Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Tümer Metin Larisa'da

F.Bahçe'nin milli futbolcusu Tümer Metin'in, Yunanistan'ın Larisa takımı ile prensipte anlaştığı bildirildi. Yunun basını, transferi ''çok önemli'' olarak niteledikleri haberlerinde, Türk oyuncunun Larisa'nın orta sahada ihtiyaç duyduğu desteğe en iyi cevabı verebilecek isim olduğu görüşünde birleştiler.

Fenerbahçeli futbolcu Tümer Metin'in, Yunanistan'ın Larisa Takımı ile prensipte anlaştığı, gün içinde sözleşme imzalanmasının beklendiği iddia edildi. Atina'da yayımlanan Ethnos Gazetesi, Türk oyuncunun önceki gün Yunanistan'a geldiğini ve kariyerini önümüzdeki yaza kadar Larisa takımında sürdürme kararı aldığını kaydettiği haberinde, Yunan Kulübü'nün Tümer Metin ile gün içinde yollarını birleştirmesinin beklendiğini yazdı.

KÜME MÜCADELESİ VERİYOR

Öte yandan, Yunan-basın yayın organları, Tümer Metin'in transferini ''çok önemli'' olarak niteledikleri haberlerinde, Türk oyuncunun Larisa'nın orta sahada gereksinim duyduğu desteğe en iyi cevabı verebilecek isim olduğu görüşünde birleştiler. Larisa, 2007-2008 sezonunda, 16 takımlı Yunan 1. liginde, AEK (39), Olympiakos (38), Panathinaikos (37), Asteras Tripolis (30), Aris (29), PAOK (23), Panionios (22), Ksanthi (22), Atromitos (21), İraklis (18), Livadiakos (18) ve Veria (17) takımlarının ardından 16 puanla 13. sırada yer alıyor. Larisa'yı, OFİ (15), Apollon Kalamarias (15) ve Ergotelis (12) izliyor.

25.01.2008


 

Alex: Türkiye'de Maldonado kalitesinde bir futbolcu yok

Fenerbahçe Takım Kaptanı Alex De Souza, Fenerbahçe'nin gündeminde olan Maldonado'yu överek, ''Türkiye'de onun kalitesinde bir futbolcu yok'' dedi.

Fenerbahçe'nin transfer gündemindeki, eski takım arkadaşı Maldonado ile ilgili de konuşan Alex, kendisiyle en son bu ay başlarında görüştüğünü belirterek, şu bilgileri verdi: ''''Türk futbolunda Maldonado ile karşılaştırabileceğimiz, benzer tarzda bir futbolcu görmüyorum. TÜrkiye'de onun kalitesinde bir futbolcu yok. Defansa yakın oynayan, arkadaki oyunculara yardım edebilecek, top kalitesi yüksek, takımı atağa çıkarabilecek kapasitede yüksek bir oyuncu. Bize gelirse büyük katkı sağlar''

DUNGA HEYECANI

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga'nın, önümüzdeki günlerde İstanbul'a geleceğini söyleyen bir gazeteciye Alex, şunları kaydetti: ''İstanbul'a gelirse kendisi ile görüşmekten çok memnun olacağım. Çünkü Brezilya tarihinde ismi bu kadar büyük olan insanlarla görüşmek elbette harika bir duygudur. Milli takıma seçilip seçilmemem konusunda da tartışmalar var. Tabii ki kararı teknik direktör verecektir. Bu konuda da hiçbir sıkıntım yok.''

25.01.2008


 

Fenerbahçe Schalke'yi bırakacak Mesut Özil'in

Alman Birinci Futbol Lig'i takımlarından FC Schalke 04'te oynayan Mesut Özil'in babası Mustafa Özil, Mesut'un 31 Ocak'a kadar başka bir kulüpte imza atacağını bildirdi.

Mustafa Özil, Bild gazetesinde yer alan haberde, birçok takımdan transfer teklifi aldıklarını belirterek, ''Oğlum 31 Ocak'a kadar başka bir bir kulüpte imza atacak'' dedi.

İtalya, İspanya, İngiltere ve Fenerbahçe'den transfer teklifleri geldiğini bildiren baba Özil, ancak Mesut'un Alman ligi Bundesliga'da oynamak istediğini belirtti. Schalke 04 takımının menajeri Andreas Müller ise Mesut ve babasına tepki göstererek, ''Eylül ayında Bayern Münih karşılaşmasından 2 gün önce yeni sözleşme için el sıkıştık. Ancak Bayern Münih'e karşı Rakitic 1-0'ı getiren golü attı ve birden verdikleri sözü unuttular'' dedi. Baba Özil, daha önce bir gazeteye yaptığı açıklamada, Lincoln'ün Galatasaray'a transferinden sonra Schalke yönetiminin kendilerine takımın 10 numarasının Mesut olacağı yönünde söz verdiğini, ancak bir ay sonra Rakitic'i transfer ederek 10 numaranın kendisine verildiğini ve oğlunun ikinci sıraya konulduğunu anlatmıştı.

