Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AİHM'de en çok ceza Türkiye'ye

AİHM'in geçen yıl en fazla Türkiye aleyhine ihlâl kararı aldığı bildirildi. AİHM Başkanı Jean Paul Costa, düzenlediği basın toplantısında, Strasbourg mahkemesinin 2007 yılındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantı dolayısıyla gazetecilere dağıtılan yazılı bilgi notuna göre AİHM, Türkiye aleyhine açılan 319 dâvâda, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin (AİHS) en az bir maddesinden insan hakları ihlâlinde bulunulduğuna hükmetti.


"Temeller zedeleniyor"

Akdeniz Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, "'türban tartışmalarına ilişkin anayasa değişikliği" konus

AKP ve MHP: Uzlaştık

AKP ile MHP yöneticileri arasında başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılması konusunda yapılan görüşmede, ''Genel çerçevede bir mutabakata varı


  Erdoğan: Batı'nın ilim ve san'atını almakta yarışmalıyız

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yüksek lisans eğitimi için yurtdışına gönderilecek öğrenciler için yapılan törende konuşan Başbakan Erdoğan, "Biz batının ilmini sanatını almadık. Maalesef değerlerimize ters düşen ahlâksızlıklarını aldık. Biz batının ilmini san'atını almakta bir yarışa girmeliyiz." dedi.


  Bu formül de 301'i halletmez

AKP'nin 301. maddedeki Türklük yerine Türk milleti, Cumhuriyet yerine Türkiye Cumhuriyeti denilmesini, ceza üst sınırının 3 yıldan 2 yıla inmesini ve dâvâ açılmasını Adalet Bakanlığı iznine bağlamayı öngören teklifini değerlendiren hukukçular, bu değişikliğin sorunu halletmeyeceği görüşünde.


  Dokunulmazlık dosyaları hazırlık komisyonunda

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonunda bulunan 77 dokunulmazlık dosyası için oluşturulan hazırlık komisyonları, çalışmalarını sürdürüyor.


  Sigara yasağını önce eğitimciler uygulamalı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sigara içme yasağının kapsamının genişletilmesiyle ilgili olarak, ''Sigara yasağını önce biz öğretmenler ve eğitimciler olarak kendimizde uygulamalıyız'' dedi.


  CHP'li Okay meydan okudu

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, AKP ve MHP'nin üniversitelerdeki türban sorununun çözümüne yönelik girişimlerini değerlendirirken, ''Bu kadar kendilerini yormasınlar. Yürekleri yetiyorsa, Anayasanın 2. maddesinden 'laik' terimini çıkarsınlar'' dedi.


  YURT-SAV: Terör ateşini söndürmek zorundayız

Diyarbakır Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YURT-SAV) Başkanı Ahmet Büyükburç, "Başıboş bir alev topu gibi ortada dolaşan terör ateşini söndürmek zorundayız'' dedi.


  Yeşilay'dan RTÜK'e destek

eşilay ve benzeri sivil toplum örgütlerinin öteden beri savunageldikleri ve bu konuda yüzlerce yazışma yaptıkları devlet kuruluşlarından duyarlı yaklaşım geldi.


  Alkolü özendiren yayın yapılmasın

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bir gazetede çıkan "Dizi ve Filmlere Alkol Yasağı" başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı. RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, hazırlanan "Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı"nda "Alkol, tütün ürünleri ve uyuşturucu madde kullanımını özendirici türde yayın yapılmaması"na ilişkin yayın ilkesine yer verildiği bildirildi.


  Karneler tehdit olmasın

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Başkanı Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, çocuklarına tehditkâr ve kaygıya yol açacak ifade ve tarzlardan kaçınmaları yönünde velileri uyararak, ''Çocuğun karnesine ilişkin kendi duygularını paylaşmasına fırsat verin, Duygularını açmaya teşvik edin'' dedi.


  Güneydoğu'da kuraklık korkutuyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son 4 ayda düşen yağışın uzun yıllar ortalamasından yüzde 70 daha az olduğu; çiftçinin kuraklık endişesi yaşadığı belirtildi.


  Aile-köyler

Adresi Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarının açıklanmasıyla, yerleşim yerlerinin gerçek nüfusları ortaya çıkarken, özellikle kırsal bölgelerde yaşanların büyük bölümünün kış aylarında büyük şehirlere göç edip, yaz aylarının belirli dönemlerini köylerinde geçirdikleri, çok sayıda köyün sadece isminin kaldığı da belgelendi.


  Çocuğum kesin işsiz kalacak

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) AR-GE Kurulunun Ankara'da 1855 öğrenci velisi ile yürüttüğü "anket araştırma" çalışması raporuna göre, velilerin yüzde 63'ü çocuğunun üniversiteyi bitirse bile işsiz kalacağına inanıyor.


  Ağaçlandırmada Diyanet ile işbirliği

Cami bahçeleri ile mezarlıklardaki ağaçlandırma çalışmalarına ilişkin protokol, Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından imzalandı.


  Tuluyhan Uğurlu: Buradan giden kaybeder

Piyanist Tuluyhan Uğurlu meslektaşı Fazıl Say'ın ülkeyi terk ederim açıklamalarına cevaben: "Buradan giden kaybeder. Buradan Avrupa'ya gitmek, tabiri caizse attan inip eşeğe binmek gibidir, hatta eşek bile değildir'' dedi.


  Manyas'ta kuş gribi tedbirleri

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının, kuş gribine yönelik tedbirler çerçevesinde, pilot bölge olarak seçtiği Manyas Gölü kıyısındaki 2 köyde, kümes hayvanlarının, üzeri kaplı, tel örgülü kümeslerde kontrol altında tutulması konusunda çalışma yaptığı bildirildi.


  Buzullarda erime rekor seviyede

Kuzey Buz Denizindeki buzulların, geçen yaz rekor seviyede eridiği bildirildi.


  Uzay seyahati çok yakın

ngiliz maceracı iş adamı Sir Richard Branson, 2010'da ticarî uçuşlara başlaması planlanan uzay aracının nihaî tasarımını tanıttı.


  Bilkent'ten dünya rekoru

Bilkent Üniversitesi'nde görevli araştırmacılar, 85 milyon bilinmeyen içeren dünyanın en büyük bilişimsel elektromanyetik problemini çözerek bir dünya rekoruna imza attılar.


  Bahçelievler'e 4 yeni park

İstanbul Bahçelievler Belediyesi, Kocasinan merkez mahallesinde 3150 metrekarelik alanda Site Parkı inşa etti.


  Mars'taki fotoğraf 'uyduruk'

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ulupınar Gözlemevi ve Astrofizik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, medyada yer alan ve Mars'ta var olduğu idda edilen canlı türünün, NASA'nın yayınladığı orijinal fotoğraflarda yer almadığını, insanların kafasını karıştırmak için uydurulan bir görüntü olduğunu savundu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri