Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Görüş

Lincoln değil, Feldkamp haklı

Bayer Leverkusen maçında Galatasaray'ın ortaya koyduğu başarılı futbolu saklayan spor medyasının, Brezilyalı futbolcu Lincoln'un son 10 dakikada oyuna girmek istemediğini manşetlerine taşımasına bir mana veremiyorum. Sakatlığı yüzünden 4-5 aydır futbol oynamayan, Pazar akşamı Vestel Manisa maçında son durumu hakkında bilgi sahibi olunabilmesi için 15 dakika sahaya sürülen bu futbolcuyu Leverkusen önünde kulübede oturtan teknik direktör Feldkamp'ı haklı buluyorum..

Bir defa, İstanbul sön dönemde böyle ağır bir kış şartları yaşamadı. Zaman zaman lapa şeklinde yağan kar yağışı zaten zemini bozuk olan Ali Sami Yen Stadını futbol oynanamaz hale getirdi. Futbolcular, bu yüzden birçok ikili mücadelelerde yerlerde süründü..

İkincisi, Lincoln daha yeni düzeldi. Zorluk derecesi yüksek bu maçta onu sahaya sürmek, yeniden sakatlanmasına davetiye çıkarmaktır. Rakibini orta sahada etkisiz hale getiren Galatasaray'a bu maçta Lincoln'ün hiçbir olumlu katkısı olamazdı. Fizik ve kondisyon açısından çok yetersiz olduğu tribünlerden bile görülen Brezilyalı futbolcu, sakatlanırım korkusu yüzünden ikili mücadelelere bile girmedi. Az süre verdi diye hocasına tepki göstereceğine, bu soğuk havada yeniden sakatlanmasına mani olduğu için ona teşekkür etmelidir..

Bizim spor medyası Feldkamp'ın ‘yaşına’ takmış. 70 yaşına gelmiş, gitsin evinde otursun diye eleştirilerde bulunuyor. Ama ‘emekli’ dediğiniz bu ‘ihtiyar’ Almanya Birinci Liginde 4. sırada bulunan rakibini özellikle ilk yarıda kendi sahasından bile çıkmasına izin vermeyen bir sistemle kilitleyerek herkesten takdir gördü..

Yine aynı iddialar yüzünden futbolu bırakma ile karşı karşıya kalan Hakan Şükür, Bayer Leverkusen savunmasına en çok sıkıntı veren futbolcu oldu.. Ayrıca birçok hava topunu alarak, arkadaşlarına gollük asistler yaptı. Ümit Karan bunlardan birini değerlendirebilseydi Galatasaray bugün turu atlamış olarak Almanya'ya giderdi. Biz 30'lu yaşlara basan her futbolcuyu emekli sınıfına sokarsak Süper Ligde tecrübeli oyuncuları mumla arar hale geliriz..

Bu maçta Galalatasaray'ın ortaya koyduğu mücadele ve futbolu beğendim. Yürümekte bile zorluk çekilen bir sahada, futbolcular olağanüstü bir mücadele örneği sergiledi. Özellikle Servet, Emre, Mehmet Topal ve Hakan Şükür daha gayretli göründüler. Buna karşılık son haftaların başarılı ismi Barış'ı çok formsuz buldum. Böyle bir zeminde rakibi inatla çalımla geçmek akıllıca bir iş değildi ve birçoğunda da başarısız oldu. Ayrıca kaleci Orkun tribünlere hiç itimat telkin etmiyor. Geri paslardaki garip hareketleri bir gün başına büyük bir iş açacak..

21 Şubat'ta oynanacak rövanş maçından umutluyum. Gurbetçi desteğini de arkasına alacak olan temsilcimizin turu getirecek bir sonuçla İstanbul'a döneceğine inanıyorum..

Erol DOYURAN

15.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

 Son Dakika Haberleri