25.01.2008


 

Hidayet Magic'i zafere taşıdı

NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, deplasmanda Memphis Grizzlies'i 112-85 yenerken, milli basketbolcu karşılaşmayı 26 sayıyla tamamlayarak, maçın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 38 dakika sahada kalan Türkoğlu, 8 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda 6 kez başarılı olurken, 8 kez denediği 2 sayılık atışların da 4 tanesini sayıya çevirdi. Türkoğlu, karşılaşmada 26 sayı, 5 asist ve 4 ribauntluk performans sergiledi. 6 oyuncunun çift haneli skorlar ürettiği Magic'de, Türkoğlu'nu 16 sayı ve 10 ribauntla Dwight Howard takip etti.

25.01.2008


 

Madalyasını rakibine verdi

Konya Atatürk stadyumunda gerçekleştirilen 15-16 yaş arası serbest güreş müsabakaları duygulu dakikalara sahne oldu.

Beyşehir ilçesi Ticaret Meslek Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden 16 yaşındaki Ramazan Er, müsabakanın 2.turunda Konya Özel Endurun Okulları 9. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Murat Miregil ile karşılaştı. Karşılaşma esnasında Ramazan Er'in, oyun içinde kurallara uygun olarak yaptığı bir hareket sonucu rakibi sakatlandı. Uzun bir süre şuuru kaybolan genç güreşçi tedavi altına alındı. Ancak müsabakalara devam edemeyerek turnuvaya veda etti. Ramazan Er,aldığı madalyayı rakibine hediye etmek istedi, ödülü ilk olarak kabul etmeyen Miregil, yoğun israr üzerine madalya ve veririlen hediyeleri kabul etti.

25.01.2008


 

Beşiktaş Cola'ya sponsor desteği

Beşiktaş Cola Turka'ya sponsorundan maddi destek verildi. Ülker grubu kurumsal iletişim müdürü Hakan Artış tarafından 1 milyon 350 bin dolarlık çek Beşiktaş'ın Basketboldan sorumlu yöneticisi Şeref Yalçın'a verildi.

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı'nın ULEB Cup'ın son maçında Elan Chalon'u 78-55 mağlup etmesinin ardından grubu yenilgisiz lider tamamlaması camiada sevince yolaçarken, hem bir üst tura yükselmenin hem de yenilmeden gruptan çıkmanın mutluluğu yaşanıyor. Siyah - beyazlıların, ULEB Cup'ın tarihine grubundaki tüm maçlarını kazanan ilk takım olarak bir ilki gerçekleştirmesi ise Ülker grubunu harekete geçirdi. Ülker grubu kurumsal iletişim müdürü Hakan Artış tarafından 1 milyon 350 bin dolarlık çek Beşiktaş'ın Basketboldan sorumlu yöneticisi Şeref Yalçın'a verildi.

25.01.2008


 

Kıran kırana

1. Lig'de Elazığspor alt sıralardan kurtulma çabası verirken geçen hafta Eskişehirspor'a 4-2 mağlup olmuş ve taraftarlarını üzmüştü. Kartalspor karşısında 2-1 galip gelerek önemi büyük bir 3 puan alarak hem taraftarlarını hem de teknik heyeti sevindirmiş oldu.

Malatyaspor ise alt sıralardaki Mardinspor'la yenişemedi. Sayısız gol pozisyonlarından yararlanamayan Malatyaspor önümüzdeki haftalar için tehlike sinyalleri vermeye başladı.

İzmir derbisinde gol sesi çıkmadı, Karşıyaka ile Altay birer puana razı oldu. Lider Antalya'nın Ufuk Ateş'i var, Samsun'u 4 golle uğurladılar. Ordu, Sakarya deplasmanında aldığı 2-2 lik skorla taraftarlarını sevindirdi. Zirvenin yakın takipçisi Eskişehir, sahasında Antep'le berabere kalarak yarışta büyük bir avantajı kaçırmış oldu.

Ligin üstü de altı da karmakarışık. Ligden düşmemek adına canını dişine takanlar ve liderliğe oynayan takımlar sezon sonuna kadar zorlu mücadelelere girecekler.

Antalyaspor bu hafta Malatya deplasmanına çıkacak. Bu maçı Antalyaspor alır gözüyle bakılsa da, Malatyaspor'un da skoru değiştirecek önemli futbolcuları var. Elazığ istikrarı sürdürdüğü takdirde ligde kalıcı olacaktır. Bu hafta Giresunspor'u yenerlerse bir adım daha ilerleyecekler.

Diyarbakır sessiz sedasız ilerlerken ligin iyi takımlarından Kocaeli'yi mağlup etmeyi başardı. Puanını 30'a çıkartdı ve Süper Lige çıkmaması için hiçbir sebep görmemekteyim. Bu hafta Orduspor'u mağlup edebilirler. Mardinspor bu hafta Eskişehir'i ağırlayacak, galip geldikleri takdirde ligin altı tam ateş çemberine dönüşecek.

Said YALÇIN

25.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri