Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

F.Bahçe dikkat!

Fenerbahçe, Çarşamba akşamı Sevilla önünde nasıl bir sonuç alır yorumları şimdiden yapılmaya başlandı. Bu maç o kadar önemli ki, UEFA'nın internet sitesine bile anket konusu oldu. Sitede "Hangi takım çeyrek finale gider" sorusuna Fenerbahçe'ye yüzde 63.68, Sevilla'ya ise yüzde 36.32 oranında oy verildi. Tabi, bu ankete pek fazla itibar etmemek lazım. Gözle görülen bir gerçek var. Sevilla, kadro olarak temsilcimizden daha üstün bir takım. Ayrıca, Avrupa tecrübesiyle daha ağır basıyor. Fenerbahçe'nin İstanbul'da 3-1 yendiği Oftaş maçını izleyen hocaları bile, "Fenerbahçe bize rakip olacak bir takım değil. Turu biz geçeriz" şeklinde iddialı bir açıklama yapmıştı.

Bu iddialı çıkışın arkasında önemli bir gerçek var. Fenerbahçe, hem Oftaş, hem de deplasmanda 4-2 yendiği Çaykur Rize maçlarında gülünç denilebilecek golleri kalesinde görmesiydi. Kaleci Volkan biraz da savunmasının katkısı ile o kadar basit goller yedi ki, Sevilla maçı öncesinde herkeste bir tedirginlik uyandırdı. Rakibin kontra ataklarında hatalı ofsayt taktiği yapan savunma bu uygulamayı Sevilla karşısında da tekrarlarsa Fenerbahçe sahadan hiç de arzu etmediği bir sonuçla soyunma odasına dönebilir.

Ancak Fenerbahçe'nin bir avantajı var. Yediği gole karşılık takım olarak demorilize olmuyor. Avrupa maçları onlara bu tecrübeyi kazandırmış. Rize karşısında da ilk golü yemelerine karşılık üst üste 4 gol atmayı başardı. Sevilla önünde yenilecek sürpriz bir gol tribünleri yasa boğmamalı. Aksine sahadaki futbolculara destek vererek, Avrupa'da yeni bir zafer yaşanmasında başrol oynanmalı..

Bu tip maçlarda gol yemeden maçı tamamlamak önemli. Gol yemeden alınacak bir galibiyet Fenerbahçe'ye turun kapısını açabilir. Kezman'ın son haftalardaki performansı temsilcimiz için ayrı bir avantaj olacak. Geçirdiği ameliyat sonrası hemen toparlanan Sırp futbolcu ligde attığı gollerle kendine olan güveni yakaladı. Ama nedense deplasmandaki gol başarısını İstanbul'da gösteremiyor. Sevilla karşısında 50 bin kişinin desteğini arkasına alacak olan Kezman'ın bu maçta tribünleri mutlu edecek gollere imza atmasını bekliyorum.

Dikkatimi çeken bir konu var. Zico, hiçbir Avrupa maçı öncesinde rakiplerini izlemiyor. Yerine yardımcısını gönderiyor. Rakibini kaset izleyerek çözmek istiyor. Bu durum kafalarda soru işareti bırakıyor. Acaba üşeniyor mu gitmeye diye. Kendisi, yardımcısı Önder hocanın gerekli bilgileri getirdiğini ve ona tam olarak inandığını söylemekle yetiniyor.

Bakalım Zico bu maçta Selçuk'a mı, yoksa Moldano'ya mı forma verecek. Rize maçında Selçuk güzel oynadı ve attığı kafa golü ile olumlu puan aldı. Moldano'da ise Oftaş karşısında oynadığı futbolla beğenildi. Zico, oynamayacak futbolcuya forma vermez. Tahminim, Sevilla maçında Selçuk ilk 11'de olacak.

Erol DOYURAN

17.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  SEVİLLA'YA GÖZDAĞI VERDİ

  Aziz Yıldırım'a uçakta pastalı kutlama

  Biletler tükendi

  Hazinedaroğlu: F.Bahçe olayı abarttı

  G.Saray Konya'da galibiyet arıyor

  A.Gücü-Trabzonspor

  Sivas, Oftaş'ı Mehmet Yıldız'la geçti: 1-0

  Bursa: 2 İstanbul B. B.: 2

  F.Bahçe dikkat!


 Son Dakika Haberleri