Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hasta sayısında anormal artış

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Türk, Türkiye’de hasta sayısının her geçen gün anormal şekilde arttığını, hastalığı olan insan sayısının, nüfusun yüzde 90’ına ulaştığını söyledi.


TİSK’in OECD raporu

Türkiye’nin 30 Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilâtı (OECD) üyesi ülke arasında yüksek öğrenim görme oranı açısından kadınlarda sonuncu, erkeklerde

Saldırıların mini etekle ilgisi yok

Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, ilçede yaşanan şırıngayla yakıcı madde atılması olayının mini etekten kaynaklanmadığının ortaya çıktığını söyledi


  Yasakçılar korku yayıyor

Rize Barosu Başkanı Harun Mertoğlu, yasakları savunanların kasıtlı olarak “ülkeye şeriat gelecek” gibi ifadelerle korku ve endişe yaydıklarını belirtti. Mertoğlu, “başörtüsü olsun ama devamı gelecektir” gibi endişeleri dile getirmenin de zihindeki düşüncelere ceza vermek olduğunu kaydetti.


  Ek 17 tuzağına düşülmesin

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin YÖK Kanunu’nun Ek 17. maddesine yönelik hazırlanan tuzaklara düşülmemesi gerektiğini söyledi.


  Yazıcıoğlu: Rejim kaygısı bırakılsın

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, başörtüsü meselesini rejim kaygısı yapanlara “Bu kadar basit şeylerle yıkılacak bir rejim varsa zaten onu kimse ayakta tutamaz.” diyerek asıl sorunlara eğilinmesi gerektiğine dikkat çekti.


  Aksu: Başörtüsü tüm kamu kurumlarında serbest olsun

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, başörtüsünün sadece üniversitelerde değil, tüm kamu kurumlarında serbest olması gerektiğini belirtti.


   Cizre'de bayrak indirildi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, önceki günkü izinsiz gösteri sırasında hayatını kaybeden Yahya Menekşe’nin cenaze törenine katılan grup, olay çıkardı.


  PKK'da iç savaş

Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği hava operasyonlarında büyük kayba uğrayan terör örgütü PKK/Kongra-Gel’in önde gelen isimleri arasında çatışma çıktığı bildirildi.


  Gündoğdu: Geciken adalet, adalet değildir

Eğitim-Bin-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, YÖK Genel Kurulu’nun, katsayı adaletsizliğinin çözümünü 2009 öğretim dönemine ertelemesine “Geciken adalet, adalet değildir” diyerek tepki gösterdi.


  Yine 10 bin dolar nakaratı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ‘’Türkiye’de kişi başına gelir 10 bin doları aştığı zaman, bu tartışmalar zaten geride kalacaktır’’ dedi.


  Soylu: Bizim işimiz halkla

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Bizim işimiz halkla, biz halk için, halka hizmet götürmek için kurulduk hâlâ da bu yoldayız’’ dedi.


  81 bin öğrenci, şartlı nakit transferinden faydalanıyor

Gaziantep’te 80 bin 631 öğrenci şartlı nakit transferinden faydalanıyor. Bu öğrencilere, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında 1 milyon 612 bin 620 YTL eğitim yardımı yapıldı.


  Ev okul projesi amacına ulaştı

Türkiye’de emsal sayılabilecek proje ile yaklaşık bin 100 çocuk eğitime kazandırıldı. Projenin maliyetinin ise sadece 15 bin YTL olduğu kaydedildi.


  İstanbul’da nihayet kar

Kar yağışı ülke genelinde etkili oluyor. Soğuk ve karlı hava İstanbul’da da etkisini gösterdi. İstanbul’da beklenen kar yağışının sabah saatlerinde başlamasıyla belediye ve emniyet alarma geçti.


  İstanbul'da 14 saat su yok

Kartal ve Pendik İsale Hatlarına yapılacak vana-debimetre montajları sebebiyle, bazı semtlere 14 saat süreyle su verilemeyecek.


  Senegal Cumhurbaşkanı Türkiye’ye geliyor

Senegal Cumhurbaşkanı Abdoulaye Wade, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuğu olarak 18-20 Şubat 2008 tarihlerinde Türkiye’ye resmî bir ziyarette bulunacak.


  Uyuşturucu bağımlılığı için araştırma komisyonu

TBMM Genel Kurulu, uyuşturucu bağımlılığı ve kaçakçılığı konusunda araştırma komisyonu kurulmasına karar verdi.


  TEKEL işçilerinden eylem

Tokat’ta, TEKEL’e bağlı iş yerlerinde çalışan çok sayıda işçi, TEKEL’in sigara üretim işi ile ilgili varlıklarının özelleştirilmesine tepki göstermek amacıyla geceyi sigara fabrikasının önünde geçirdi.


  Karadeniz'in gizli koyları keşfedilecek

Zonguldak sahillerine turistin ilgisini artırmak için deniz turları düzenlenerek bakir koyların keşfedilmesi hedefleniyor.


  Kırıkkale, Newsweek’e kapak oldu

Kırıkkale’de geçen yıl uygulanan AB projesi kapsamında ‘Elimi Tut Projesi’ dünyanın sayılı dergileri arasında yer alan Newsweek’e kapak oldu.


  Çevreyi kirletenlere baskın gibi denetim

Çevre ve Orman Bakanlığınca, çevreyi kirleten tesislere “baskın’’ şeklinde ani denetimler yapılacak.


   Bebek hasreti çekenlere yardım

İstediği halde çocuk sahibi olamayan çiftlere destek vermek üzere Bebek Hasreti Derneği (BEHAD) kuruldu. BEHAD, çocuk sahibi olamadığı için sosyal travma, aile içi parçalanma ve boşanmaya varan sonuçlar yaşayan çiftlere, her türlü danışmanlık hizmetini ücretsiz olarak sağlıyor.


  Hamburger’in yanında salata ve ayran tüketin

Uzmanlar gençlerin günümüzde daha çok rağbet ettiği fast food türü yiyeceklerin başında gelen hamburgerin tek başına değil yanında özellikle ara yiyecek salata, içecek olarak da ayranın tüketilmesini tavsiye ediyor.


  Tüylerimiz neden diken diken olur?

Genellikle yaşanan stres ve heyecanı ifade etmekte kullanılan bir deyim olan ‘’tüylerin diken diken olması’’nın, soğuk havada vücudun ısı depolama yöntemlerinden birisi olduğu bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri