köy ilköğretim okulu öğretmen ve öğrencilerinin yapmış oldukları geri dönüşüm projesiyle hem yoksul çocuklara katkı sağlanıyor hem de öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor.


  Engelliler engel tanımıyor

Yozgat Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu ve Meslekî Eğitim Merkezine devam eden 60 eğitilebilir düzeydeki zihinsel engelli çocuk, 12 yıllık eğitimle hayata hazırlanıp, meslek ediniyor.


  Köy heyeti yasakladı: Düğünlerde silâh yok

Trabzon'un Çamlıyurt köyünde 'maganda' kurşununa karşı ihtiyar heyetinin aldığı karar doğrultusunda, 6 yıldır düğünlerde silâh sıkılması yasaklandı.


  Sis uyarısı

Yurdun iç ve doğu bölgelerinde görülen sisin, Pazartesi gününe kadar, gece ve sabah saatlerinde yoğun olmak üzere etkisini sürdüreceği bildirildi.


  Meslekî ve teknik eğitim yeterli değil

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'de meslekî ve teknik eğitimin, gerek nitelik gerekse nicelik olarak yeterli düzeyde olmadığını savundu.


  Bodrum-Samos seferleri başlıyor

Bodrum Ticaret Odası Başkanı (BODTO) Mahmut Serdar Kocadon, Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluk ve ticareti geliştirmek amacıyla Bodrum ile Yunanistan'ın Samos Adası arasında feribot seferleri başlatılacağını bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri