Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AİHM’in başörtüsü kararı değişebilir

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Jean-Paul Costa, kanunlar değişince kararlarının değişebileceğini söyledi. AİHM Başkanı Costa, Habertürk’ün başörtüsüyle ilgili sorularını cevaplandırırken, Türk devletinin mahkemeye başvuramayacağını ifade ederek, sadece kişisel başvuruları aldıklarını söyledi.


Medyanın başörtülü avı

Türkiye başörtüsü tartışmalarıyla yatıp kalkarken, Meclisten geçen anayasa değişikliği sonrasında bazı haber ajanslarıyla gazetecilerin üniversite kam

KEİ-AB ilişkilerinde büyük potansiyel var

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) ve AB işbirliğinin büyük bir potansiyeli olduğunu ve karşılık


  AKP, Tuna’yı disipline verdi

AKP Grup Yönetim Kurulu, Konya Milletvekili Hüsnü Tuna’nın “Uyarı cezası’’ talebiyle Müşterek Disiplin Kuruluna sevk edilmesini kararlaştırdı.


  Bush Firavun’u geçti

Britanya İslâm Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Kemal Helbawy, Guantanamo’-da ve Ebu Garib cezaevinde yaşananlara değinerek, “Ben Firavun tarihini de okudum. Ama şu an Bush’un Guantanamo’da, Ebu Garib cezaevinde yaptıkları tarihte bile yaşanmamıştır” dedi.


  Danıştay sanığı 2 kez müebbete mahkûm

Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davada, sanık Alparslan Arslan, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.


  Cuntz: Yangın için yoğun çalışıyoruz

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, yetkili Alman makamlarının, Ludwigshafen’daki yangın faciasının gerçek sebebini ortaya çıkarmak için çok yoğun ve titiz bir çalışma yürüttüğünü söyledi.


  Başörtüsü inat değil, inanç meselesi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Yalçın Topçu, başörtüsünü yükseköğretimde serbest bırakan Anayasa değişikliğine yönelik tepkilerle ilgili olarak, ‘’Demokratik olgunluktan uzak, malum çevrelerin tepkileri, bir nevi laikçi psiko-teröre dönüşmüştür’’ dedi.


  Kimse inancından dolayı hakarete maruz bırakılamaz

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, ‘’hiç kimsenin inancından dolayı hakarete maruz bırakılamayacağını’’ belirtti. Çelikus, yaptığı yazılı açıklamada, bir içecek firmasının ‘’Duygularını Göster’’ adlı yarışmaya, ‘’türbanlılar katılamaz’’ şartı koymasının kabul edilemez olduğunu belirtti.


  Yavaşlama 2008’e sarkmasın

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kabaalioğlu, 2007 yılında Türkiye-AB ilişkilerindeki yavaşlamanın 2008 yılına da sarkması, Türkiye’nin siyasi, sosyal ve ekonomik alanda yapılması gereken reformları tartışmaktan uzaklaşmasına dair çekinceleri bulunduğunu bildirdi.


  Dora Bakoyanni: Türkiye, AB’ye tam üye olmalı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Türkiye’nin AB’ye tam üye olmasına itiraz eden Fransız ve Alman tezlerine karşı çıkarak, Ankara’nın, gereklerini yerine getirmesi durumunda birlik üyeliğine kabul edilmesi gerektiğini söyledi.


  DTP’li Tuncel için 15 yıl istendi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekili Sabahat Tuncel’in “yasa dışı örgüte üye olmak” suçundan yargılandığı davada mütalaa veren cumhuriyet savcısı, sanığın 7,5 yıldan 15 yıl kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.


  Ne kadar iyi marka, o kadar başarı

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, uluslar arası rekabette markalaşmanın önemini belirterek, “Ne kadar iyi markalar üretebilirsek, uluslararası rekabette o kadar başarılı olabiliriz” dedi.


  Anayasa Mahkemesi kanun koyucu değil

Özgür-Der son haftalarda yaşanan başörtüsü tartışmalarına yeni açılımlar sağlamak amacıyla önceki akşam İstanbul Zübeyde Hanım Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda “Başörtüsüne Özgürlük Sürecinin Neresindeyiz?” başlıklı bir panel düzenledi. Panele, İstanbul Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci, Mazlumder Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez, Hukukçular Derneği Başkanı Kâmil Uğur Yaralı, Ak-Der Başkan Yardımcısı Fatma Benli ve ASDER Başkanı Adnan Tanrıverdi katıldı.


  Umre ve hac fiyatları belirlendi

2008 yılı Umre tur ve fiyatları belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Umre için 6 farklı kategoride, Bahar, Yaz ve Ramazan olmak üzere 3 dönem için belirlenen fiyatlar, kalacak kişi sayısı ve kategorilere göre 2 bin 750 ila 690 Avro arasında değişiyor.


  Milaslı öğrencilerin okuma azmi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ovakışlacık köyünde taşımalı eğitimden yararlanamayan 3 öğrenci, 6 kilometre uzaktaki okula yürüyerek gidip geliyorlar.


  Kara Kuvvetlerine sivil memur alınacak

Kara Kuvvetleri Komutanlığında istihdam edilmek üzere açıktan sivil memur alınacak.


  Eğitime kar engeli

Etkili olan kar yağışı sebebiyle Van’ın Bahçesaray ve Saray ilçelerinde okullarda eğitime ara verildi.


  Otomobiller birbiriyle konuşacak

Yeni geliştirilen bir teknoloji sayesinde otomobiller seyahat sırasında topladıkları yol bilgilerini hem sürücüyle hem de trafik yönetim merkezleri ile paylaşacak.


  Teknoloji eşittir oyun

Geçen yılın en çok ilgi gören elektronik cihazı, Nintendo Wii oyun konsolu oldu. Bilişim dünyasının önde gelen portallarından Cnet, geçen yılın en çok ilgi gören 10 elektronik cihazını açıkladı.


  Şişmanlıkla gelen hastalık

Memorial Hastanesi İç Hastalıkları Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Yavuz Baykal, gerekli toplum sağlığı tedbirleri ivedilikle alınmadığı takdirde metabolik sendromun, gelecek yıllarda ölüm sebepleri içinde birinci sıraya oturacak bir tehlike olduğunu bildirdi.


  Keçiboynuzu bir çok hastalığa iyi geliyor

Yeryüzünün en eski meyvelerinden biri olan ve Anadolu’nun birçok yöresinde Harnup olarak bilinen keçiboynuzunun birçok rahatsızlığa iyi geldiği bildirildi. Bu özelliği ile rağbet gören bitkilerin ilk sırasında yerini alıyor.


  Medya sağduyulu olmalı

Demokratik toplumlarda çoğunluğun talebinin yerine getirilmesinin normal olduğu belirten Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Yavuz, ulusal ve yerel basının, toplumun değerlerine ters düşecek, kültürünü zedeleyecek haberlerden kaçınması gerektiğini dile getirdi.


  Parmak emmeyi görmezden gelin

Parmak emme alışkanlığı karşısında anne-babanın sabırla yaklaşması gerektiğini belirten uzmanlar, çocuğun bu sorunuyla sürekli ilgilenmek yerine görmezden gelinmesini tavsiye ediyor.


  Kansızlığın sebebi yetersiz beslenme

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve İnegöl Sağlık Grup Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenledikleri, bayanlara yönelik ‘Beslenme Yetersizliği ve Yol Açtığı Hastalıklar’ konulu seminer dernek lokalinde gerçekleştirildi.


  RTÜK’ten şiir yarışması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ‘’Medya Okuryazarlığı’’ konulu şiir yarışması düzenleyecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri